Dagen som inte hade behövts.

Det här har varit en sån där dag som inte hade behövts. Huvudvärk på morgonen. Somna på soffan. En smäll i huvudet på träningen. Och så när jag promenerade från styrelsemötet öppnades hela himlen och det åskade och blixtrade. Varför? Det är det ingen som vet. Men jag hade lika gärna kunnat vara utan den här dagen. Jag är på mindre bra humör, helt enkelt. Oh, well. Snart får jag stänga av. Bra det.

Jag ska dock först berätta om vår visit på K-vallen igår. Nos-tal-gi. Jag var helt övertygad om att jag var 15 år igen och ihop med en av backarna (vilken stalker alltså). Vad som tog mig tillbaka till nutid och det faktum att jag är lite äldre var termosen med kaffe och påsen med muffins som vi hade med oss. Jojjan prickade även av sittunderlag (någon slags pläd till och med). Det hela var fint och här kommer några bilder.

image133

image135image136
image134


Burger plate.

När man går med en skylt under armen och det fortfarande snurrar lite kan man undra vad som hänt. Egentligen. Tur att det inte hänt varken mig eller Namme. TUR!

Vi steker burgare och lever livet.

Sov gott.

Uppdraget avbröts.

För att vara någon slags följande fortsättning så kan jag säga att: nej, jag läste inte ut boken igår. Jojjan kom förbi just före stängningsdags och hade massor att berätta så vi satt uppe till två. Klockan två var jag inte så jättepigg på att slutföra mitt uppdrag.

Uppdraget blev alltså flyttat till idag och det ska jag väl klara. Duschad och nästan påklädd ska jag snart ringa pappa och haka på ut till Ålis. Pluggro där? I think so. Sen blir det återförening med K-vallen och jag är riktigt peppad måste jag säga. Bara Beriksson som saknas ur gänget också.

Ha en trevlig lördag!

image132

Varning för känsliga bilder (särskilt du, Soffe).

Det blev en trevlig kväll med B ikväll. Först såg vi lite Idol och sen blev vi faktiskt så modiga så vi tog oss ut bland folk. Men först lite mascara och rouge, för folkets skull. Över lite kaffe och en olagligt god kladdkaka pratade vi om oförstående manliga varelser och mindes grymma danser och filmkunskap. Bland annat. En och annan Cypernanekdot kan ha nämnts också.

image130
image131

För B kallade Barnet. För mig kallar
Mrs Dalloway. Jag gör ett tappert försök att läsa ut den i natt tror jag. Det är inte så mycket kvar. So long!

Vägarbeten får oss dit de vill.

Det är ganska faschinerande det här med vägarbeten. Grabbarna kan det de gör, så att säga. När jag körde till firman första gången körde jag vanliga vägen. Utan att tänka eller ens reflektera svängde jag av i rondellen på den nyöppnade vägen. Hem körde jag en annan. Andra gången jag skulle dit var vägen öppnad på ett annat ställe och där körde jag, helt utan att behöva tänka vart jag skulle.

Är det inte fantastiskt? Skyltar och koner och diverse andra hjälpmedel får oss dit de vill att vi ska utan att vi ens behöver tänka på det. Fiffigt, säger jag. Det bara rullar på.

En annan femma är det dock att man inte vet att den avstängda vägen är just den vägen man själv ska köra och som påföljd villar bort sig på något som kan ha vart cykelvägar. Läxan; lär dig namnet på vägen du ska köra.

image128image129

Skyltarna? Låt oss säga en lyckad utekväll och en envis och idérik herre.

Så rolig blir den fredagen.

Är det så ansträngande att passa upp på någon i en vecka? Måste vara, för jag sov som en stock och jag sov länge. Länge. Ganska skönt faktiskt. Förutom att jag ska hämta pappa på flyget och göra såna där vanliga saker som att äta och gå på toa, så är det här en helt tom dag. En dag som borde heta idag-ska-vi-plugga-dagen.

Vilken rolig fredag då. Var stark, var stark, du vet att du måste. Kom igen. Peppa upp!

image127

Here it comes - Utmaningen!

Okej, Lainen, here it comes - antagande av utmaningen. Jag ska tydligen berätta saker om mig själv. Hur många? Fem hade Lainen. Tio hade Soffe (peppad?). Jag satsar på en femma.

