Ett enda stort leende.

Dagen efter dagen före. Och vilken dag. Hela dagen vara bara som ett enda stort leende. Det går inte att beskriva ens med alla superlativ i världen. Världens finaste brudpar klev in i kyrkan och sen blev det bara så vackert man kan tänka sig. Förberedelser och fix följdes av en fantastisk fest som avslutades på småtimmarna längs älven. Mer kan man inte begära. Så mycket leenden, så mycket fina ord, så mycket dans och så mycket lycka. Vad mer kan man säga. Klockrent, tror jag skulle passa.

Och idag har jag ätit surströmming för första gången i mitt liv. Förmodligen även sista.

Sånger och ostbollar inför den stora dagen.

Nuvarande status: Här skrivs det och sjungs och rullas ostbollar. Det stora tillfället till ära så har jag faktiskt tänkt att tvätta mitt hår (senast var på Cypern). Det ska skrubbas och ansiktsmaskas och manikyras. Imorgon ska vi vara fina. Och glada är det ingen tvekan om. Mycket kul ska det bli.

Bröllis, bröllis, bröllis!

Men lite ensamt känns det utan kavaljer.


Paradiset.

Det är verkligen ett paradis där ute på ön. Mysigt!

Igår ordnade vi en liten minimöhippa för den blivande bruden. Det var väldigt mysigt och hon bevisade att hon var berättigad att bli en del av släkten genom att svara rätt på många knepiga frågor.

Har inte så mycket att dela med mig av, egentligen. Det mesta som snurrar i mitt huvud är att min älskade bror faktiskt ska gå och gifta sig imorgon! Det kommer bli en rolig dag. Kan avsluta med några ord, citerat kära mor:

"Mina söner tycks vilja stadga sig och mina döttrar lever i synd."'

Back to reality.

Hemma. Tillbaka i lägenheten. Det var skönt att landa och känna att den jobbiga resan var över. Och hör och häpna, jag är nästan helt uppackad. Har ränt omkring här i väntan på syster. Hon borde komma snart. Då drar vi ut till Ålis och jag längtar så jag spricker. Hoppas att Pärlan är vaken.

Imorgon är det full fräs. Saker som ska styras och pysslas med, för på lördag är det minsann dags för
bröllis! Jag är fortfarande besviken över att det blev som det blev, men det ska inte få förstöra mitt humör för jag har i alla fall alla andra favoriter runtomkring mig.

image45


För övrigt, vad härligt att vara tillbaka till min alldeles egna lilla vän, datorn. Jag har saknat den!

Äventyrsbad på Arlanda!

Tre timmar kvar. Jag vill inget annat än hem!

Idag har jag för övrigt ringt från en telefonautomat, tre gånger! Visste knappt att sådana existerade längre. Men tacka gud för det när mobilen väljer att sluta fungera. Det som känns jobbigast är att jag har bilden på
Kaj i min telefon, den enda bilden på Kaj. Jag hoppas innerligt att den går att laga. Sen kanske jag kastar den i väggen, som jag velat göra många gånger de senaste månaderna.

Det är förbannat tråkigt här. Vart är idélådan? Om jag hittar den (om det finns en sådan) ska jag lägga i ett förslag om att bygga ett äventyrsbad här på området. Det vore väl festligt. Så mycket som jag väntar här så skulle jag nog vara russinigare än ett russin. Men det skulle det vara värt, för då skulle det vara roligt att vänta!

Hur skulle man mer kunna piffa upp denna huvudstadens flygplats?

Jag och Arlis igen.

Himmel och pannkaka. Nu är jag tillbaka på svensk mark. Möttes av ett grått Stockholm, såklart. Om det var opiggt att lämna Cypern (för det var det och jag försökte klamra mig fast så länge som möjligt) så är det ännu opiggare det som jag har att vänta. Sju timmar på Arlanda! Varför är det alltid jag och Arlis? Det är inte ens kul.

Jag var bokad på åttaplanet hem, men tänkte att jag chansar och ser om jag får åka tidigare. Tack vare en mycket godhjärtad person som var beredd att begå ett mindre tjänstefel för en stackars själ som mig, så lönade sig min chansning. Men som nämnt, så går inte nästa plan förrän fem så jag måste vänta ändå.

