Och den sista dagen på året kom.

Igår när jag skulle sova började jag fundera. Det var så kallt utanför täcket att det kom rök när jag andades. Jag var till slut tvungen att hämta en filt. Där jag låg i fosterställning och med varje hår på kroppen stående rakt upp undrade jag följande: ställer sig håret upp för att göra en skyddande hårmur mot kylan?

Efter alldeles för få timmar sömn vaknade jag upp till årets sista dag. Det blev, trots att vi missade bussen, en bra dag. Jag och Pärlan lunchade (grönsakerna bildade ett stoppljus) och efter att han hamrat sönder pepparkakshuset käkade vi upp alla non-stop. Det fick vi, för vi hade ätit massor med mat och grönsaker innan.

Efter lite skottning och en tur med boben styrde jag och team Andersson kosan mot System och Maxi. Nu är vi förberedda för kvällen, som blir i lugnt tempo (eller ja, det beror ju på hur mycket folk fuskar i Brainstorm och Jeopardy).


image274

Redaktionen säger SKÅL och önskar ett GOTT NYTT ÅR!

Back on track.

Fem klädesplagg rensades ut. Allt annat kan vara fint tillsammans med en svart kofta, borde jag använda oftare, passar bra om man har ett vitt linne under eller har annan otroligt bra orsak för att få stanna och samla damm i garderoben ytterligare ett par veckor/månader/år.

Efter den något lama rensningen satte jag mig ner och tog tjuren vid hornen och nu är jag, så att säga, back on track. Det var bara det, och jag hoppas att det är någon som tjuter av glädje för att det pingar till i mobilen. Ping, ping!

image273

Allmänt förvirrad bland bilingualism och code-switching.


Renshumöret är framme. Orken är borta.

Jag är på rensningshumör. Ut med det gamla, in med det nya (eller ut med det nya in med det gamla som man också visst kan säga). Av oförklarlig anledning blir jag alltid på detta humör när det vankas måstemåsten. Jättekonstigt tycker jag, men när känslan väl är där, vad gör man annat än att lyda den?

image272

Jag har inte hittat orken att börja med det här igen.

På studiebesök bland kor.

Idag har jag och Lainen varit i Bjuris hod B och Barnet. Roadtrip alltså. Det var allmänt tid för uppatering på alla fronter och innan hemfärd fick vi gå på studiebesök inne hos korna. Jag var lite rädd och sen luktade vi ko hela vägen hem. Men trevligt var det. Och mysigt att köra i skymning, i ett vinterland och kika in i stugorna med julbelysning.

Imorgon sägs det vara dags för ett nytt år, men jag bryr mig lagom mycket om det. Det blir en liten tillställning här i lägenheten och jag tror att det kan bli trevligt.
Jojjan har utlovats en omgång Brainstorm och det är väl inte mer än rätt.

Jaha, så vad ska man äta idag då? Jag har verkligen ramlat ur vardagslivet med plugg och laga mat till en massa matlådor. Risigt. Men snart finns inga undanflykter. Nu är det elva dagar kvar till the big deadline. Jag behöver nog något i magen om jag ska palla.

image271

Det officiella slutet.

Julen är officiellt över när syster flyger söder och numera även när jag själv tar mitt pick och pack och lämnar huset. Jag flyttade åter till lägenheten igår och syster lämnade norrland idag. Så, julen är officiellt över och idag väljer snön att falla. Det är ju något man skulle kunna kalla typiskt.

Trots att det officiella slutet för julen är här får tomtar och troll (vem pyntar med troll?) hänga med ett tag till. Underbart är kort. Och samma visa är det varje år. Alldeles för kort. Jag hör inte till kategorin som drar en suck av lättnad vid det här laget. Verkligen inte.

image270

Fåordigt, Arn.

Igår var delar av klanen på bio. Bland massor med andra människor samlades vi för att se Arn (det här med bio gör mig alltid lite nervös, sitta instängd i ett rum med massor av människor man inte känner; paniken!). Sedan kan man fråga sig varför en sådan som jag såg en sådan film som Arn, men jag föll för grupptrycket och juletid är ju faktiskt lika med vara-inom-en-meters-radie-från-familjen-tid.