1. Jag har fem garderobsdörrar i mitt rum och samtliga måste vara helt stängda innan jag somnar. Så även de mindre dörrarna ovanför samt lådor och annat som har stängningsfunktion i mitt rum. Regeln gäller även när jag sover i andras rum (P tror att jag är galen).

2. Jag älskar pennor. Tuschpennor, blyertspennor, bläckpennor. Alla möjliga olika färger och storlekar. Favoriten är tusch. Definitivt. Detta är något jag verkar ha ärvt efter min mor.

3. Jag är hemligt kär i en äldre man, vi kallar honom vid initialerna PAÖ (ni som vet, ni vet). Han har lärt mig allt jag kan om fonetik och jag kan inte säga hans namn utan en lätt suck av beundran.

4. Jag är en listperson. Jag skriver alltid listor. Listor innehållande allt möjligt. Vad jag ska göra nästa dag, vad som ska handlas, vad jag ska ta upp på träningen and so on and so forth.

5. Jag blir tokig av att höra andra människors ätochtuggljud när jag själv inte äter. Att höra någon smaska på en banan eller knapra i sig en hårdbrödmacka gör att jag vill slita av mig öronen och svälja dem för att slippa höra.

Det var det. Fem fakta. Och nu ska jag utmana;
Jojjan
Frida E
Carro
Stege
Maria

Det är alltid för tidigt.

Mysiga veckan är slut. Det känns ju onödigt. Och självklart alldeles för tidigt, som alltid. Just nu är ett läge då man faktiskt får lägga sig i soffan, titta på Vänner och bara begrunda. Det är nästan olagligt att göra annat. Jag följer lagens långa arm dit den pekar, men inte utan att berätta att vi har ätit våfflor idag.

image126
image125

Dagens fina nyhet: Våra cyklar har fått ett hem. Mer om det en annan dag. Godkväll.

Den här är till dig, Soffe.

Soffe! Den här är till dig för att jag tycker att du ska komma hem. Jag lovar att baka till dig. Och om du absolut ska envisas med att bo vid Vättern så ska jag definitivt komma och hälsa på dig snart. Och baka. Promise.

image124

Ikväll blev det strömavbrott för första gången här i lägenheten. Lite mysigt, men oroligt när vi insåg att all mat skulle gå förgäves om det skulle hålla i sig. Kanske att man ska investera i en frysbox. Utifallatt (it's a word!).

Dagen har spenderats med en häftapparat och en tejprulle i väskan. Slängde upp lite lappar om det kommande otroligt spännande discot. Hällde sedan i oss en och annan kaffe och utökade våra garderober. Mysveckan har definitivt varit i lågväxelkaraktär, som sig bör. Enda bieffekten är dåligt samvete över bristande pluggintresse. Nåja, jag lyckades i alla fall låna en kursbok på UB. Yey!

Lainen, jag ska anta utmaningen. Snart. Men nu ska jag sova. Night, night.

Stavmixer.

Jag har inte gått och lagt mig än, men funderar redan på frukost. Inte för att jag är hungrig, av oförklarlig anledning (P) blev det pizza och öl till DH, men för att det är trevligt. Stavmixer var en bra födelsedagspresent.

image122
image123

Godnatt!

Ett bra alternativ.

Ålis var ett bra alternativ. Det var, som vanligt, så mysigt så jag ville stanna och bo där. Och vackert väder gör det ju inte sämre heller. Efter tappra eldningsförsök igår blev bastun till slut varm och jag vågade mig till och med på att bada. Inte P - mes!

image121

Mysiga veckan fortsätter med lunch med mamma alldeles strax och bio ikväll. Jag har faktiskt ingen lust att plugga och tänker inte göra det heller. Någon måtta får det väl vara och jag får vända ut och in på timmarna nästa vecka istället. Och Timmarna (The Hours) ska jag nu beställa hem så jag kan börja läsa i tid.

Ha en bra dag, gott folk.

Tiden är en bubbla.

En stor och fin chokladask. Det känns bra. Och inte bara chokladasken, utan kramarna också.

Idag drar vi nog ut till Ålis. Vädret är inte på topp, men så här på höstkanten, bara han och jag, på ön, spelar vädret ingen roll. Det är ganska mycket som inte spelar roll. Eller är det roller som spelas hela tiden? Tiden går liksom in i en egen liten bubbla ibland. Det tycker jag är trevligt. Som sagt, jag tar med mig bubblan ut till Ålis. Kan det bli bättre?