Jag avskyr att vänta!

Som pricken över i har min telefon lagt av. Jag har bara gått och väntat på det, som den har bråkats med mig. Jag tror den har fått solsting. Dags för en ny?

Det enda det är dags för nu är mat. Vart sätter man sig och äter ensam? McD kanske?

P a n i k !

image44


Paniken utbröt när jag inte hittade mitt pass. Det återfanns dock sekunderna senare väl förvarat i en väska. Tur. Nu drar jag från lägenheten. Sen drar jag från Cyprus. Än har inte alla tårar fällts. Det är ett som är säkert.

Varför är hejdå så tråkigt? Varför kan man inte se det som hej? Man säger ju alltid hejdå till någon men samtidigt hej till någon annan. Just nu: Tråkigt.

Skynda, skynda!

Berg-och-dalbanedagen!

Okej. För att göra det hela klart. Den här dagen har verkligen varit en berg-och-dalbana. Morgonen började med svullna ögon, som man får av att fälla många tårar på en och samma gång. Det tvättades och packades. Piggt. Gick utan mål och letade sånt som jag hade planerat att handla. Inget hittades. Piggt. Vi åt lunch i hamnen och jag var Mean M. P tog bilen till jobbet och jag strosade, ett lamt försök att pricka av listan.

Affär ett; tröstshoppade ett par skor på rea. Jag tyckte att jag fick det. Sen gick jag in på
Debenhams. Kanske, kanske skulle klänningen som jag hade spanat på finnas i annat än storlek 16. Min reaktion när jag klev in: Åttan, är det du? Och det var det och den passade! Resten bara gick av farten och snabbt hade jag prickat av hela listan!

Resten av dagen har jag spenderat på en madrass i en pool. Det var ungefär lika jobbigt som det låter. Hemkommen nu och inser att jag inte alls har så många timmar som jag trodde att jag skulle ha. Ska packa, pyssla och duscha för att sen titta in på jobbet och ta en sista curry. Sen drar jag.

Som när jag åkte hit, jag avskyr själva åkandet. Nu vill jag bara knäppa med fingrarna och sitta i Trissen ut till Ålis. Jag längtar efter er, folk där hemma!

Dubbla budskap.

Jag orkar bara inte.
Men sova kan jag inte heller.
Min hjärna sänder dubbla budskap.
Jag fick i alla fall en bild på Kaj ikväll. Lite suddig, men Kaj är svår att fånga på bild. Så jag är nöjd. Över det alltså.


Foten i fågelskit.

Jag somnade på balkongen. Med foten i fågelskit. Det upptäckte jag när jag vände på steken (mig själv, that is). Sånt är livet. Tur att den inte var kladdig i alla fall.

För övrigt har jag inre panik över hur det ser ut här. Stökigt! Men jag försöker ignorera. Jag ska bara bo här en dag till. Och den dagen har jag tänkt spendera på stranden med "dark tanning oil" (dags att börja nu). Sen ska jag packa förstås. Resten av tiden får gå åt till att slå P för hans svek.


Jag och fågelskitsfoten ska ta en dusch. Sista kvällen på jobbet ikväll.


Fem timmar på brun plaststol.

Fem timmar. Fem timmar i hamnen i Limassol. Fem timmar på en brun plaststol. Fem timmar av "fem minuter, fem minuter". Yeah right. Fem timmar väntan! Folk som sprang hit och dit och det och det skulle göras och det och det papperet skulle finnas. Vilket det självklart inte gjorde. Allt för att få ut F. Värt besväret? Inte för mig. För P? Ja.

Jag fick i alla fall vara med på jungfrufärden och kan sammanfatta den som svettig och högljudd, men ändå ganska cool. Bara för att liksom. Red thunder. Red lightning. Dess alias är ännu oklart.

Nu ska jag sova. Att bli väckt klockan åtta för en sån här dag är inte okej.

Dagens grattis till min käraste syster som blir 30 år ung idag!

Klänningen!

Åh! Den här klänningen vill jag ha på bröllis! Men hur ska det gå till? Det är bara sex dagar kvar. Damn it!

