Tre anledningar.

Tre anledningar som gör att livet känns bra mycket roligare nu än imorse;

- Roomie kom hem med ett julpynt - en ljusboll! Den var så fin så jag hoppade av glädje, men för att ändå försöka hålla på principen "inte jul än!" ryckte vi snabbt ur kontakten och stuvade in den i julbelysningsskåpet. I all iver ville jag gå och titta lite på mitt julpynt, men hon stoppade mig. Sen skrattade hon åt mig för att jag har julgardiner till mitt rum. Vem har inte julgardiner till sitt rum!?

- Jag hittade en c-uppsats som påminner om min i ämnet och efter att ha ögnat igenom den lite fick jag dels tips på litteratur och dels hopp om fortsättningen. Det är kanske inte så svårt ändå?

- Mamma kom förbi med en souvenir som hon köpt, på min begäran, under sin Finlandsvistelse och den kunde inte ha varit finare. Denna kylskåpsmagnet, tillika termometer, tillika ursprungspåminnelse sitter fint på vårt kylskåp.


image198
image199


Hyvä yötä!


Vad gör jag sen?

"Sminkpartiklar fastnar under huden". En rubrik på P3-Nyheterna. Usch vad äckligt. Tur att jag inte sminkar mig så mycket på vintern då. Tur att vintern är den fula årstiden.

Så, jag har öppnat dokumentet. Och nu då? Det jag har gjort tidigare kan jag egentligen inte gå vidare med. Får skicka iväg ett mail till min handledare helt enkelt. Uh. Det tar emot för det känns som skräp det jag har gjort. Men det är väl det han är till för, säga åt mig att det är skräp och styra in mig på rätt bana?

Välkommen till Passopp - den gula klagobloggen med en redaktion på bristningsgränsen.

image197

Status.

Dammsuga, plocka bort utemöbler, damma mattor, diska, dricka kaffe, äta sockerkaka (med blåbärmangohallonochäpple) läsa tidningar, läsa boken till nästa veckas seminarium, blåsa håret. Men ingen uppsats.

Status: U p p g i v e n.

Det här går bara inte!

Pärlan är klurig.

Pärlan: Har du kört Saaben hit eller?
Jag: Nej, jag har cyklat.
Pärlan: Varför då?
Jag: Jag tyckte det skulle vara skönt med lite frisk luft.
Pärlan: Varför då?
Jag: Man behöver det ibland.
Pärlan: Jamen då kan du ju bara öppna fönstret.
Jag: Du är inte lite klurig du!


Åh, ja, vilken perfekt dag!

"Du är faktiskt inte ledig. Du har en c-uppsats att skriva." Åh, jag hatar när hon har rätt. Men ja, jag ska. Försöka i alla fall. Har sovit dåligt hela natten och det är ju bara en perfekt uppladdning för en perfekt dag. Great! Det är frost ute också. Jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt. Tur i alla fall att vi bytte däck i måndags.


image196

Dagens fiskmåsfråga; Mjölk i vattenkokaren?

Dagens fiskmåsfråga lyder: Vad skulle hända om man hällde mjölk i vattenkokaren? Tankar och funderingar som skränats fram är att det kanske skulle bränna fast och bubbla över. Men vi kan inte säkert veta då vi inte riktigt vågar prova.

Är det någon som sitter och ruvar på svaret, månne? Om så är fallet skulle fiskmåsarna bli otroligt glada om kunskapen kunde föras vidare till oss.
Soffe känns ju som en sån som skulle kunna ha provat. Har du?

Gävlebollen i rullning.

Japp, nu är Gävlebollen i rullning. Dags att börja fixa buss, boende, planera mat osv, osv. Just i detta läge, med panik över skolan, känns det som ett stort och omöjligt projekt. Men jag vet ju att det kommer att resultera i något väldigt roligt, plus att jag har engagerade själar vid min sida som också drar en del av lasset. Det känns bra. Det är inte alltid man har det.

Himlen var olagligt vacker för ett tag sen och jag var snabbt ute på balkongen. Såklart!

image194image195

Finally.

Vilket strul alltså. Bloggen strejkade och jag blev tokig. Men tack vare Ann-Louise på kundservice är nu allt på sin rätta plats igen och mitt sinne är stillat. Frågan är ju dock om jag vågar göra en till igen, vilket var orsaken till gårdagens otroliga förvirring. Ann-Louise säger att problemet kan uppstå igen, men att det egentligen inte borde. Jag får väl köra på den gamla "har du trillat av hästen så måste du upp på ryggen igen" och göra ett till försök.

Anyway. Jag mår fysiskt dåligt över c-uppsatsen och ännu sämre över att jag inte alls har gjort det jag borde. Det känns helt omöjligt. Vilket gör att det även känns omöjligt att färdigställa kulturuppsatsen samt påbörja litteraturuppsatsen. Jag har kört fast, kan man säga. Pluggmässigt.

Just nu finns inget mer att göra än att ta en promenad. So long.

Vem har dött i soprummet?

Dagens fråga: Vem har dött i soprummet? Och då syftar jag inte på den otrevliga odören som alltid finns där. Det här är något större. Mycket större. Vid en av tunnorna var en stor röd pöl. Hjälp! Vet inte om jag sett lite för mycket Desperate, men min första tanke var att detta var en grannfejd som gått längre än att bara sno varandras morgontidning.

Så frågan är alltså, vem har dödat vem här i grannskapet?

Dagens bild.

Tjejerna lär sig friståendet, hösten 2006. Behöver jag säga varför den får vara dagens bild?

image193

Det är skrivvecka i veckan.

Andra har höstlov, jag har skrivvecka. Jo just ja. Den där c-uppsatsen skaver som en sten i skon och det är inte bekvämt. Allt annat, allt annat i skolan är roligt. Men den där. "Kan ni tänka så kan ni skriva en c-uppsats." Jag börjar tvivla på att jag kan tänka.

Jag kan i alla fall konsten att göra mig själv glad. Som när jag bakar en söndag kväll, alldeles för sent för att vara kaksugen, och hela kakan finns kvar till måndag morgon. Trevligt. Det blir en bra kaffestund. Men först ska jag sätta igång ett projekt. Har varit besatt av tanken sedan vi bestämde att detta skulle genomföras (igår vid midnatt) och nu tänker jag minsann göra det. Skruva bort en dörr, that is.