Hur som, filmen var sebar. Min första tanke var att det inte kan ha varit svårt att memorera repliker eftersom varje skådespelare hade ungefär fem var. Femton minuter Gilmore Girls innehåller mer dialog än två timmar och nitton minuter Arn. Snyggt gjord, väldigt osvensk, inte allt för töntig och vackra landskapsbilder. Men skulle jag se den igen? Nej. Blev jag kär i Arn-barnet? Ja.

image269

Godnatt.

Jag och barn? Nejnejnej.

Mamma trodde inte sina öron när jag förklarade att jag inte kan passa barn. Jag kan leka med dem, oja, men passa dem som i mata, natta och allt sånt där? Nej. Det kan jag inte. Ingen som helst aning om hur man gör. Och det är sanningen. Jag älskar små söta barn som leker och är glada. Men att äga ett par sådana själv? Nejdu. Det måste jag bli mycket vuxnare för. Jag frågade faktiskt Pärlan härom dagen om han tycker att jag är ett barn eller en vuxen och han valde att kalla mig barn.

För övrigt så skrattade jag mig till sömns igår i ett nattsudd av nostalgi.

Nu är det jul här i vårt hus!

En julafton och en juldag av allra bästa klass. Det är inte dumt, inte dumt alls.

Julaftonen var traditionsenlig med mat, sång, Jonas grötoutfit, kaffe och avec på den uppvärmda verandan, Vänner mitt i natten och så vidare och så vidare. Pärlan undrade varför tomten hade bytt ljud och Minipärlan drog helt sonika upp volymen till max på stereon och hade dansshow.

Juldagen kom och det var full fräs med två små kottar med nya leksaker. En trött faster sammanstrålade med sina kära vänner, svidade om och peppade upp. Sen gick resten bara i en stadig kurva uppåt. Det var en fantastiskt rolig kväll. Och eftersviterna idag likaså.

God fortsättning kära, kära ni!

Reunion med stort R.

Idag var det reunion med stort R på Bodviks. Den fina skaran vänner samlades för första gången på nästan ett år. Det var mycket att ta igen, mycket att fika (Biggans underbara och omtalade lussebullar bland annat) och mycket att skratta åt. Sådana gånger känner jag mig lite extra glad i hjärtat. Ni är så fina, mina vänner!

Syster rör knäck nere i köket, jag ska nog gå ner, men vet att hon kommer överlåta rörandet till mig (under tvång, en gång lillasyster alltid lillasyster).


Frosty the Snowman.

Idag ska det packas och grejas. Nu flyttar jag hem för ett litet tag och det ska bli så mysigt. Ska bara dryga milen, men ändå överväger jag att lasta i flyttkartonger. Spel och Vännerboxar och julklappar måste med hem. Hur ska allt rymmas och vart?

Underbara jul. Du gör mig glad.

image268

Den här dagen före dagen före dagen.

Skön dag i mysig julanda. Köpte en bedårande söt klänning. Drack glögg-te med Gabriella. Delade ut julklappar med Coach Puff. Och hade ikväll över Soffe, Lainen och Lainens vän Karl på glögg och övrigt. Vi gick igenom "Listan - saker att sträva efter, eller att inte sträva efter, i livet". Personligen har jag inte skrapat ihop ett enda kryss och mår lite dåligt över det. Om jag ändå hade en vän som hette Mogabe. Karl svepte in som utomstående och plockade elva! Men det räknas faktiskt inte på riktigt.


image267

Godnatt säger nu tomten och spelar en liten visa.

De verkar trivas.

image265image266

Visst ser de ut att trivas?

Snow-in-a-can!

image264

När inte snön kommer på rikt får man improvisera.
Denna underbara gåva fick vi av Paros ikväll. Jippie!

Den är stor i år.

image263

I år är det rejäla grejer.
Måste köpa lite nya kulor.

Tallen är här!

Det är så trevligt att se folk som man inte sett på länge. Skratta med ett känt ansikte. Bara vara.