Ha en fin helg, kära vänner.

image120


Nästa gång beställer vi ölkannor.

Lång dag på uniområdet. Efter seminarium satt jag mig med den inte allt för bra boken och läste tills vi träffades med klassen. Vi började på NH, men eftersom Emma inte hade någon information rätt slutade det på Corona. Det blev väldigt trevligt och vi fick den efterlängtade buffén till toner av en trubadur (och hans hängivna fans). 26 oktober printades ner i almanackan och då är det vi som är hängivna fans och beställer in ett gäng kannor. Jag längtar redan. Jag gillar klassen.

Jag bjöd mig själv på efterrätt när jag kom hem.

image119

Resten av kvällen blir lugn. Kanske läsa lite mer av den inte allt för bra boken och eventuellt städa. Jag får ju besök! Inte för att P har öga för detaljer, men jag kan ju i alla fall försöka infiltrera honom i det kliniskt rena tänkandet. Först och främst ska jag iväg och handla. Mjölk står på listan.

Dagens i-lands.

Att vakna upp utan mjölk. Det måste bli dagens i-landsproblem. Det är inge roligt. Pärondryck till gröt och svart kaffe? Det är inte så man vill att morgonen ska börja. Men eftersom jag var så otroligt trött och låg under världens skönaste täcke lite för länge hade jag inte tid att gå och handla.

Nåja, dagen går vidare med seminarium, plugg, tacos med klassen och sen ska jag hämta P. En lovande fredag med andra ord. Hoppas det blir en bra en för er, kära vänner!

image118


Min önskelista.

Min önskelista lyder som följer:

1. Gummistövlar
2. Sadelskydd


Och det var nog allt för tillfället. Jag skulle inte vilja säga att den är tantig, mer mogen. Det känns bra för hälsan att förnuftet förstått att gummistövlar är det enda som funkar i regnväder och hur gött vore det inte att kunna sätta sig på en mysig fluffig sadel varje dag när man cyklar till uni?! Vart jag ska hitta det där fluffiga sadelskyddet är lite oklart.

image117

Jag kikade in info om diverse yrken idag. Det finns en del där ute. Men vad passar en sån som mig? Oklart. Kanske florist? Jag älskar ju blommor! Blommor är alltid med på önskelistan.

Det vore ett brott mot mänskligheten att inte...

Idag på lunchen pratade vi om diverse kakor, Sivs kladdkaka bland annat. Samt vad man skulle göra av en massa krusbär. Vi kom på att de nog skulle passa i en paj med äpple. Hur som helst, det hela ledde till big time cravings. Jag måste baka kladdkaka. Det vore ett brott mot mänskligheten, mest mot mig själv och min egen mänsklighet, att inte göra det.

Jag startar - NU!

Nollan!

Graderna är nästan nere på nollan. Hjälp. Betyder detta att Mische snart måste göra entré?!

Aldrig färdig.

Åh, ja. Jag fick massage ikväll. Nästan en timme. Mmm. Härligt. Min rygg fick godkänt fastän jag slarvat med träning. Och vad lär vi oss av det? Det är inte så noga med träning! Fast kul, så jag ska försöka komma in i det. Jag har sån där skön träningsvärk idag och jag gillar det. Gym imorgon efter träningen? Mycket möjligt.

Resten av kvällen blir det lingvistik. Sen är jag färdig för veckan med hemmaplugg. Eller, färdig och färdig, det var ett stort ljug. Vi konstaterade idag att vi hela tiden ligger steget före men är ändå aldrig "färdiga" och utan saker att göra. Det tar liksom aldrig en paus. Men det känns bra och studiegruppen håller ett bra tempo.

Ha en skön kväll, vänner.

image115
image116

Klick!

Igår var en sån där dag då allt bara klickade.

- Mette hade med sig chokladbollar till vår lilla studiegrupp.
- Istället för att dö av på soffan drog jag till gymmet innan träning (då efter var uteslutet eftersom DH hade premiär).
- Träningen var bra på alla sätt och vis. Bra kört av alla, pepp och allt bara klickade!
- Vi fick discot.
- Pratade med bästa och vi smidde resplaner.
- Namme hade förberett äggmackor till DH.

Vad mer kan man begära egentligen? Träningen var toppen, det bästa på hela kvällen. Allt var så bra så Coach Piff och Coach Puff fick tårar i ögonen när de envisa tjejerna kämpade mot rädsla och diverse krämpor. Sann livsglädje, minsann.