Idag vill jag vara en våg.

Idag vill jag vara en våg.
Glittra mot solen.
Bära hopp och förväntan från hamn till hamn.
Klucka mot strand.
En våg kan inte ha många bekymmer.
Tänk om. Om man var en
våg.

Huvudvärksdyningar och promenadbehov.

Jag kan inte riktigt avgöra om jag har huvudvärk eller inte. Det finns alltid vissa dyningar kvar efter att det har varit hård sjö i min skalle. Oklart  hur läget är nu. Men helt klart bättre än igår.

Hade jag varit på bra humör hade jag snört på mig skorna och tagit en långpromenad längs havet. Nu vet jag inte om jag orkar. Eller? Det kanske är just det jag behöver. Promenader brukar skingra tankarna.

Söndag = söndagslunch. Jag följer inte med idag. Det går alltid att fejka skada.

strandpromenad

Om man var ett grässtrå.

Jag har gråthuvudvärk och mår illa. Jag ser på något i stil med "Animal Police".

Hur kunde det bli så här helt plötsligt? Allt som har varit så trivsamt. Tänk om man fick vara ett grässtrå som svajade i vinden ibland. Svaj, svaj. Vara bekymmersfri och bara stå och le mot solen. Tänk om. Om man var ett grässtrå.

image42

Ödleadoption.

Vi har adopterat en ödla. En ghekko. Han heter Kaj. Kaj the Ghekko. Han sitter utanför dörren nästan varje kväll vi kommer hem från jobbet. Han har inte synts till på ett par dagar. Troligen varit med sin kusin från nedre våningen. Men nyss satt han där ute och log mot oss. Lille Kaj! Han är inte stor han.

Skitdag. Bara helt meningslös. Vi spelade lite tennis och det var kul. Sen gick det inge mer. Jag tog mig ända ner till trafikljuset, men där tog det stopp. Jag var tvungen att vända hem. Jag sjukanmälde mig.

Så här var inte planen. Inte alls. Jag känner mig så sviken. Besviken.


Jag vill bara hem NU!

Hejdå gårdagen. Hejdå idag. Hejdå alla andra dagar som är kvar innan jag åker hem. Jag vill bara åka hem NU.

Så jävla värdelöst. Hejdå. Ha en bra dag. Det kommer inte jag för jag har inte lust.

Morgonmål.

Jaha, vad ska man äta till frukost idag då?

185720-41

Det börjar verkligen dra ihop sig mot hemresa nu. Känns ju lite konstigt. Jag är inte riktigt förberedd. Packa måste man göra också. Otroligt tråkigt. Men det positiva i det hela är att jag har ett himla ståhej att vänta där hemma. Det ser jag fram emot. Massor!

Usch, gammal disk som är äcklig. Den ska jag ta itu med först.

Dagens bild.

Idag hälsar jag hem med den här bilden från semesterveckan.

185720-40

Det blåser idag. Massor. Perfekt för en stranddag. Skönt när det fläktar!

De försvinner, de små rackarna.

Hårnålar. Det är sånt som alltid försvinner. Man har inget minne av att ha kastat dem eller lämnat dem på okända ställen. Men de lyckas ändå alltid försvinna. Poff! Och så är tio bara tre. Varför är det så? Det måste produeras en hel del hårnålar. Alla använder dem hela tiden och de tappas hela tiden bort. Eller är det bara jag som har dålig koll på mina? Nej, jag tror det är ett allmänt problem (i-landspromlem, ja). Kanske hårnålsproduktion är en affärsidé?

Har jag för mycket tid att tänka? Kan tyckas.

Stegeby: Klart vi ska styra upp något. P är bara där ett par dagar och vi har både bröllop och dop att stå i, men någon dag måste vi ju lyckas klämma in en träff av något slag.

Namita: Jag bara skrattar. Skönt med semester va? Ja, snart kommer vi. Jag längtar efter dig och fiskarna!

Pascal är sen. Vi är sena till jobbet. Nåväl, onsdagar är lugna dagar. He's ready. We're off!

Glassigt!