Skrivvecka, visst, visst, men just nu är projekttid!


Vintern, den fula årstiden.

Jag blir automatiskt fulare på vintern. Eller, egentligen börjar det redan på hösten. När dagarna på beachen och kvällarna i baren (alltså, där jag jobbar) är över är det även över för allt vad bry-sig-om-sitt-utseende heter. När jag berättade för P att jag den här årstiden inte orkar tvätta håret så ofta, raka benen eller bry mig om klädsel sa han bara "speak for yourself". Men vadå? Finns det folk som orkar året om? Och följdfrågan blir då; hur?

Ta det här med rent och piffat hår, till exempel. Varför? På hösten är det antingen;
    a) blåsigt = håret blir rufsigt och som ett fågelbo
    b) regnigt = håret blir blött, såklart, och fult
    c) kallt = man måste ha mössa och håret blir platt och ofta statiskt
Vart är poängen med att piffa? Alla ovan nämnda väderlekar gör även håret smutsigt.

Jag är ful på vintern (just det, blek blir man också!) och har liksom trott att andra också är det, men så kanske det inte ligger till. Med tanke på reaktionen ska jag ta tag i mig själv och boka klipptid i veckan. Med det dock inte sagt att håret kommer att piffas, nejnej, men det vore ju trevligt om det slutade vara grått i alla fall.

Första steget mot övrigt utseende blir skönhetssömn. Fast det är knappt så jag känner mig värd sådan då dagen, förutom träningen, enbart har varit en slödag. Men sen när lyssnade jag på mig själv?

GODNATT!


Att använda en blåsig dag.

Ah. Det är någon som har förstått vad man ska använda en blåsig dag till. En man står ute på gården och dammar av sina mattor. Det är ju genialiskt. I must say. Själv har tänkt cykla. Inte lika genialiskt. Men hushållet behöver mat och jag behöver frisk luft.

FRUKOST.

Det är ingen hemlighet. Jag gillar frukost. Jag faktiskt älskar frukost. Lång mysig frukost med gröt, ägg, mackor, juice, kaffe. Det är ett utav livets goda. En bra frukost är lika med en bra start på dagen. Det vet väl alla. Dagens frukost blir nog bara gröt och macka, men i soffan och med lite Desperate. Det kallar jag en bra start (eller fortsättning eftersom jag redan varit vaken ganska länge) på dagen.

Hoppas din dag startar bra. Med en mysig frukost. Det är ju söndag, god damn it.

image190
image191
image192

Vad vore vardagen utan dem?

Mysig kväll. Filmen (den som inte var ett av våra egna verk) var såklart under temat gymnastik. Halvtam story med en del roliga skämt, faktiskt, och ett gäng grymma volter. Coaches fick även en idé om summer camp, vilket vore otroligt roligt att genomföra. Ska börja undersöka redan. Åh, dessa tjejer. Denna glädjekälla. Vad vore vardagen utan?

Jag är hungrig som ett djur så jag ska hugga in på en macka och lite te, ställa tillbaka klockan och se ett avsnitt Desperate. Ibland är livet underbart. Sov gott!

Dagens gladbild(er).

Om du, av någon anledning, råkar vara icke-glad, ta en titt på bilderna nedan;

image188
image189

Trevligt, visst?!

Filmkväll och en extra trevlig visning.

Sådärja. Cyklade ner till stan, hyrde film och trampade tillbaka på endast trettiofem minuter. Det var fint tycker jag. Speciellt med tanke på den, inte alla gånger uppskattade, vinden. Jag har även hunnit duscha. Otroligt behövligt.

Ikväll tar jag med mig min coachkollega plus våra gymnaster och slår läger i källaren hemma i huset i skärgården. Det blir filmkväll och allmänt mys. En visning av Micke i trikåer samt Micke i tjejbaddräkt har utlovats och kommer att hållas, förutsatt att den gamle VHS:en fortfarande är vid liv. Detta ser vi alla fram emot.

Ha en bra kväll, gott folk!

Tentafesten.

Lyckad eftermiddag, kväll igår. Vi hängde på låset, kan man säga, och traskade in på EPP klockan två. Sen följde en lång och trevlig eftermiddag som blev kväll när stället stängde och vi drog till Mettes finfina hus. Där hann vi prata om livets både ena och andra och blå laget kunde ta hem en säker seger i Singstar. Jag själv höll på att somna kring tolvtiden och övriga var ungefär på samma ruta, så vi traskade hemåt. Trötta, men nöjda och glada, helt klart.

 


Skål och trevlig helg.

Så var det gjort och det känns... skönt. Sådär bra, men skönt. I sedvanlig ordning hyllade jag mig själv för att jag gjort och förhoppningsvis klarat en tenta. Dagens hyllning blev en jättestor godispåse. Nu är det inte så mycket mer kvar än att ladda inför buffé med klasskompisarna. Det tycker jag att vi är värda. Vad som händer sen vet bara framtiden. Men jag säger i alla fall skål och trevlig helg!

image178
image179

Tompa The Man som fostrat vår humor.

I eftermiddags blev jag en väldigt glad människa. Nu vet jag när, var och hur vi träffas nästa gång, P och jag. Jag längtar både efter själva resan och efter att få en kram.

Träningen var kul och Coach H och jag konstaterade att det är tur att vi har samma humor. En humor som förmodligen kommer av att vi växt upp med Tompa The Man i hallen. Hallen är ett otroligt roligt ställe att hänga på tisdag, torsdag och söndag. Det är skön stämning helt enkelt.

En snabb sån där dusch och sen ska jag sova. Har inte pluggat något i eftermiddag faktiskt. Kan jag inte allt redan? Jag tror i alla fall det. Static and dynamic variations, cognitive categories, cultural models, sociolects and so on and so forth. Piece of cake. I hope. Kunde för övrigt inte prata svenska idag utan sa hela tiden saker som "Ja, men om du tar de här worden"


Godnatt säger jag med en bild över London, by night. Dit ska vi inte i år, non, mon amie.

image177

Intensivpluggslåsning?