Nu ska jag äta gröt. Det är också en glädje. Jag gillar gröt.

This is the best game EVER!

För att citera min vän Chandler (för ja, jag tycker faktiskt att jag kan säga att han är min vän, utan tvekan): "This is the best game EVER!" Han, min vän, pratar om Bamboozled, medan jag själv pratar om femmans nya program ID. Jag ska berätta för dig om min ID-historia.

Av en slump zappade jag över till förra veckans program av ID, detta är ju kvalitetstv så det sänds bara en gång i veckan, och tyckte det var grymt spännande. Det slutade med en cliffhanger och igår kväll tog slumpen mig återigen till femman och jag fick se fortsättningen. Killen åkte ut och en annan tjej fick ta över gissandet. Om jag säger så här, i fortsättningen kommer det inte vara slumpen som tar mig till femman måndag klockan åtta! Aaah!!!

För dig som inte är övertygad kan jag säga att det händer saker såsom att folk pickar på sina egna emaljögon. Bara det gör det hela sevärt.

image114

Vilken är din identitet? Kung?

Filmjakten och tidsplanen som sprack.

Jag föll pladask för Mettes idé om att se filmen hemma. Med en snabb uträkning räknade vi ut att då skulle man bli klar tidigare och ha mer tid över för resten som ska göras. Glad i hågen att det var uppehåll (men ändå iklädd mina snygga röda regnbyxor och den mörkblå regnjackan i storlek large) cyklade jag iväg till videobutiken. Snacka om snopen när jag såg att den var igenbommad. Eller så var den bara väldigt stängd. Plan B blev en liten kiosk längre bort, à la Gotta skulle man kunna säga, för er som vet. Mannen i kassan svarade dock i princip innan jag hann fråga klart att de inte hade den. Jag trodde honom.

Jag var ändå halvvägs till stan så det var lika bra att rulla ner till ett säkert kort. Ner rullade jag. Och det var fortfarande uppehåll. Den som är lite klipsk vet att nerförsbacke bort betyder uppförsbacke hem. Uppförsbacke var det. Och det var inte längre uppehåll.

Eftersom tidsplanen sprack blir jag nog inte färdig tidigare än planerat. Men vad gör det? Det är ändå en regnig och grå dag, så att tvingas att se på films känns inte som hela världen.

Hur ska jag hålla mig vaken?

Det är inte så roligt att gå och lägga sig med huvudvärk, sova skräpdåligt och sen vakna med samma huvudvärk. Och det hela till ösregn också. Det är faktiskt inte alls kul. Man vill liksom inte döma ut en dag så här redan innan den börjat, men när man slår upp ögonen och det är så här, då är det svårt.

I denna tidiga morgonstund, och med denna start på dagen, sitter jag och funderar över hur jag ska hålla mig vaken hela dagen. Vi ska se film mellan ett och fyra. Livsfarligt. Om jag säger att jag har lätt för att somna under en film så är det en underdrift. Hur ska jag hålla mig vaken?

image113

Ska jag satsa på att ta med mig fika?

Äntligen!

Den här dagen har känts lite sådär "åh-när-är-det-kväll-så-jag-får-gå-och-lägga-mig-igen". Men har man träning så har man träning, så det var bara att palla sig dit. Det gjorde mig glad att så många kryat på sig och kunde vara med och det var bra fart på tjejerna. Jag var nöjd, trots sprängande huvudvärk.

Det har inte blivit många ryck gjorda idag, så det passar bra med tvättid imorgon klockan sju. Då hinner jag med lite läsning innan skolan också. Jag måste fortsätta det här med att hela tiden ligga ett steg före. Det får mig att må bra, har jag insett.

Så, nu när den här dagen äntligen kommit till en läggdagstimme kryper jag ner i sängen och njuter. Aah. Godnatt!

Som ett gammalt par.

Låång sovmorgon. Inte till nu, givetvis, men till långt över elva. Det var väl behövligt antar jag.

Vi var som ett gammalt par igår med våra
parran, förväntansfulla inför en helt galen kväll med middag och bio. Men trevligt blev det. Eftersom det var buffe var vi tvugna att hämta två gånger och det blev ingen meny till bion den här gången heller.