Idag ska jag äta Häagen-Dazs. Jag har inte ätit det på hela sommaren. Skam-ligt! Ja, det är ungefär det enda som jag har planerat. Men det känns som en bra plan.

- I want ice cream.
- You always want ice cream.
- Of course I do. It's summer, it's hot, it's the thing to eat!

Pascal tycker att jag överkonsumerar denna goda gåva till livet. Hur kan man göra det? När jag och Emma var här levde vi under parollen: "En glass om dagen är bra för magen". Så är det!

Glassa vidare gott folk.

Tjuvläsning eller tankeöverföring?

Jag vet inte om P hade tjuvläst min blogg (och lyckats översätta den från svenska till engelska) eller knåpat sig in i mitt huvud och mina tankar på något sätt, men när jag kom hem från ett par timmar beaching vilade de här på vår säng.

185720-39185720-38


Behöver jag säga att jag blev glad. Jag älskar blommor!

Dagens projekt.

Morgonen och förmiddagen har tillägnats hushållsarbete såsom dammtorkning, dammsugning, allmän skrubbning och tvättstrykning. Nödvändigheter som jag fick för mig behövde göras just idag. Nästa projekt är brännan. Jag tänkte ta mitt pick och pack och promenera ner till stranden. Den fina brunfärg som semesterveckan gav mig bara försvinner i tv-soffan eller i soffan på ett café. Det är inte okej. 

Bikinin, oljan, vattnet, boken... I'm off! 

image37
För att en blomma kan lysa upp den gråaste dag!

Major blister issue!

Cirka en timme senare, färdigpromenerad och svettig och med jordgubbar som frukost, har jag två problem på min hals.

Problem nummer ett: Skavsår. På båda hälarna. Det saktade ner mitt tempo avsevärt på hemvägen. Aj!

Problem nummer två: Min mp3. Den mår inte som den borde då den vänstra luren inte gör sitt jobb alla gånger. Fast inte så konstigt det kanske, som den får hänga och dingla på mina svettiga promenader samt underhålla mig vid poolkanten.

Det var mina i-landsproblem för dagen.

Vätskeladdning

Godmorgon, säger tjejen med träningsvärk i högerarmen efter gårdagens tennissession.

Sitter och vätskeladdar inför en planerad promenad. Jag har insett att det enda sätt jag inte får huvudvärk på är att dricka innan jag går ut. Det är ju så jobbigt att bära en vattenflaska. Speciellt om man får för sig att börja kuta (som faktiskt hände i förrgår - igen!)


Efter att ha ögnat igenom lite tidningar och laddat i snart en timme känns det som att det börjar bli dags att starta den här dagen på riktigt. Hoppas det blir en trevlig en.


Andfamiljen.

Att en liten andfamilj kan skapa så mycket kalabalik. Inte bara en seriekrock med tre bilar och sex personer, utan en läsarstorm med inte bara en utan ett stort gäng kommentarer. Jag slutar aldrig förvånas över människors engagemang. Inte heller slutar jag förundras och förvånas över Carola och det enorma intresse för vad den kvinnan pysslar med. Är det inte det ena så är det, det andra. Det händer grejer i det avlånga landet där i norr.

Det var bara det.

En riktig söndag.

Oh, ljuva söndag. Idag är det söndag på riktigt också för vi är lediga. Efter att ha jobbat åtta dagar i sträck känns det välförtjänt med ledighet. Började som vanligt dagen med söndagslunch i huset. Dagen gick åt till diverse cafébesök och snabbvisit på jobbet. Sen drog vi på oss löpardojjorna och spelade lite tennis. Korrektion: Pascal försökte lära mig hur man spelar tennis. Känner mig faktiskt ganska nöjd över min insats och jag fick mycket beröm av min coach, varvat med "just because you lose one ball doesn't mean you can quit!" och "run, run, run!"

Min man har lagar mat åt mig (man väljer ju med omsorg), pasta med grönsaker och snart ska vi äta färska jordgubbar med glass. Det blir en lugn hemmakväll för en gångs skull. Det var inte igår. Eftersom jag inte kan bjuda på någon mat bjuder jag på en bild med den härliga eftermiddagssolen som lyser över byn vi bor i.