Uh. Det här hände även sist jag pluggade väldigt intensivt inför en tenta. Och själva händelsen är att det liksom låser sig bak i ryggen och strålar ut i armen. Visserligen inte lika mycket nu och det är jag glad för. Sist var det olidligt, på riktigt. Nu kryper det bara lite.

Och den här tentan då, som sägs vara imorgon. Jag känner mig oroväckande lugn. Det borde ju vara bra, men man ska aldrig bli för kaxig. Fokus, fokus. Men går det när man vet att det väntar buffe och trubadur? Det får morgondagen utvisa.

Nu ska jag utvisa mig själv till städskåpet. Hejdå.

Rosa.

Den rosa månaden. Jag har ett rosa band. Jag köpte rosa toapapper härom dagen. Och så jobbar jag lokalt (väldigt lokalt) med rosa smoothies i rosa glas och imorse en, av oförklarlig anledning egentligen, väldigt rosa tvätt. Jag gillar rosa. Vad jag än säger så kommer nog rosa alltid att vara min favoritfärg, faktiskt.

image175
image176

Fiskmåsarna funderar på.

Det ploppar upp frågor i våra små fiskmåshjärnor varje dag. Igår ägnade vi en lång diksussion åt följande:

Ponera att två tjejer bor tillsammans i ett år och aldrig dammsuger upp det hår de tappar på golvet hemma. Tror du att det håret skulle vara tillräckligt för att göra en peruk? Med tanke på hur mycket hår som går att finna hemma hos fiskmåsarna för tillfället så känns det rimligt, om än en ganska tunnhårig peruk.

Detta ledde vidare till funderingar kring hur det egentligen fungerar det här med hårstrån som tappas och nya som föds. Hur jobbar de, liksom? Eftersom man ständigt tappar hår och inte är skallig måste det ju vara en fortlöpande och intensiv process som pågår där uppe på huvudet.

Vi kommer aldrig bli mindre fiskmåsiga om vi inte får svar på våra stora frågor. Hjälp oss!

Dagens länk.

Dagens länk. Woho! Roomie är inte bara grym. Hon är landslagsgrym!

Dagens vänbild.

image174

Idag ringde min, numera, Malmö- tillika brevvän mig. Det var trevligt att höra hennes röst, om än för bara en kort pratstund. Vi kommer inte att ses förrän vid jul, men då jäklar ska vi ha laddat upp med böcker och filmer. Och tills dess vässar vi pennan och skickar flitigt brev. Riktiga brev. Trevligt! På bilden går vi för övrigt glada igenom ett soligt Richmond.

Ja, en sån dag.

Tänd ett ljus och mys ner i höstmörkret. Idag är en sådan dag.

image173

Det är precis vad jag tänker göra nu. Ha en riktigt slö morgon innan jag ska iväg och träffa Mette för ännu en dag av plugg. Vem vill starta dagen med en promenad i ett grådisigt och förmodligen kallt utomhus? Det var nämligen min första tanke, men den känns nu dum. Utomhuset sparar jag till cykelturen, där jag för övrigt är irriterad på de flesta som är i min väg. Jag gillar helt enkelt inte att cykla i rusningstrafik. Hallå, släpp fram mig!

Ha en bra mysdag!

SLUTA!

Sluta! Sluta, sluta, sluta med detta! Barn är det finaste i världen. Det finns inget som gör mig så arg som detta.

Lass som inte går att dra ensam.

Ibland saknas spänning och omväxling och engagemang. Sådana lass som är helt omöjliga att dra på egen hand. Hur gör man då? Vad gör man då? Blir en fiktiv karaktär i en Desperate-Housewives-aktig-hitte-på-värld? Ibland känns det som att det vore något. Snedsteg och drama och perfekta slut. Eller? Kanske inte. Men det är bara så slätstruket i den riktiga världen. Och idag även grått.

Men jag harvar på. Vad har man för val? Den kommande resan till Göteborg kan nog sätta en del krydda på tillvaron. Jag får nöja mig med det. Resa. (Åh, vad jag vill resa. På riktigt. Till ett spännande ställe.)

Det är kanske bra som det är. Med en stadig kurva, varken upp eller ner, utan på ett behagligt mellanläge. Men vissa lass går faktiskt inte att dra på egen hand. Ibland saknas spänning och omväxling och engagemang.

Vad händer med kläderna?

Konstaterat hos fiskmåsarna:

Det finns många tveksamma klädesplagg från de tidigare säsongerna av Vänner. Denna diksussion ledde oss sedan in på frågan; Vad händer med alla kläder sen? Inte bara kläder från Vänner, utan kläder från alla typer av produktioner. Säljs de? Kastas de? Skänks de till bättre behövande? Sys de om? Vad händer med kläderna?

Vetegrisen får rycka in!

Jag säger bara: L E D V Ä R K.

Somnade på soffan och vaknade till lite spännande ID. Fortsatte sedan i spelandan med Pokerfejs men förstod ingenting. Illamående undrade jag hur jag kunde ha tappat aptiten och trugade i mig en tallrik gröt. Gröt fungerar faktiskt alltid bäst. Roomie tyckte att jag såg lite blek ut, men febrig känner jag mig inte. Slänger nu in vetegrisen i micron och hoppas på en bättre dag imorgon. Godnatt!

image172

Dagens fikabild.

image171

Krämbulle - No more. No less.
Utsökt!

Värk och illamående.

Den här dagen i livet vaknade jag med ett tungt huvud. Inte huvudvärk riktigt, men tungt bara. Jag har värk i hela ryggen upp till nacken (jag kallas numera för Reumatanten, med finlandssvenskt uttal, av min syster) och mår otroligt illa. Kul dag! Men jag känner mig i alla fall nöjd med fyra timmar intensivplugg. Det känns inte som en omöjlighet att få grepp om allt till på fredag och vad som håller mig ännu mer vid liv är den planerade tentafesten. Kannor och trubadur!

Snart kommer mamma, syster och Pärlan med fika. Konstigt, hur illa jag än mår så är jag ändå alltid sugen på fika. Eller? Är jag? Om jag inte är, är det något katastrofalt fel på mig.

Skön start på veckan!

Vad den söndagen gått ut på.