Idag är jag trött och slö, trots den långa sovmorgonen. Har ingen plugglust och jag har en del att göra. Dålig, riktigt dålig kombo. Om bara fem dagar kommer P. Det känns väldigt välbehövligt.

Hejdå för idag. Jag kollar Vänner istället för att plugga.

Blir det kanske en öl?

Så blev gårdagen ännu en mysig dag med Pärlorna. Det är så härligt att bo så nära dem och få träffa dem så ofta. Sköna killar det där.

Kunde inte sova igår, trots en dag full av lek bakom mig. Efter lite gympafilm (jag måste erkänna, en rysning gick genom kroppen och jag fällde en liten tår när vi drog igång mattavarvet till "Underground") vid halv tre somnade jag. Var oförskämt pigg imorse när klockan ringde klockan åtta. Kickade igång gympatjejernas fikaförsäljning och resten skötte de så bra själva.

Ikväll blir det thaimat och bio. Kanske en öl också? Det vore gott.

image112

Ladda med gröten.

Fredag igen. Veckorna går faktiskt väldigt snabbt. Idag blir det lite skola och sen kottpassning för hela slanten. En fartfylld dag med andra ord, så det är bara att börja dagen med den sedvanliga havregrynsgröten.

Ha en trevlig fredag!

image111


Språknörden - en förklaring.

Jag ska förklara det här med att jag har blivit en språknörd, vilket görs enklast med ett citat:

"A: How old are you?
B: Thirty-one.
A: How come?"

Jaha? Tänker du. Och själv, när jag läste det i Sociolinguistics - An introduction to language and society av Peter Trudgill, så skrattade jag och tyckte det var rätt underhållande. En sida senare slogs huvudet på spiken med; "Some American Indian groups, such as the Navajo and Apache, have traditionally held to the norm that one does not speak unless one actually has something nontrivial to say." Det där har kanske inte så mycket med själva nördigheten att göra, men ringde som en väldigt ren klocka hos mig.

Oh well, jag går vidare i livet som språknörd och trivs med det. Jag har ju självinsikt i alla fall. Skolan är rolig och jag är inte lika blåbärsaktig som vanligt, vilket känns bra, hur trevligt det än må vara med blåbär.

image109
image110

Brev.

Vet du, dagens höjdpunkt igår, brevet. Jag hade glömt bort hur roligt det är att få riktiga brev. Ett riktigt brev, som i ett sånt med roligt innehåll från en vän, och inte en räkning eller påstådd rabatt frå LaRedoute. Det skickas inte så mycket brev i dessa digitala tider. Synd. För det är något speciellt charmigt över att hålla ett riktigt brev i handen. Nu har jag i alla fall en pen pal som jag kan växla med.

Mer brev åt folket!

Bullbaket, eftersvall.

Inte förrän jag nyss såg mig själv i spegeln insåg jag att jag hade mjöl över hela mig. En effekt av tidigare bullbak. Nu ligger muffins i ugnen. Det blev en lugnare omgång. De ser dock ut att svälla över. Att jag aldrig lär mig att de faktiskt växer i ugnen!

Bullbaket, det traumatiska.

"Why did you say yes to her?"
"
I have an uncontrolable need to please people!"
Ibland blir det bra, ibland blir det dåligt. Men det är, oavsett avslut, mycket "må-dåligt-känslor" på vägen.

Idag har jag bakat bullar. Vilket bak. Uh. Note to self: Se till att du har en tillräckligt stor bunke om du har tänkt baka dubbel sats! Mer vill jag faktiskt inte säga. Det känns för traumatiskt. Jag är lik Monica i Vänner på mer än en punkt. Men bullar blev det till slut, trots vissa kritiska stunder, och de smakar faktiskt bra.

image107
image108

Träning med de snygga brudarna.

Jahaja, så blev den vanliga tisdagsmorgonen till en ganska vanlig tisdag. Studiegruppen, det vill säga jag och Mette, jobbade hårt och intensivt och gick hem nöjda och glada. Vi sa hejdå med konstaterandet: Vi har blivit språknördar. Jag läste lite hemma också och lyckades även med bedriften att slumra till på soffan.

Drog på träning med de här snygga brudarna... (bilder från
www.vk.se)
 
image105
image106

...och det var en kul träning, trots att halva ligan hostade och snörvlade och inte kunde vara med. En fin cirkus producerades, och den, den skulle ni aldrig lämnat i Coaches händer. Vem vet vart den tar vägen!?