Ha en skön söndagkväll!

185720-36

Spjutet!

Jag har undrat det länge. Det måste ju hända ibland. Och ja, det hände igår. Ett spjut flög iväg snett och träffade en stackare i sidan. AJ! Måste kännas halvjobbigt för killen som kastade. Som tur var klarade den träffade sig, men fortsättningsvis säger jag bara; passopp!

Pascal sover fortfarande och jag förstår inte hur det är möjligt. Klockan är tolv! Jag har pulat på här ett tag och dragit mig för att traska ut. Jag är inte alls på promenadhumör. Men inget gym på två veckor. Damn it. Det får bli en kort prommis, och ingen löpning. Nej.

Jaja, jag ska väl släpa mig ut då. Sällskap lär jag ju inte få. Hoppas i alla fall att jag slipper undan flygande spjut.

Shoppingödet.

Den här dagen har flugit ur fönstret och snart är det jobbdags. Vart tog den vägen? Till Limassol. Jag, Pascal och Themis rullade iväg på morgonkvisten. Glad i hågen eftersom jag skulle få strosa omkring i affärer kröp jag in i baksätet utan ens minsta strid. Väl framme fanns det ingen hejd på stupet som mitt humör föll ner för. Vart var affärerna? Släpptes av i ett virrvarr av tacky souvernirshoppar och blev tillsagd att om jag gick till ett visst ställe och följde en viss gata skulle jag hitta massor. Jag hittade inte det där vissa stället och någon viss gata syntes inte så långt ögat kan nå. Jag visste att det fanns ett Debenhams någon stans längs strandpromenaden så jag letade mig mot vattnet. Det enda jag lärde mig var att Limassol är långt och då menar jag l å n g t. En timme senare kom bilen förbi, plockade upp mig och vid det laget var jag bara ett stenkast från mitt mål. Vi stannade där, men som ett slag i ansiktet hade de inget trevligt alls att erbjuda.

Tomhänt satt jag mig i bilen och sov hela vägen hem. Sen bjöd Themis på mat och vi såg Jackass. Tröstade mig själv med en glass (triple chocolate), men är fortfarande besviken över dagen. Vart är H&M när man behöver det?

Lite mer sömn är det enda som kan få mig i form nu. Nap time!

Till Frida.

"Everyday people like, you and me
Just want to live naturally
Time told you, and you told me
Nothing gonna get us down
Can't you see

I said
If it don't matter to you
It don't matter to me
If it don't matter to you
It don't matter to me"


Och så vidare...

Så började jag min dag och det var rätt trevligt faktiskt. Good old
Donny är en favorit i alla lägen. Idag var det sagt att vi skulle till Limassol, men det blev visst inget av. Damn it. Jag som var mentalt förberedd på shopping. Har ännu inte hittat någon klänning till bröllopet. Panik! Vad som händer istället är väldigt oklart. Vi ser väl.

Till Frida: Jag har det oförskämt bra faktiskt. Var ledig när A-laget var här, men nu knegar jag på igen. Kommer hem om två veckor med Passe i resväskan. Hoppas du är ledig något då så vi kan styra upp!

En hälsning.

Cirka tre timmar pooling senare är jag väldigt nöjd med min dag. Vi drar nu ner till Vienna och käkar sallad. Men innan dess vill jag bara bjuda på en liten hälsning. Så här ser jag ut numera och säger hej hej till alla er där hemma. Hur har ni det? Jag har det, som synes på bilden, bra (trots sidplasket just efter fotoögonblicket).

185720-35

Once in a life(summer)time?

Dagens insats. Veckans insats. Kanske sommarens insats, för jag är tveksam till att det kommer att hända igen. Gick ut och promenerade i rask takt längs strandpromenaden, tjugofem, trettio minuter. Sen sprang jag tillbaka. Inte joggade. Inte lufsade. Inte lunkade. Sprang! Till den stolpen, till den busken, upp för den backen och vips så hade jag maxat upp för backen som går från stranden upp till vägen, som jag från början hade tillåt mig själv att gå upp för. Skönt var det och nöjd är jag. Men, som sagt, högst otroligt att det händer igen.