Familjehäng och träning. Vad den här söndagen har gått ut på. Jag är oförskämt och otäckt trött. Enligt min syster ska vi snart äta varma mackor. Jag tackar aldrig nej till mat. Hejpa!

Det är ju lite roligt. (Och Foppa)

Peter, Foppa, Forsberg satt vid bordet bredvid oss. Lite häftigt. Vi funderade på att försöka imitera Nanne-Grönwall-sketchen vi såg igår. Vi hade ju material. Det hände dock inte, men vi hade väldigt trevligt. Sen blev jag inföst i en taxi och hemskickad till lägenheten.

Sen vill jag bara sluta med: Haha! Jag tycker att det är lite roligt.

Det finns en tunnel och dagens fiskbild.

Det finns en tunnel här i stan där radion alltid slutar fungera och man helt automagiskt alltid kör för fort. Det är helt sant. Konstigt va?

Dagens fiskbild:

image170

Den här lille rackaren bor på London Aquarium.

Hänt i Humhuset.

Händer i Engelska C-gruppen.

Torsdag. Okänd lärare meddelar att han/hon har ?30 i sin skrivbordslåda på kontoret som han/hon inte vet vart han/hon ska placera, bokföringsmässigt. "Udda-lärare-säljer-konstiga-böcker"? Klassen tackar för informationen.

Fredag. Ulrika meddelar på morgonen att hon tagit fikadiskussionen på största möjliga allvar och har med sig nybakta kakor. När seminariet avklarat halvtid springer alla iväg och köper kaffe för att illa kvickt komma tillbaka och mysa ner vid kakburken. Undertecknad bryter isen och hugger in på första hallongrottan. Klassen glufsar, passande nog till en diskussion om Anna Skipper, och tackar Ulrika för det snygga initiativet.

Som sagt, det är glada tider i gruppen.


I år är det verklighet.

Årets, kanske viktigaste, pryl har inhandlats. Jag vet, det är lite för tidigt och jag själv äcklas av julhandel i oktober (nog för att julpynt i alla lägen får mig knäsvag, men att det ska ta upp halva affärer redan nu...ack, ack) men såna här badboys går som smör i solen. Måste göra. Slår man inte till när man ser den är man dum. Idag var jag inte dum, nog för att min mamma skrattade väldigt mycket och väldigt länge åt mig, men även hon tyckte nog till slut att det var en bra idé. Ha! Nu åker den in i garderoben-med-allt-julpynt (åh, den garderoben!) fram till första december. Första december kommer vara en lyckans dag och ingen kommer nog bli gladare än Saaben. I år är det inte bara snack mellan mig och Verkko. I år är det verklighet.

image169

Farligt nära fel svar på frågan.

Efter gröt och hårdbröd samt kaffe och bulle känner jag mig mer mänsklig och mindre trött. Mitt hår har valt att vara rent idag (kan vara för att jag tvättade det igår kväll) och det känns ju alltid trevligt på en fredag, som ju är lite av en helig dag.

Den stora frågan för dagen är om jag ska ta med mig min vän datorn och skriva klart uppsatsen på uni eller om jag ska lämna min vän datorn hemma och skriva klart uppsatsen vid mitt eget skrivbord. En fråga som egentligen bara har ett svar, då det senare alternativet alltid misslyckas, men ändå, en fråga som jag känner behöver tänkas igenom. Lite till tänker jag och det är farligt nära att det blir fel svar. Skärpning!

Appropå frågor så önskas fortfarande svar på tidigare uttalade
funderingar. Tack!

Till sist, denna morgon, ska jag hålla ett löfte och länka till Jojjans blogg! Jojjan, som vi för övrigt åker och hälsar på om två veckor. Det ska bli otroligt trevligt. Kanske tar vi oss till Oslo också, kanske.
 
image168

Kära vänner, här på bild från A-lagets semestervecka hos mig in Cyprus.

T r ö t t.

Jag är alldeles för trött för att det ska vara roligt. Och jag är inte alls peppad på dagens uppsatsseminarium. Gud så tråkigt. Ikväll kommer Systeryster och Bing Bing, så helgen blir mest troligt en familjehängshelg. Trevligt det i alla fall. Ha en trevlig dag och helg.
 
image167

Fiskmåsfunderingar.

Tankar som funderas hemma hos två fiskmåsar.

- Får man en elektrisk chock om man petar i "piggen" på vattenkokaren med en kniv när kokaren är inkopplad? Om ja, i så fall hur stor/kraftfull? Är det farligt?

- Kan man, i praktiken, frysa in en man i sin egen vanliga frys som Mrs McCluskey i Desperate Housewives? Teori är ointressant. Vi vill veta om det verkligen går att genomföra.

Tacksam för svar.

Djupdyk i ett risigt skafferi.

Det är nu man önskar att den där köttfärspajen hade gjort sig själv under dagen och bara stått klar och väntat på mig. Typiskt då att det inte var så. För att hålla mig uppe under själva tillverkningsprocessen/matlagningen äter jag riskakor. Goda riskakor faktiskt, med nacho och chilismak. Som en hel tacos i en enda kaka. Fiffigt.

image166

Blå fingrar.

Måste börja dagen med en ganska jobbig frågeställning, för mig själv. Varför blir jag så ofta omcyklad numera? Det känns inge bra. Jag tror inte att Helkama mår så bra. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt problemet.

Idag kommer jag förmodligen vara blåfingrad. Har nya jeans på mig och de färgar av sig. Nya jeans som kändes som ett kap. 10% rabatt och på det 100kr rabatt. På ett par redan billiga jeans. Det kändes bra för mig och ekonomin och nu har jag det där paret jeans som har saknats min garderob.

Redan torsdag förresten. Vad fort veckorna går!

Fruktigt värre.

För den som är intresserad kan jag meddela att vi glufsade i oss drygt 30 kilo frukt under vår lägerhelg. Det tycker jag är ganska bra gjort. Ungefär ett kilo per person. Snyggt jobbat.

image164
image165

Har för övrigt sökt lite kurser nu. Inte Svampars färg 7.5 hp. Hoppas på svenska på distans. Jag och Mette ska försöka tänka positiva tankar och se ljust på det hela. Känns skönt att bara ha det gjort nu. Vad som sedan verkligen händer är ju ett helt annat problem i en helt annan tid. 