Ikväll ska vi klä tallen. Jag går in med inställningen "more is less" i år igen. Kanske att jag beger mig ut på stadens torg imorgon och inhandlar en ny kula eller två också. Det vore ju trevligt. Jag är nog för övrigt den enda jag känner som har tall. Har du tall?

Vill även påpeka att det är så trevligt med människor som bidrar till ett återfött hopp om allmänheten. Hurra för trevlighet och hjälpsamhet!

De små barnen kan, de stora har glömt.

Snacka om julfeeling. Årets pepparkakshus har pysslats ihop och temat kan vi väl säga går i färgens tecken. Jag bestämde mig för att gå ut hårt och började det hela med att dela upp alla non-stop enligt färg. Efter 15 år av pepparkakshusbakande kom vi även på att det kanske är bäst att dekorera först, montera sen. Det blev succé.

Annars har vi lekt med Pärlorna. De kan konsten att köra slut på sina fastrar och sin farmor. Men kul är det! Jag smäller av, av lycka varje gång de skrattar ett sånt där skratt som bara barn kan skratta, för de vet att livet är egentligen inte svårare än så. Små barn kan mycket som vi större barn har glömt bort.

Spel, spel, spel.

Jorå, jag kan få spel ibland och då tvekar jag inte. Blir bara så otroligt less på att det ska behövas. Vad är felet? Folk borde lära sig allmänt vett från barnsben. Och jag borde kanske genomgå anger managment. Men det är en annan historia.

Efter att luften gick ur Räddningspatrullen körde jag hem och skrattade tills jag grät med Bästa. Nu, godnattdags.

Vissa roligare än andra.

"I will only discuss your choice of fake names in the final seminar moahahahaha!"

Vissa kommentarer är helt klart roligare än andra och man blir glad av en stjärna och en glad gubbe här och var. Jag jobbar vidare och har just kommit på att böckerna ska lämnas tillbaka imorgondag. Skriv så det ryker!

En syster till stan.

Idag blir stan en syster rikare, min syster. Jiho! Ikväll är det gymnastikavslutning och tjejerna får sig ett välförtjänt jullov efter en slitig termin. Allt för att vila upp sig till nästa, då den verkligt stora satsningen tar fart. Men innan dess ska jag hinna med det ena och det andra. Bland annat ta reda på om jag klarat översättningen eller inte, skriva lite och slå in lite julklappar.

image262

Hyvää Joulua!

Ett godnatt på rim.

Med lite snö,
säger jag nu adjö.
Adjö för idag och ikväll,
jag hoppas att dagen mot dig varit snäll.

Godnatt!

image261

Walkin' in a Winter Wonderland.

Dagens gladlänk. Klicka på länken. Titta. Lyssna. Luta dig tillbaka. Njut.

image260

Så här ser vintern ut i mitt kvarter.

En handledare och en svägerska.

Underbara måndag. Jag har världens bästa handledare som borde få pris i kategorin "Att lugna folk". Han talade mig tillrätta, peppade upp mig, bad mig att inte skicka fler panikmail och förklarade att panik är att ha tre veckor kvar till lön, noll kronor på kontot och inget att äta. Sen skickade han iväg mig för att skriva med orden "Och du, spara paniken tills du verkligen behöver den." Tack!

Och tack till världens underbaraste Malin, helt klart min lyckliga stjärna, som har fixat en intervjuperson åt mig. Och personen i fråga uttrycker till och med pepp. Ja!

Jag är lycklig idag. Sitter på uni i sällskap av ett par skumtomtar och ska jobba vidare med uppsatsen. Ha en bra start på veckan, kära vänner. God Jul!

image259


Mor och Far.

När min mor var liten fick hon ibland följa med sina föräldrar över till Sverige. Då gick de och fikade på Nya Konditoriet och det tyckte hon var lyxigt. Det var därför hon ville fika på NK i lördags. Sedan tyckte hon att det kändes som om vi var på semester, eftersom far var med. Det händer inte varje dag. Söta.

Svar på tal.