Nu ska jag sova och samla krafter, för imorn ska här bli andra bullar. Fast vad menas med andra egentligen? Bullar ska det bli. Bara vanliga bullar. Jag ska baka. Och plugga lite. Men mest baka. Goodnight, sleep tight and don't let the bedbugs bite!

En väldigt vanlig morgon.

En ganska ordinär morgon. Ja, det har sett ut som vanligt helt enkelt. Vakna trött som ett djur (vad klockan än är!), sängen bäddas, kläder och sånt ska på och havregrynsgröt ska ätas. Det är väl ungefär det jag gör, i ett väldigt sakta tempo, innan uni. Idag har vi seminarium med tema Jane Eyre. Sen stannar vi kvar och jobbar bort översättningen. Fortsätter vi i det här flitiga-studenter-tempot så kommer vi hela tiden ligga steget före.

Ja, en vanlig morgon. Väldigt vanlig. Idag tar jag en jacka med luva, det ser ut att bli regn!

image104

Art - Okänd.

Hör du vad jag hör?

Det bästa jag vet. Eller, i alla fall bland det bästa jag vet, är att stå på en brygga, en liten brygga i en småbåtshamn, och bara lyssna. Lyssna. Ssch. Låt bryggan ge dig ljudet.

image103

Hör du? Just precis. Visst låter det underbart? Om du inte hör det jag hör, har du inte upplevt det riktigt vackra i livet. Ljudet från en brygga, en brygga i en småbåtshamn. Eller likväl, en ensam brygga vid en strandkant. Det som låter, låter lika vackert, vilket som.

"Well, what is origial then? Is nature original." Ja, för mig. Speciellt ljudet från bryggan.

Måndag = start på veckan.

Åkte till vackra Ålis i lördags. Det var så vackert. Skulle jag välja en plats att bo på, skulle det nog vara där. Solen lyste alldeles brandgul och vattnet kluckade. Vi hörde hur det blåste på havet, men själva satt vi i lä på vår lilla ö.

Havet får en sån härligt klarblå färg på höstens soliga dagar.

image101
image102

Sov hemma i huset i natt och där sover jag alltid så gott. Fast det gör jag i och för sig för det mesta i min egen säng också. Nu måste jag få i mig lite frukost för att sedan dra vidare mot uni. Jag är förhoppningsvis duktig och stannar hela dagen. Förhoppningsvis. Ha en bra måndag = start på veckan!

Better Together.

Här kommer en lång (och fin) text som jag inte skrivit själv, men som min vän (om han vore min vän) Jack J plitat ihop någon gång i livet och som jag gillar immensely!

There's no combination of words
I could put on the back of a postcard,
No song that I could sing
But I can try for your heart,
Our dreams, and they are made out of real things,
Like a shoebox of photographs,
With sepiatone loving,
Love is the answer
At least for most of the questions in my heart ,
Like why are we here? And where do we go?
And how come it's so hard?
It's not always easy,
And sometimes life can be deceiving,
I'll tell you one thing, its always better when we're together

MMM, it's always better when we're together
Yeah, we'll look at the stars when we're together
Well, it's always better when we're together
Yeah, it's always better when we're together

And all of these moments
Just might find their way into my dreams tonight
But I know that they'll be gone,
When the morning light sings
And brings new things,
But tomorrow night you see
That they'll be gone too,
Too many things I have to do,
But if all of these dreams might find their way
Into my day to day scene
I'll be under the impression,
I was somewhere in-between
With only two,
Just me and you
Not so many things we got to do,
Or places we got to be
We'll sit beneath the mango tree now

Yeah, it's always better when we're together
MMM, We're somewhere in-between together
Well, it's always better when we're together
Yeah, it's always better when we're together

Mmmmm Mmmmm Mmmmm
I believe in memories
They look so, so pretty when I sleep
Hey now, and when, and when I wake up,
You look so pretty sleeping next to me
But there is not enough time,
And there is no, no song I could sing
And there is no combination of words I could say
But I will still tell you one thing,
We're better together

  

Mysigt med vigsel.

Jag erkänner. Vänner var lite för roligt igår och någon text blev inte läst. Nåja, så kan det gå. Får göra det här till en pluggdag istället. Och en städdag. Sen när började jag gilla att simma igenom damm? Men först ska jag på en vigsel. Vad mysigt. Fast vad ska jag klä mig i? Det är ett projekt som måste påbörjas genast.