Förtvivlan.

Igår var jag på riktigt bra humör. Idag är sysselsättningen för låg och tankeverksamheten för hög. Ingenting vill riktigt fungera eller klicka. Det går bara inte att pussla ihop och när jag tänker på det känns det bara hopplöst. Skola, jobb, intresse, hjärta, trivsamhet, pengar, kurser, nytta, nöje. Va? Det går bara inte. Jag känner mig rent ut sagt förtvivlad.

Mamma, pappa, vad ska jag göra? Jag är inte stor nog att lösa såna här problem.

Har bara städat och grejat idag. Ska jag orka mig ner på banken? Jag gillar inte banken. Men behöver kanske en cykeltur för att rensa hjärnan och få frisk luft.

Här är en glädjebild i alla fall. Coaches in action, snurrar dubbel i helgen.

image163

Det som känns mest rätt just nu.

När man pratar i sömnen.

Ett samtal mellan två roomies härom veckan:
M: Varför har man så dålig morgonandedräkt egentligen?
N: Jamen tänk dig själv att munnen är helt stängd i flera, flera timmar (illustrerar själv med en väldigt stängd mun där luft varken kommer inte eller ut).
M: Ja, det är ju sant. Men då borde det vara bättre om man har pratat i sömnen.

image162

Idag blir en dag av måstegöragrejer. Såna grejer som måste göras, men som inte görs av sig själv (är inte alla grejer såna egentligen?). Gå på banken, dammsuga, försöka rengöra avloppet. Såna grejer. Mycket troligt även en promenad. Den fina hösten jobbar på och har inte tagit ledigt idag heller.

Det är glada tider, för en C-student.

Rolig dag på uni. Jag gillar klasskamraterna och jag gillarna lärarna. Har fått ett gäng goda skratt idag. Det är helt enkelt glada tider i Engelska C-gruppen trots en liten gnutta stress. Det pratas om mellanstadiedisco och fikastunder. Även Sivs kladdkaka kom på tal igen och vi konstaterade, i samtycke med vår lärare, att en rymdfärja är en dålig prototyp av ett fordon. Gruppen känner sig också nöjd med att ha lyckats få läraren att tänka om vad gäller frågan; Doftgran - smycke eller inte?

Jag kikar lite film sen i helgen och viker mig av skratt varje gång jag ser Löfgrens rondat-flickis-brygga. Där har vi vilja och kämpaglöd personifierat. Otroligt roligt. Peppar träning ikväll och är allmänt glad. Jag är faktiskt på jättebra humör.

Oj, förutom den lilla paniken över vårterminen. Historier om Gud: från Abraham till bin Ladin, 7,5 hp? Ortnamn 7,5 hp? Kökets Kemi 7,5 hp? Allt detta men ingen Svenska A, 30 hp. Vad ska jag ta mig till?

Och så här ser den ut.

Så blev den. Kakan som kickade igång veckan.
Som ett konstverk om jag får säga det själv.


image161
image160

Så man får livskraft.

Vi kickade igång veckan med en bra måndagkväll. Limpmacka, varm O och kladdkaka. Såklart allt till ett avsnitt Vänner. Det är så man får livskraft.

Dagen börjar med morgonläsning och sen vidare mot seminarium och föreläsning. Måste ta med kurskatalogen för lusläsning under lunchen. Ingen Svenska A. Panik. Vad ska jag läsa?! Dagen kommer i alla fall fortskrida som vanligt med gym, träning och Desperate. Måste gymma bort den möra passningsarmen.

Ha en bra tisdag.

Liggande uppdrag.

Ett tiotimmars sömnpass var precis vad som behövdes. Jag tog igen all förlorad sömn från förra veckan och vaknade utvilad. Yes. Dagens uppgift är att läsa ut en bok innan klockan tre. Det känns som ett ganska trevligt uppdrag då det kan innebära liggande position. Bra, mycket bra.

Ett citat från helgen. Ida vid matbordet, kikar över på sm-laget som tränar och brister ut:
"Men kolla! Han har tagit av sig tröjan!" Jacke, den omtalade.


GROPEN!

Efter en helg i någon slags huvudvärksdimma är jag återigen på hemmaplan. Jag vet inte om jag har mest ont i kroppen eller i öronen. De kan snacka, de där tjejerna. Och särskilt när de blir lite trötta. Som Lill-Rehn sa: "Nu har alla så himla bra humor."

Värk eller inte, det har varit en otroligt bra och rolig helg. Jag är stolt och nöjd över de tappra krigarna. Som alltid har de skött sig snyggt och levererat under tuffa träningspass. Otroligt deppigt att Coach H skulle skada sig, men det är tur att vi har varandra. Dubbelt så mycket träningsvärk för Coach M, men vad gör man inte?!

Tack för en riktigt bra helg, flickor små! Nu ska jag dö av i soffan ett tag innan jag gör något som helst ansträngande. Middag. Vad är middag? Är det sånt man måste laga själv? Otrooligt jobbigt.

image157
image158
image159

NU!

Nu åker vi. Fel dag att dra över på lektionstid. S t r e s s. Men jag gjorde allt i rekordfart. Så jag är startklar. HEJ GROPEN! Ha en bra helg, kära vänner.

Stress alltså.

Jag. Är. Trött.
Jag. Skriver. Uppsats.

Fast varför orkar jag ens? Det är ett första utkast. Det behöver inte vara något mästerverk (för det blir ju alltid mina färdiga uppsatser?). Men gärna med lite innehåll och en genomgång av alla idéer i alla fall. Nåja, jag lägger nog ner verksamheten ganska snart. Jag måste upp tidigt imorgon, igen. Jag kommer inte sova mer än fem timmar i natt, igen.

Hetsdag. Jag har varit stressad hela dagen, i princip. Gör det och det och tänk på det och det. Hit och dit och såklart för lite tid för att tiden är expert på att bara försvinna. Ungefär som pengarna.

Nu är det inte bara hög tid utan även sen tid och trött tid och tid att krypa ner. Jag vill så gärna. Jag kanske hinner skriva några rader imorgon? Jag ger det tio till med intensivskriv. Sen är det tid. Sovtid!

image156

Ja, jag är ett offer.