Dagens bästa svar på tal fick jag av Herr Lind. Tackar, det illustrerar saken väldigt bra tycker jag med. Trevligt, för övrigt, att du läser min blogg, Herr Lind.

image257

Jag känner mig genast klokare och lite mer "inne".
Nu kan jag somna med stillat sinne!

Godnatt!


Ett slott.

image256

Kolaskeden flög bestämt!

Kola i all ära. Men nej, det är inte värt besväret! Det må vara himmelskt gott, men processen gör att jag bestämmer mig för att överlåta kolagörandet till min syster som är proffs. En tippad form och en sked full av kola flög med bestämd fart genom köket och landade bland nydiskad disk. Sedan bestämde jag mig för att det fick räcka. Några kolor blev det i alla fall.

Vaa? Vad betyder det?

En fråga bara. Vad betyder detta: ^^ ? Är det någon slags hemlig kod som bara speciella förstår sig på? Eller är det bara jag som inte hänger med i it-tugget? Det tog mig, säkert, över ett år att förstå varför folk skrev (L). Så om du vet, meddela gärna. Tack på förhand.

Nu ska jag koka mer kola. Inte till mig, jag själv håller på att expoldera av julgodis, men till kvällens filmkväll.

Vissa människor bara lägger sig som en sten i skon.

Irriterande människa som var på seminariet. Du kan ju inte bara göra ett streck under en mening och förvänta dig att jag ska förstå vad du tycker att jag ska ändra. Det är du som är oklar, inte jag! Vissa människor alltså, det är som att de lägger sig som en sten i skon och bara irriterar. Himmel, vad jag är lycklig som fick en sån bra handledare (som för övrigt svarade på mitt mail med "Jag tror att det första du ska göra är att försöka låta bli att få panik").  

Det var bara det.

Kola gör hål i tänderna.

Ville knappt vakna idag, men peppade upp och drog ner på stan. Fikade med motti och potti och strosade sedan omkring med julklappsradarn påslagen. Hittade massor med bra och det verkar som om alla varit snälla i år eftersom de ska få en julklapp av mig. Nu väntar det roligaste jobbet, inslagningen.

Med en Pez i väskan cyklade jag sedan till Pärlorna och lekte och blev bjuden på middag. Väl hemma efter en lång och mysig dag högg jag in på en kola, så hårt att en bit från min framtand lossnade. Oh no!


image255

Vad kostade skinkan?

Det lilla hushållet på en, två personer köpte hem två komma fem kilo skinka. Frågan är ju vad den kostade egentligen? Det vet vi inte. Allt för julstämningen. Tydligen.

Idag vill jag bara inte vara. Mamma, jag föreslår att du inte läser vidare, för jag skulle vilja uttrycka att det där jävla c-uppsatshelvetet förstör mitt humör. Just nu är jag så där förbannad så jag kokar. Så som jag blir när folk beter sig som idioter och inte sköter sitt, när saker går rätt in i väggen, när jag känner mig oförmögen att lösa ett problem. Jag blir okontrollerbart arg och avskyr det mesta och de flesta. Dessutom blir jag låst i min ilska och blir totalt handlingsförlamad.

Och jag som har varit på världens bästa humör under denna årets bästa månad!

Lite hopp åter.

Jag tog ett enkelt beslut att sova vidare på soffan efter julkalendern. Det var riktigt trivsamt. Vaknade och tänkte att nu måste väl någon ha svarat på mailet. Noll av tre hade svarat. Dagens depp och jag vill inte jobba med uppsatsen idag heller.

Men nu! Ett svar. Och ett ja-svar. Jag tackar min lyckliga stjärna, som i detta fall måste vara Ulrika som gav mailadresserna, och har fått liiite motivation tillbaka. Mitt mål för dagen är att jobba mig igenom kommentarerna från veckans seminarium.

Men först! Lite julklappsspaning och småfix i staden. 


Flickis-salto!

M1: Jag klev upp halv sju imorse för att se luciatåget på TV.
M2: Åh, jag missade. Jag vaknade inte förrän halv tio.
M1: Jahaja, då var jag redan i full fart med att baka lussebullar.

M1 = Malin. M2 = Mamma. Ibland undrar jag om det är något fel på mig?