En trevlig dag, önskar den här tjejen;

image97

Vem hon är, är dock lite oklart.

Söta hus i Camden.

image96


I Camden finns det så här söta hus. I lägenheten finns bara jag. Ett jag som hade planerat att läsa lite kulturtext, men som är lite för svag för Vänner. Men jag lovar, innan läggdags ska jag ha läst den. Ska även börja med lingvistiken, som för övrigt blir mitt område i C-uppsatsen. Otippat.

Ska något göras borde det börjas nu. Hej.

Fredagsfin i klänning.

Det kan ha varit mitt i natten som jag vaknade imorse (?). Tidigt var det i alla fall men jag tog mig upp och gjorde mig fredagsfin i klänning. Det kändes trevligt och gör det än.


Jag gillar uni. På något sätt gillar jag den här terminen. Trots allt jobb som slängts i ansiktet på oss. Jag är lite skeptisk och fundersam över hur tiden ska räcka till, till allt vi ska göra. Är det inte dags att förlänga dygnet med ett par timmar eller två? Men än sliter jag varken hår eller gråter. Det känns bra.

Nu ska jag äta lite lunch, läsa lite och sen träffa B och Barnet för att fika.
 

image95

Blir jag vräkt av hårtorken?

Får man torka håret med hårtork klockan tolv på kvällen när man bor i lägenhet, eller stör det på samma sätt som hög musik? Jag menar, det låter ju ganska mycket. Vi ser väl om jag blir vräkt.

Godnatt. Imorgon börjar jag 8.15. Det är ju jättetidigt på dygnet.

Helomvändning.

Jaha, så ska det komma ett utlägg om hur dålig den här dagen blev och hur arg jag är. Men! Det gör det inte. Dagen blev långt bortom förväntan. Seminariet var faktiskt ganska bra. Nej, det var inte bara ganska bra utan det var bra. Vi hade en bra diskussionsgrupp och fick rätstida på att det inte går att få någon rätsida och snurrade runt i cirklar med filosofiska utlägg. "Life imitates art" - Oscar Wilde. Det är de ord jag tar med mig.

Efter det fick jag en ursäkt som kändes behövlig och jag blev lite
nykär. Åt middag i skärgården med mamma, pappa, bror och kottar. Hann med lite lek också och blev som vanligt glad av allt barnskratt och bus.

Och som om inte dagen hade blivit så bra som den kunde bli redan, så bestämde sig tjejerna för att göra en grymt bra träning. Älskade gymnaster! De gjorde mig på galet bra humör ikväll och fortsätter de så här kommer de gå långt.

Va?

Det här. Är inte. Okej.

Morning's here, the morning's here!

Mmm, jag somnade på två sekunder igår och alla monster höll sig lyckligtvis borta. När klockan ringde för en timme sen var jag helt övertygad om att det var mitt i natten, så jag låg kvar ett litet tag. Nu är jag dock uppe och ska börja dagen med en morgonpromenad till mitt hangoutställe nummer ett, MAXI.

Ha en trevlig dag!

image94

Rädd får i alla fall sova som en Prinsessa.

Nu är jag en trött person (mamma, titta inte på tiden), men jag kom liksom in i det och det kändes dumt att sluta. Läste den tredje texten och försökte formulera frågor. Det lämnar bara en text till morgondagen. Skönt.

Men nu är jag trött, som sagt. Jag blir lite lätt mörkrädd varje gång jag sover ensam (åh, Namme, jag tänker på dig med förkylning i minibuss i natt) och med trötthet inbillar jag mig konstigheter om inkräktare och diverse monster. Tur då att jag i alla fall får krypa ner i mina tjejtjejiga sängkläder med rosa blommor på (som jag för övrigt bara älskar). Det är sant, titta bara...

185720-92185720-93

Godnatt!

Att vara ett rönnbär är inge roligt.

Seriöst. Jag hade nog inte förstått den där texten jag just läste ens om den var på svenska. Tack och lov att jag och Mette bestämde träff innan. Att komma på ett seminarie och inte förstå något, fast jag försökt förbereda mig, är bland det värsta jag vet. Att sitta som ett rönnbär och inte veta någonting om någonting är inte roligt.

185720-90


Jag tror jag läser en text till. Min hjärna fungerar ju faktiskt bäst kvällstid. Gärna nattetid.