Jorå, 06.58 stod jag och en liten gubbe utanför tvättstugan och väntade på att komma in. Och ja, jag är ett offer och borde egentligen inte ha berättat om denna händelse. Men jag kom ju igång med tvättandet i tid i alla fall. Det är viktigt i dessa tider med mycket att göra.

En liten minusgrad visar termometern, men det är ännu en fin höstdag ute. Det är trevligt tycker jag. Jag ska ner på banken och hänga på låset där också och sen p l u g g a. Efter skolan väntar ettårskalas. Älskade lilla Minipärlan blir gammal; GRATTIS! Måste återgå till tvätten.

Ha en fin dag!

image155

Menåh. Damn it.

Jag vet inte riktigt vad jag tänkte. Damn it. Jag skyller inte på mig själv i alla fall. För är man ute i god tid går det alltid. Lär dig det, P. Vad elakt att skriva sådär om någon som inte ens kan läsa eller förstå. Men jag är lite elak ibland. Och i det här fallet egentligen inte, för det är bara fakta. Vill dock tillägga att min pappa är väldigt snäll och hjälpsam med att leta och kolla. Tack för det!

32 är inte ens nära 500 och jag känner att jag måste. Typiskt då. Nattsudd och sen upp och tvätta klockan sju. När öppnar egentligen banken? Tror de kan vara intresserade av alla dessa mynt jag har liggandes.

Tick, tick och snabba bilar.

Tick, tick, tick. Klockan tickar jag och tickar av saker på att-göra-listan (ah, den bästa anledningen till att göra en lista). Nästa plan är att handla mat och göra pizza. Inte helt oväntat är rutan efter "skriv minst 500 ord på kulturuppsatsen" tom, så jag antar att det måste bli projektet efter middagen. Sen kommer B på besök! Spontant och trevligt sådär. Det gillas.

Det är svårare än vad man tror att hitta ett billigt flyg till Cyprus så här års. Om man ändå hade en riktigt snabb bil. Och då menar jag riktigt, riktigt snabb. Jättesnabb. Saaben tog sig visserligen igenom återbesöket på bilprovningen idag, men om den käre blå skulle ta mig jättejättesnabbt till ön i Medelhavet vet jag inte riktigt.

image154

Dömd för datavirus och trasig gylf.

Ombesiktning - check! Nu är det bara en lång, lång lista kvar på saker att göra idag. Ringa hit och ringa dit, läsa det och skriva det, handla och laga mat och lite annat smått och gott (jag kanske ska baka något också?). Första projekt blir att sitta här på UB och läsa innan föreläsningen börjar. Ambitiöst, skulle jag säga. Fast ändå inte då det är otroligt nödvändigt.

Dagens i-landsproblem är
den-första-svensken-som-blir-dömd-för-att-sprida-datavirus. Utan tvekan. Ja, det och ett gäng andra triviala händelser som bara gör att dagen blir helt vriden. Så som att min gylf åker upp med jämna mellanrum.

Ha en bra dag, kära vänner.


Pengar. Vad de är bäst på.

Pengar kan man köpa saker med. Pengar kan vara bra att ha. Men vad pengar framförallt har en tendens att göra, är att framkalla små, små gråa hår. Det är sant! Pengar är rackare på att försvinna, gömma sig, vara en summa en sekund och en annan i nästa. Jag själv vet inte varför pengarna gör så här mot oss som försöker att, med organiserade högar och ett uttänkt system, bara räkna dem. Allt man vill göra är att räkna. Just då drar de sina rövare. Det känns nästan barnsligt ibland.

De få gånger man räknar de små spjuvrarna (en spjuver flera spjuvrar?) och allt stämmer är lyckan t o t a l. Ett sådant uppdrag hade jag ikväll och precis så blev det. Det stämde! Jag firade med en liten minivåg och valde att räkna resten av pengarna en annan dag. Man ska faktiskt sluta på topp!


GODNATT!

image153

Psst. Jag åker till Medelhavet om ett par veckor. Ja, tack.

Ingen ovanlig tisdag.

Inget ovanligt med den här tisdagen.

Avklarat: Skola. Uppsatsinlämning.

På gång:
Äta. Gym. Träning. DH.

Tankar kring dagen:
Det är väldigt kallt ute. Jag är ganska trött. 

Lite roligt med dagen:
Min lärare hade drömt om mig i natt. Jag bodde i hennes städskrubb. Hon och hennen man bara väntade på att jag skulle ta tag i städningen, men tydligen satt jag bara och surade. Och jag som gillar att städa!

Punkt. Ha det bra tills vidare.

Jo! Currysmaken är borta. Tack och lov för det.

Obehaglig upplevelse.

Okej, obehaglig upplevelse. Jag åt en sallad till lunch igår. En väldigt god sallad med currysås. Bara efter att ha tagit i burken luktade mina händer curry. Men det är inget mot vad som komma skulle. Det obehagliga i sammanhanget är att jag fortfarande har den där currysmaken i munnen! Uh! Nu känns den inge trevlig längre. Kan den inte bara försvinna? Vad ska man göra åt detta? Det hela känns bara obehagligt.

Idag är det ett år sen en av mina absoluta favoritpersoner i världen somnade för en sista gång. Alltid nyfiken. Alltid intresserad. Alltid med humor. Och jag saknar henne. "Malin, akta dig för killarna där. Jaja, de är säkert trevliga och så, men de är ju inte särskilt snygga!" Lilla tanten.

image152

ID, igen.

JA! Jag och ID är återförenade. Torsten har nu vunnit 1000 spänn. Kanske en tusing till sen jag varit borta. Det är spänning. Ja, jag vet, jag ska läsa, men jag gör det samtidigt. Lite. Lite. Bara några minuter kvar.

Palmer lugnar.

Jag draaar mig verkligen för att börja läsa det jag måste läsa. Efter snabbt övervägande med mig själv valde jag att åka hem och utföra detta uppdrag istället för att sätta mig på UB. Dåligt val. D å l i g t  val.

Jag har ingen plugglust för tillfället. Och så är jag lite stressad över Sundsvallsresan som sker till helgen. Är allt fixat? Känns som att det är tusen saker att tänka på och att göra. Just det, så är det ju också, måste ringa Sofi.