Med otroligt risigt humör körde jag till träning. Med otroligt strålande humör körde jag från träning. Underbara underbarn. Massa, massa flickis-salto. Hello RM 2008 säger vi.

Har fått iväg tre mail angående intervjuer. Himmel, någon måste nappa! På riktigt, vad gör jag annars? Måste samtala med Mr. Handledare. Han har en tendens att kunna lugna.

Slut för idag, tack för idag.

image254

Nu är paniken officiell.

Jag har officiellt panik över min c-uppsats. Jag har inga intervjuobjekt. Du råkar inte vara tvåspråkig med en mamma och en pappa som har olika modersmål? Nej, jag tänkte väl det. P a n i k ! Vad ska jag göra? Utan intervjuer, ingen uppsats. Det här känns inge bra och jag är trött. Ska grubbla ett tag i liggande position.

Luciatåget var förresten sjukt sött. Oväntat?

I mitt hjärta.

Var gång skymningen stilla sig sänker
mina tankar till hemmet då går
och jag ler fastän hjärtat det gråter
när mot kvällen jag hemlängtan får.

Och när ljusen skall tändas därhemma
uti drömmen jag åter är där.
Hemmets ljus kan väl aldrig jag glömma
ty det minner om den jag har kär.

Jag är gammal och sitter och drömmer
om min barndom som snabbt rann förbi,
fastän åren har gått än jag gömmer
på en lågmäld och vek melodi.

Och när ljusen skall tändas därhemma
uti drömmen jag åter är där.
Hemmets ljus kan väl aldrig jag glömma
ty det minner om den jag har kär.

image253

Glad Lucia.

Jomen du, det blev en tidig uppstigning. Otroligt trött såg jag det fina luciatåget, följt av julkalendern och känner att jag jobbar på bra med julstämningen. Lussebullsdegen ligger under sin första jäsning. Fint, fint. Senare idag blir det luciatåg - dagisvariant. Pärlan, såklart. Han ringde mig igår och undrade om jag kommer. Givetvis.

Glad Lucia till alla glada barn.


Julebak.

Jag har bakat rispuffar och kola. M u m s. Imorgon blir det lussebullar. 06.30 börjar luciasändningen. Frågan är ju om det är riktigt friskt att gå upp då. Troligen inte, men det är ju bara lucia en gång om året. Det tål att tänkas på och klockan ställs mest troligt som ett tappert försök i alla fall.

Så tidig väckning innebär omedelbar läggdags. Godnatt!

image251

Idag blidde det inget.

Ja, det var ju inte direkt så att jag (med vänner) gick från seminariet med huvudet högt, glada tankar och pepp på att skriva c-uppsats. Hur petig kan man vara? Och hur ska det sen vara? Jag har ingen aning. Och just idag ingen lust att ta reda på eller reda ut. Uppsatsredaktionen gick ut i strejk och somnade på soffan. En djup sömn till och med. Idag blidde det inget.

Vem är det förresten som säger blidde? Pippi? Tjorven? Vem!?

Julaktivitet i köket.

December mörker och kyla, med korta dagar och rimfrostnätter.
Då blir julen en gåva, så stämningsfull och ljus!


Jag skulle behöva julbaka lite. Lite lussebullar och knäck och kanske något annat spännande. Lussebullar blir nog imorgon, på självaste lussedagen. Idag kanske det kan produceras en knäck eller två. Igår griljerade vi en skinka (vuxenpoäng). Två komma fyra kilo gott ligger i kylskåpet och lägger sig mer än gärna på en skiva vört. Minst en julaktivitet per dag och så går vi igenom december med gott behag.

image250

På julfesten hade alla gått in för uppgiften att ta med sig julfika. Det gillar vi.


Blir du förvånad?

Blir du förvånad om jag säger att jag pysslat mer än pluggat? Och nu håller jag på att frysa ihjäl här i frysboxen (som vår lägenhet förvandlas till under vinterhalvåret). Nåja, julskivan går på högvarv och jag har skrivit en massa julkort som jag tänkt så länge att jag ska få iväg. I år blir det av!