Nu tycker jag att jag förtjänar en dag vid poolen. Ska ta med mig lite läsbart material och hänga där hela dagen hade jag tänkt. Ska bara läsa lite
internettidningar först.

Ha en bra dag!

Lilla magväskan.

Det känns som att det är början på slutet nu. Om två veckor drar vi mot Svea Rike. Jag längtar till bröllopet och Ålis och familjen och allt sånt. Men deppigt att lämna allt här. Nåja, två veckor kvar att njuta till fullo. Det ska jag minsann göra också. Har några projekt att slutföra och så är det jobb som gäller.

Dagens fråga: När ska det bli inne att ha
magväska igen? Världens kanske smartaste och mest praktiska väska, men likaså fulaste. Den skulle komma väl till pass i många situationer. Jag går tålmodigt och väntar och när tiden är kommen har jag en grön med Babar hemma sen den tiden då det var okej.

Dagens projekt: Installera en ny tvättmasin.

P som i Party?

P som i Party? Nej. P som in Pensionärer.

Igår var A-lagets sista kväll här. Jag jobbade och de kom till restaurangen och åt en hejdundrandes middag. Sen var det utgång på schemat. Andria hade bokat ett bord för oss på Summer Cinema och peppat sedan i tisdags. Men halv ett igår var det inte utgång som stod högst på "vill-göra-listan". Tungt. Namita mådde dåligt så henne var det inget snack om saken med. Men vi andra. Vi kunde inte svika stackars Andria som satt och väntade på oss så det var bara att ta en för laget. Motvilligt lämnade vi hemmets trygga vrå och försökte peppa upp.

Väl där hade vi faktiskt roligt. Dansade snyggast (läs: fulast) på stället och tittade på översminkade tjejer med bling bling och fågelbofrisyrer. Efter två timmar hade det kommit lite mer folk till vårt bord och vi kände att vi hade gjort vårt. Drog en liten vit att Namita behövde oss och alla förstod. Yes! Äntligen ute! Vilket partygäng vi är.

Partygäng eller inte. Det har varit en väldigt trevlig och rolig och mysig semestervecka med mina två kära vänner. Det tackar jag för och säger: This was fun let's do it again some time!

image34

Grattis Pärlan.

Grillkvällen igår blev en hit. Vi fick se en och annan dansuppvisning och Themis lärde sig svenska fraser. Roligt! Den omtalade fotbollsmatchen gick av stapeln och blev kort, men ack så intensiv. Tjejerna fick se en förlust men var glada ändå. Några hamburgare, grillad haloumi och ett ton sand senare (typ klockan elva) drog vi oss hemåt och somnade som ett riktigt partygäng på soffan.

Idag har jag och N varit på shoppingrunda och J har jobbat på brännan. Sen hann vi med en tur i poolen och lite chokladkaka. För tillfället ser vi på tennis. Aldrig i våra liv har vi varit så tennisintresserade som den här veckan. Man dras lätt med i svängarna!

Strax dags för jobb och ryktet går på stan att vi får två heta gäster ikväll. Sen blir det utgång för hela slanten.

Dagens
grattis till min älskade lilla Pärla som fyller tre hela år idag. Grattis Pärlan!

Inte så jobbigt liv.

Fredag! Semesterveckan rullar på. Gårdagen spenderade vi på en båt ute på havet. Dagens tomat blev Johanna och dagens fiskare togs hem av Andreas, såklart. Det var en trevlig dag och livet kändes inte så värst jobbigt där vi låg och gassade alternativt snorklade. Hann även med en tur i poolen här på gården och sen blev det kinesiskt. Havet och solen hade gjort sitt jobb och slagit ut oss totalt så vi var trötta som djur. Och inte blev det bättre av att A-laget hade träningsvärk och inte kunde ta sig fram normalt.

Utvilade (?) har vi nu vaknat upp denna fredag som nog blir ganska slapp. Vi laddar inför den planerade grillfesten på stranden. Det blir nog trevligt!

Poolen och vi.