Jag skulle inte ha något alls emot att ligga under en palm och känna lugnet. Varför får man inte göra det året om egentligen? Man kan få saker gjort under en palm. I ett behagligare tempo, troligen. Jag skulle nog kalla det stressfri miljö. Palmer har liksom ett lugn över sig. Visst?

image150
image151

Morgonbild.

image149

Visst känns den lite morgonaktig?

Ny mössa.

Igår köpte jag en ny mössa. Jag tror att jag ska inviga den nu med en morgonpromenad för att vakna. Jag är trött. Jag trodde att vi hade noll lingvistiklektioner i veckan, men det visade sig visst vara två = massor att läsa!

Vad hat hänt med Parlamentet?

Vad har hänt med något-bra-på-tv-söndagar-klockan-nio?! Det är bara skräp just nu. Jag tror jag ska ta tillfället i akt att fortsätta med DH säsong ett. Men först duscha. Åh, mina blommor står i badkaret.

En liten snabb andra fråga bara, vad har hänt med Parlamentet? Jag vill bara kasta ut tvn för att det är så dåligt. Men det skulle jag aldrig göra, för tvns skull. Den är fin den gamle klenoden.

Så som varje dag börjar.

Det regnar ute. Jag har dammsugit överallt. Och då menar jag överallt. På hyllor, på skrivbord på lampor och golv (givetvis). Kliniskt rent har jag fått höra att vårt hem kan uppfattas som och det är inget jag har problem med. Jag gillar renlighet och när saker är på sin plats. Varför har saker annars en plats, om de aldrig är där?

Jag har lämnat igen filmen och det kändes nästan lite tråkigt. Det är lite av en sån där film som jag gärna skulle vilja äga. Må-bra-film skulle jag kalla det, trots att det inte alls är vad det är. Okej, uppskatta-livet-film kanske passar bättre. Se den, om du inte gjort det. Eller, egentligen, läs boken. Ja, det är The Hours, som jag tjatat om hela veckan.

"This is one of the most singular experiences, waking on what feels like a good day, preparing to work but not yet actually embarked. At this moment there are infinite possibilities, whole hours ahead."  Så som varje dag faktiskt börjar. 

Nej, morgonvisning.

Vilket mastigt sätt att börja en söndag på. Morgonvisning av filmen, eftersom jag igår valde att duscha (?) mitt i natten och sen stupa i säng. Men det passade bra idag. Det är grått och blåsigt ute och jag åt frukost under täcket och sådär. Passande, helt enkelt.

Även rätt så passande det där med det dåliga vädret och behovet av städning.

Nattvisning.

Nämen det här håller ju inte riktigt. Klockan är långt över midnatt och jag har inte satt igång filmen än. Däremot satt igång skrivandet. Sen ringde systeryster och vi pratade bort en hel del tid. Måste åtgärdas. Börja se film så här mitt i natten, hur okej är det? Ganska okej vill jag säga och tänker göra det. Snart. Nattvisning. Ska bara skriva lite till. Lite. Trevlig filmstund, eller godnatt, om så är fallet.

Mannaminne, Malinminne.

I'm writing, I'm writing! Bytte dock thesis statement sådär i en handvändning. Det går bra.

Och än en gång måste jag påpeka att det här måste vara den vackraste hösten i mannaminne.
I alla fall i Malinminne. Fint, fint, fint. Älven är vacker.

image148

Så gick den dagen.

Och så gick visst en hel dag. Strosade lite på stan efter att ha konstaterat på riktigt att filmen inte fanns där jag hade tänkt hyra den. Gjorde ett till försök efter allt strosande, men icket. Charlies fick för andra gången i veckan bli min räddning. Och när jag ändå var i krokarna cyklade jag förbi ö-folket. Blev bjuden på kaffe och bullar och hann leka lite. Åh, dessa ungar gör mig alltid så glad!

Nu måste det verkligen börja produceras uppsats. Och även middag.

image147

The Hours.

Tragiskt, men fint. Långt borta, men igenkännbart (it's a word). Har just läst ut boken, The Hours, och den fastnade liksom. Nu var planen att cykla ner på stan och hyra filmen, men enligt hemsidan finns den inte inne på Hemmakväll.  Jaha? Då blir det till att leta då. Vad roligt.

"Still, we cherish the city, the morning; we hope, more than anything, for more.
Heaven only knows why we love it so."

Jag lägger mig.

Jamen ändå. Fint, fint, fint med fina höstfärger. Men ändå! Jag vill ha värme och sol och vara brun och fin(are). Vem försöker jag lura, liksom? Nu går jag och lägger mig och läser ut min bok så jag kan se filmen imorgon. Imorgon måste jag även börja med de två uppsatserna som ska in i veckan. Piggt, piggt. Godnatt.

image146

Vuxenaktivitet för mjölkpaketen.

Idag när jag var på MAXI hände något som en person av pryd karaktär förmodligen skulle kalla opassande. Mina varor åkte iväg på rullbandet och jag gick för att packa. Vände ryggen tvärt för att hämta vasen som inte åkt på rullbandet. Och vad får jag se när jag vänder mig? Mjölkpaket Ett står och studsar mot Mjölkpaket Två helt vilt och okontrollerat. Jag får rycka in och slita bort förstnämnda för att få stopp på denna vuxenaktivitet. Typiskt. Inte en sekund kan man vända ryggen.

Ändå helt okej.

Ändå helt okej om årstiden ska se ut så här.

image142
image143
image144
image145

Promenad med kameran.

Shakespeare hit och Shakespeare dit. Det kändes som att vi tömde ut båda texterna och filmen under morgonens seminarium samtidigt som man hade kunnat prata i all evighet. Men det valde vi att inte göra. Vad vi däremot valde att göra var att köpa kaffe och något-mer eftersom det faktiskt är fredag.

Sen var det Coachmöte på hallen (vi lyckades även pricka in seniordag så det var fullt med folk, äldre folk). Piff och Puff började lite i uppförsbacke att ta ett danssteg eller två, men sen lossnade det och vi fixade till allt som behövdes. Det kändes mycket bra att få det bortgjort och vi hoppas att det kommer att se bra ut.

Det är banne mig så fint ute nu så jag ska ta en kortare promenad med min vän kameran.

So long!