Jag undrar hur Saaben mår.

Jag som till och med har julpyntat dig!

Morgonen började otroligt irriterat med att jag skulle gå och sätta i motovärmaren för att göra Saaben glad. Och vad får jag tillbaka? Frysta jäkla dörrar. Inte en enda var samarbetsvillig. Vad har jag gjort dig för ont, Saaben? Igår försökte du döda mig genom att göra vägen osynlig genom rutan och idag vill du inte ens släppa in mig? Jag som har julpyntat dig och allt. Detta måste tas upp till diskussion.

Ska försöka vända på dagen och göra den trevlig genom att pyssla julkort. Sedan är det hög tid att börja läsa uppsatserna till morgondagens 70%-seminarium.

Dagens julhälsning blir från Debenhams på Oxfordstreet.

image249

Oproduktion = göra inget.

Detta har varit, vad vi skulle kalla, en otroligt oproduktiv dag. Jag lallade på hemma i huset tills det var dags att handla. Körde in till stan utan att se vägen på grund av en ruta som var igenimmad. Obehagligt, men jag kom fram. Tog mig till MAXI, mötte upp Roomie och numera är kylskåpet inte lika lean.

Vi åt en lyxig julmiddag i form av risgrynsgröt. En julaktivitet om dagen lyder mottot! Och idag har det faktiskt blivit två, för jag har beställt hem lite juleklappar. Morgondagens julaktivitet blir att pyssla julkort. Nu ska jag ta och komma ikapp julkalendern. God Jul!


image248 

Ett litet gäng på tävling. 


"Amen durå!?"

Hemma efter en riktigt rolig helg i Gävle. Fina insatser av tjejerna och stolta tränare. Världens bästa busschaufför och en viss Turbo fick oss att skratta gång, på gång, på gång under hemresan. Det var riktigt illa när Coach Puff valde att fastna med luggen i kardborren. Skön helg med sköna människor. Kan man komma hem annat än glad? Tusen tack mina favoriter!

Idag är det lix min namnsdag, vilket förvånansvärt många verkar ha noterat. Trevligt.

Gävle here we come!

Jultentafesten igår blev väldigt trevlig. Vi åt oss tjocka, bytte julklappar, drack vansinnigt god glögg och spelade en rafflande omgång yatzy. "Det är bara jag som har en liten". "Det här är första gången jag är med om yatzytaktik."

Idag är dagen då vi drar till Gävle. Jag är trött som ett djur, men grymt peppad på resa. Det kan inte bli annat än bra. Självklart är det ju dock tjejer som valt att slå ut tänder och få halsfluss, men vi är vana med motgångar och vet hur de ska tacklas. Piff och Puff med crew är redo för tävling! Ja, snart, måste bara fixa det sista.

Ha en trevlig helg.

Och se, nu snöar det ute!

Sprätt, sprätt!

Ungefär så här känner jag mig. Inte lika åmig kanske, men lika sprättig och glad.


Fast snart faller jag nog ner på soffan i koma. Galet trött efter bara fyra timmars sömn. Varför kan jag inte sova på kvällarna? Nåja. Sista tentan avklarad och förhoppningsvid klarad. Det var ju önskan från vår sköna lärare så han slipper göra en omtenta i januari, på sin födelsedag!

Ska vila lite, sen baka till kvällens tentafest med jultema. Det uppmanas till julklädsel och kravet är att man måste ha med en julklapp och något att äta.

Och mer då? Det måste packas. Denna gång utan ångest. Efter artonmiljoner gymnastiktävlingar vet man vad som behövs. Däremot kommer jag ändå måste dubbelkolla med Coach H att allt är med. Vi är som yra höns ibland. Appropå tävlingen så var tjejerna grymma på uppvisningen igår. Wiho!

Vad är det för fel på det speciella folket?