Det var slitna krigare som vaknade imorse. Jag och J hade huvudvärk och diverse annat, medan N hade krämpor efter promenaden igår. Det var alltså inte toppform för någon av oss. Det tog ett tag att vakna till liv, men efter tappra försök tog vi oss iväg för att kolla på soffor. Kom hem med ett kvitto och imorgon kommer soffan. Finally!

Resten av dagen spenderades i nedan visade pool. Det gillades. Förutom av tanten som råkade hamna mitt i svallvågorna av Panais volt ner i vattnet. Stackarn fick en kallsup och hennes nypermanentade hår blev alldeles dyblött. Så kan det gå.  

Mogna klubben har käkat hamburgare och banana split ikväll och blev sen pensionärer som traskade hem. Vi måste vara fit for fight för morgondagen då vi ska ut på sjön. Skepp å hoj!

image33

Splash!

Splash into the fun säger reklamen till Paphos Waterpark, och det är precis vad vi har gjort idag. Vi har vattenparkat hela dagen. Började med en powerwalk vid tiotiden, som Jojjan trodde var niotiden. Hon blev lagom uppgiven då hon insåg att hon glömt att ställa fram klockan och att vi missat en hel timme på dagen. Men det var fort glömt när vi satt i våra ringar och svishade ner för första kanan, skrikandes som små glada barn. Namme sammanfattade med orden: Waterpark rules! Och jag har väl inte så mycket att tillägga. Himla skojigt var det, trots mindre dödsångest i kanan som var mörk och kuslig.

Nu väntar lite powernap och sen drar vi ner mot stan när Pascal ska jobba (och jag är ledig, yes!). Blir det månne italienskt ikväll?

S som i Semester.

Semester! Andersson och Andersson är här och temat är semester. Vi började igår med lite häng vid en hotellpool i solnedgången, dock lite besvikna över att baren var stängd, men det får vi ta igen senare. På kvällen fick Namita sin efterlängtade camembert.

Den här dagen har spenderats på Coral Bay med tidningar och böcker, sol, bad, glass, svett och otroligt varm sand. Precis som det ska vara alltså. För tillfället pågår operation ögonfransfärgning. Jojjan har stora problem och knystar över svidande ögon, men själv har jag än så länge kvar förmågan att se.

Ikväll styr vi kosan mot Limassol och en förhoppningsvis trevlig middag. Semester är bra härligt!

Jocke: Som du säkert förstått så är Anderssonarna här med resväskor och allt och tackar för hjälpen!

Uppfinningsrika mannen.

Idag kommer Andersson och Andersson till ön. De anländer inte förrän vid tretiden, men vi drar till Larnaka redan nu på morgonen (ja, när P masat sig upp ur sängen) för en söndagslunch och lite miljöombyte. Det ska bli trevligt.

Igår var det hetsigt på jobbet. Många bestämde sig för att komma på samma gång och fortsatte med det under en längre period. Det var svettigt, det var varmt och det var mycket att göra. Inte hjälpte det att Pluto, som normalt sköter baren, var ledig.

Pluto ja, han är mannen, myten, legenden. Det är mannen som...
...är född i Karlskrona men uppvuxen i Grekland.
...pratar så fort och mycket så ingen riktigt förstår vad han säger och vill.
...har en handstil värre än vad en kråka skulle ha.
...är gråhårig men som förra veckan kom hem från sin semester med blonda slingor.
...blandar vitt och rött vin när en gäst frågar om rosevin och vi inte har det.
...fyller upp Pinot Grigio-flaskan med ett annat vin när gästen frågar om det först nämnda som är slut.
...springer över till baren intill med ett tomt ölglas i handen och fyller det med Carlsberg när gästen frågar om det och vi bara har Keo.
...spriner till restaurangen mitt över gatan och hämtar en champagne som vi inte har, men som gästen frågar om.
...serverar apelsinjuice och sprite som fanta när fantan är slut.
...kommit på att en speciell mjölk från ett vanligt supermarket är mycket billigare att fylla kaffemaskinen med än den som man egentligen ska ha.
...har världens roligaste skratt!

Där har ni honom. Mannen som aldrig slutar förvåna. Uppfinningsrik? Ja. One of a kind? Ja, det kan man lätt säga.