Det är nästan så jag vill gråta!

Jag säger bara en sak: W O W! Vilken helt galet bra träning. Vart kom krutet ifrån? Det här ser mycket, mycket lovande ut. Jag blev så glad och så peppad så det var nära till tårar alltså. Skruvar, flickis-flickis, flickis-salto, handvolt-frivolt, tjejer som slängde spärrar i väggen och bara köttade (är du inte insatt säger denna mening dig inte någonting, men jag kan lova att det är grymt). Underbara gymnaster och världens bästa coachkollega gör sådana här stunder till de bästa i världen

Efter dunderträningen hade vi föräldramöte och fick två tappra själar som följer med oss på läger nästa helg. Vi fick även otroligt värmande ord från en förälder och det gjorde mig sådär riktigt glad som man bara blir av något speciellt. High five, Puff, du är den bästa coachkollega man kan ha!

image141

Det här gör vi nästa helg, snurrar dubblar!

Det låter logiskt med gym.

Man kan säga att jag försov mig imorse. Inte så att jag kom sent, men så att jag klev upp senare än planerat. Det är inge roligt. Jag gillar mina, nuförtiden, långa morgnar med gröt och rågrut. Att behöva koka pasta, blanda äppeldryck (nej, ingen mjölk idag heller) och försöka få reda på det jag ska ha med mig ska inte få ta tid av min grötstund. Dåligt humör följde. En ganska givande dag på uni väntade i alla fall, så mitt humör blev lite bättre.

Eftersom morgonen inte blev något av funderar jag på att ta en gymtur innan träningen. Blir det inte det ena, så måste det väl i alla fall bli det andra. Det låter logiskt.

image140

I övrigt måste jag säga att hösten har överraskt med fint väder mer som regel än undantag.
Snällt! Hoppas jag inte behöver äta upp det där sen bara.

Tre långa timmar.

Konstaterat: Barn är galna. Barn höga på socker är vilda. Barn lever om och har till viss gräns problem att förhålla sig till regler.

Men det var tur att barnen kom ikväll, för annars hade det inte blivit mycket till disco. De dansade, köpte saker innehållande socker och strödde popcorn här och var. Vissa pucklade lite och muckade lite nu och då. Tur att Coach H och Coach M har utvecklat ögon i nacken från att hänga med 16 vildar fler gånger i veckan. Som hönsmammor, alternativt surkärringar (lång fjortis även kallad), såg vi till att något större kaos aldrig bröt ut. Och tur att våra egna vildar höll sig i skinnet och skötte sina uppgifter snyggt. Det var lyckat, helt enkelt, om än bland de tre längsta timmarna i livet.

Som slagen hjälte skulle jag gärna slockna i sängen, men då är det visst något som ligger på mitt skrivbord och hånler mot mig. Typ-iskt. Det är bara att sätta igång då. Godnatt, till er lyckliga själar som är påväg i säng!


Chokladbollarna kallar.

Okej, det tar längre och mer tid än vad man tror att göra vissa saker. Nästan en hel dag har gått åt till att bränna skivor och styra upp. Lite har jag fått gjort i alla fall. Inte det som egentligen är prio ett, men det som är roligast. Eller roligt och roligt, The Hours är ingen komedi precis. Men en bra och lättläst bok.

image139

Nu ska jag ställa mig och rulla lite chokladbollar och tjuväta av smeten. Sen ska väl allt vara klart till ikväll? Kanske, kanske att jag hinner med lite översättning innan det är dags att peppa upp för dirro.

Knappt resande från stolen.

Håhåjaja. Den här dagen är helt tom fram till klockan fem. Och det tomma måste jag själv ta och fylla i med intensivplugg (återigen). Uh. Jag är inte så sugen om jag ska vara ärlig. Och så måste jag fixa allt till kvällens disco. Det ska bli spännande. Inte själva fixandet idag, det har jag egentligen inte tid med, men själva discot.

Läste vidare i The Hours innan läggdags igår och blev inte direkt mindre peppad på att resa när jag läste Richmond och mindes den härliga Londontrippen. Något resande blir det inte idag. Knappt ens från stolen.
 
image138

Frågan nu är...

Två timmar senare. Jag harvar faktiskt på med uppsatsen. Tro det eller ej. Den stora frågan nu (förutom de frågorna jag försöker klämma fram till intervjun) är om jag ska gymma innan träningen eller inte. Jag måste i så fall:

1. Göra mat nu.
2. Äta den maten ganska fort.
3. Ja, det var nog ingen trea, men bara dra iväg på gymmet helt enkelt.

Ja, varför inte. Det var inte så svåra steg att ta och jag behöver gymming. Vilken hurtig dag. Intensivplugg och gymbesök. Ibland gäller det att ta igen det man missat minsann.

The C one.

The C Essay. Nu börjar processen lite mer på riktigt. Jag vet inte riktigt hur väl tankeverksamhet räknas, men lite i alla fall, så det är inte från noll jag sätter igång. Jag tycker att ämnet är intressant, men ju mer vi tänker på det, ju mindre tid känns det som att vi har. Pust och suck och stön.

Att allt ska göras samtidigt gör mig lite lätt nervös. Men det är väl bara att ta ett djupt andetag. Andas in - och andas ut. Jag har förstått att den ritualen ska ta en långt. Så jag fortsätter med det, samtidigt som jag tar mig igenom diverse uppsatser, litterära verk, facktexter och översättningsprojekt.

Pluggkväll som är filmkväll.

Uh. Det var lite motigt imorse. Väl på uni kändes det dock bra att vi tog tag i det vi hade bestämt oss för. För det behövdes. Minst sagt. Sen drog jag iväg på filmjakt. Dagens läxa: kolla upp i förväg hur svårt det är att få tag på efterfrågad film. Idag är jag lyckligt lottad att tvn vi har är av karaktären gammal-och-stor-med-inbyggd-vhs.

Efter att ha sett en fisk på ett obehagligt ställe fick jag lite städnojja tidigare idag så hela kvällen går nu åt till plugg. Ska läsa och se filmen. Men först måste jag nog faktiskt gå iväg och köpa glass. Det känns deppigt att se film utan glass. Just idag i alla fall.

image137

Pluggkväll som är filmkväll är ändå helt okej.