Ibland kan jag verkligen undra vad det är för fel på folk. Folk i allmänhet. Eller egentligen är det ju speciellt folk jag syftar på. Jag tror att folk i allmänhet faktiskt är goda varelser, även om folk i allmänhet ofta är ganska klumpiga i uttryck och handling. Men speciellt folk, sånt folk som det står om i dagens VK, vad är det för fel? Vart stannade hissen när en reaktion på en bilolycka är att stå och skratta åt de skadade? Förmodligen någon stan mellan bottenvåningen och nedre källarplan. I den åsyftade händelsen var det två polisbilar som krockade. Men i bilarna satt inte poliser förstår ni väl (idioter!) det var bara människor.

Jag vill tro på folket i allmänhet, att de är medmänskliga. Men vad i hela helvete är det för fel på det speciella folket? (Mamma, ursäkta det ovårdade språket men kraftuttrycket behövdes och var för en god sak.)

Heja Finland.

Idag tänder vi de blåvita ljusen i fönstret (om jag hade haft några) och sjunger "Vårt land, vårt land, vårt fosterland" och hejar lite extra på Finland då det är deras Självständighetsdag.

image247

Catfight.

Har just plitat ner och jobbat ihop stycket om modersmål till den kära uppsatsen. Check! Där fick jag pricka av på dagens att-göra-lista. Sträcker på mig som en katt och gnuggar mig i ögonen. Förfärligt trött är jag. Ska bege mig till UB nu för lite boklån och en kaffe. So long!

image245
image246

Cypernkatter som verkar ha en gås oplockad sinsemellan.

Är det förresten så att man inte får säga att det är snö ute för då börjar det regna? Det verkar så. Damn it. Don't jinx it people! Jag ska hädanefter icket uttala mig om snöläget. Zip (ljudet av mig som drar igen dragkedjan och stänger min mun).

Kom ihåg!

En och en halv timme vaket och nu måste skrivandet ta fart. Det är fortfarande mörkt ute, tur att vi har julbelysning i varje vrå. Julen gör mig så glad på alla sätt och vis. Har Pyntgruppen månne planerat smyga upp en till tomte under dagen? Vi ser väl. Det ska i alla fall skrivas och dammsugas och handlas. Sen ska jag möta Mette för lite kaffe och allmänt pepptalk angående uppsatsen. Let the fun begin.

Och du, kom ihåg att ha en bra dag!

image244

Jag har inte förstått.

Jag har inte riktigt förstått att det inte är okej att sitta och skriva till klockan ett på natten när jag ska envisas med att kliva upp klockan sju för att se julkalendern. "Men se den senare då", säger Roomie. Det är uppenbart att hon inte förstått charmen med att se den tidigt på morgonen. Jag har. Därför står klockan på 07:10 inför morgondagen också. Men har jag gått och lagt mig än? Nej, såklart inte. Och känner jag att jag måste läsa lite innan jag somnar? Ja, självklart, jag har ju nyss börjat med en ny bok!

Wuthering Heights eller C-uppsats. Vad som än håller mig vaken in i natten så blir det En Riktig Jul imorgon. Godnatt!

Hann för övrigt sticka in huvudet i Pärlans sovrum tidigare ikväll och lyckligtvis hade han inte somnat. Han påminde mig om att jag köpte en PEZ till honom härom veckan och gav mig sedan en godnattpuss. Det gjorde min dag.

Den första jag gillar.

Såg just den första Teliareklamen som jag gillar i serien ensam-pappa-med-tonårsdotter-och-lillebror. Bra idé, storslagen, men de där Teliareklamerna ger mig bara ångest. Det är alltid så synd om pappan. Men inte i den jag såg nyss, där sitter de alla och sjunger i en bil. Och pappan också! Åh, vad fint.

Uppsatsredaktionen kom igång vid lunchtid och det går... framåt. Det är alltid bättre än bakåt och uppgiften känns helt klart genomförbar. Redaktionen meddelar att det troligtvis inte kommer vara mycket att visa upp på nästa veckas 70%-seminarium, men i alla fall något.

Nu ska jag dra på träning. Det drar ihop sig inför Gävle!

Nyheter från Pyntgruppen.

Bara för att jag kliver upp tio över sju betyder inte det att Uppsatsredaktionen kliver på sitt skift då. Nej, det finns mycket annat att göra också. Städ- och renspatrullen måste gå igenom lådor och Pyntgruppen måste smyga upp ett och annat julpynt.

Pyntgruppen råkade för övrigt tappat en av Roomies nya kulor i den hårda arbetsbänken så den lever inte längre. En utvald i arbetslaget har fått i uppgift att införskaffa en ny, då den stora och fortfarande levande kulan känner sig väldigt ensam.

- Vi vill helst inte kommentera fallet, säger Pyntgruppens presstalesman, men kan säga så mycket som att den avlidna kulan kommer inte att begravas förrän en ersättare har hittas. Allt för att stötta den stora kulan som är kvar. När detta kommer att ske är lite oklart men ledningen jobbar för att det ska ske snarast.

Over and Out.

Hur blir årets hus?

Nu snöar det ute och jag sitter och funderar på hur årets pepparkakshus kommer att se ut. Givetvis bakar jag och min syster fortfarande pepparkakshus trots att vi tillsammans utgör åldern 51. Säsongen 2006 var temat Finland, kan man säga. Ett ganska ordinärt hus med en hälsning från fosterlandet på baksidan.


image242

image241


Den goda morgonandan.

Godmorgon. Det har varit en god morgon hittills med julkalender och sådär. Nu blir det frukost och tidningsstund. Tur att jag har min snabbcappuccino då mjölken är slut. Svart kaffe är tråkigt. För övrigt är det inte bara mjölken som är slut. Det är annat också. Men jag har noll handlingsinspiration. Mjölk och clementiner. Behövs något mer?

Förhoppningsvis fortsätter dagen i samma goda morgonanda. Ha en god dag, gott folk!

image240

Medddelande från Uppsatsredaktionen.

Uppsatsredaktionen kan meddela att 1278 ord har printats ner till den omtalade C-uppsatsen. Redaktionen kan dock inte riktigt avgöra om det är ett positivt besked då det endast berör en enda intervju, det vill säga det något lättare jobbet, men ser det i alla fall som ett steg i rätt riktning (deadline inför 70%-seminarium på torsdag). Något som redaktionen också har uppmärksammat är att D-tangenten uppför sig konstigt. Vadan detta?

Redaktionen tar nu ledigt för natten och önskar eder alla en god natts sömn.

Dagens antiklimax.

Dagens antiklimax: Billjusstaken fungerar inte! Det går inte att säga annat än att besvikelsen är stor.


Lilla mamma.

Men lilla mamma. Jag hoppas att det inte är något allvarligt och att det går fort. Ibland måste man vara icke-envis. Det kan löna sig i längden.

Hört från Paris.

M: It's not as big as I thought it would be.
P: That's because we're so far away from it.
M: No, no, I don't think that's what it is. It just isn't as big as I thought.

Ovan nämnda kommer fram till objektet.

M: Woow. Okay, it is big.
P: I told you!
M: It is huuuuge.

image238
image239

Va? Börjar den kvart över?

Här kliver man upp för att se julkalendern, i tron om att den börjar klockan sju och så är det nyheter på tv. Vilken förvirring. Har ju gott om tid att förbereda mig i alla fall, men snart smäller det. Såg de två första avsnitten igår innan läggdags och känner mig positiv. Återigen, heja julen! Ha en bra dag!

Magi.

Det är ju knappast så att jag måste redogöra att "Paris var underbart". Det kan du nog räkna ut själv. Men jag måste bara få säga att Paris var underbart! Och för att inte tala om Disneyland. En person som inte njuter av Disneyland borde anse sig själv ha grova problem, då man i så fall har tappat sitt glada barnasinne, vilket ju faktiskt är det värsta som kan hända en annars fullt frisk människa.

image236


Helgen har varit helt magisk. Julgranar, fantasivärldar, kärlek, god mat och sightseeing. Det där allmänt goda i livet. Det känns lite risigt att måsta landa i verkligheten igen, så därför ska jag njuta lite till av att jag faktiskt vaknade till den här utsikten imorse, från vårt rum på 27:e våningen.

image237

Njut du med, och jag hoppas att du får uppleva det själv en dag.

Godnatt!