Kan han inte ringa snart då? Jag bad om en pluggpaus. Fast nu tog jag visst en själv. Återgå!

Lekdag.

Full rulle hela dagen. Dagen började vid halv nio och sen fanns det inget stopp. Vi har spelat piano och gitarr och burit notställ. Vi har lärt oss klockan, haft samling, varit på badhuset, bastat, ätit bullar, plockat vinbär och krusbär. Jag var så slut så jag somnade på soffan mitt i samlingen. Men vilken rolig dag. En riktig lekdag.

Lekdagen fick mig dock att inse varför jag inte kan skaffa mig egna barn på länge. Jag skulle inte klara av ett barnstökigt hem. Hjälp. Sen undrar jag även om man kan få en treåring på en gång? Ettåringarna är söta, men livsfarliga.

Nu väntar massor med massor med text. Uh. Jag känner på mig att det kommer vara tråkig text. Jag är faktiskt ganska säker. Och Namme ser på Vänner i vardagsrummet. Finns risk att jag hamnar där. Finns risk.

image89

De må ta musten ur mig efter bara en dag, men jag är galet kär i mina Pärlor!

Så var min dag. Hur var din?

Skola! Lingvistiken var bra. Jag gillar faktiskt lingvistik. Litteraturen och kulturen gav mig lite lätt magont. En C-uppsats och tre uppsatser till. Jag trodde det skulle räcka med mastodontvarianten. Men det ska nog gå bra. Det gör ju alltid det till slut och jag måste verkligen snart ta till mig min pappas råd att sluta oroa mig.

Det blev middag med mamma och storebror med tillhörande kottar. Sen var det träning. Coachtalk innan och det är då tur att vi har varandra så vi kan ventilera ibland. Trots stor besvikelse över att halva truppen saknades blev det en jättebra träning. Det är alltid lika kul att se dem verkligen kämpa och till slut lyckas. Härlig känsla.

Imorgon lär det vara full fart, så jag säger godnatt nu. Eventuellt att jag stannar uppe ett liiitet tag för att se Sex and the City. Eventuellt (mest troligt).

image88

Jag får aldrig nog av solnedgången från kära Cypern.

Nämen jag orkar inte.

Jag kunde verkligen inte sova igår. Över tre blev klockan. Bara tänkte och tänke och tänkte på hur jag skulle göra med saker hit och dit. Och varför är det jag som ska lösa saker och ting? Varför är vissa bara så otroligt osamarbetsvilliga? Jag måste sluta ta saker personligt. Kanske dags att sluta försöka vara trevlig när folk bara är idioter tillbaka? Jag orkar nästan inte ens bry mig.

I eftermiddag drar jag ut till skärgården där Pärlorna sägs befinna sig. Den enda riktigt ärliga och pålitliga glädjekällan som aldrig sviker och aldrig är falsk.

Men först, rivsart med skoladag från tio till tre. Wow.


Ja, där brann stubinen av, igen.

På ett kick, pang bom blir jag irriterad och skulle vilja ha en boxningssäck. Svara i telefonen då, jävla idiot. Senare är inte lika med sju timmar. Jag tror jag måste gå ut och gå en sväng för att kunna sätt mig ner med den där nyinköpta måstehaboken. Det är konstaterat. Jag blir lätt arg och galen på folk som inte tänker som jag vill.

Så är studierna igång.

Jaha, så var den inskrivningen avklarad. Vi var 11 stycken i gruppen, varav hälften nya. Kul att det blev fler än bara jag och Mette. Som duktiga studenter gick vi efter den lilla introduktionen direkt och köpte den första boken som sas vara ett måstemåstemåsteha. Klockan var bara förmiddag när jag kom hem, så efter lite kaffe och att ha ögnat igenom terminsplaneringen cyklade jag ner på stan. Jag fortsatte i studentanda och köpte pärm, kollegieblock, några pennor och plastfickor (nämnde jag att jag älskar plastfickor?!).

Som vanligt, i början på terminen, känner jag mig peppad på plugg och är övertygad om att jag kommer vara en utmärkt student och köra stenhårt. Vi ser väl hur det blir med det. Men jag hoppas lite att det faktiskt kan bli så den här gången.

Nu ligger en mycket tveksam köttfärslimpa i ugnen och jag undrar hur det ska gå med den alltså. Spänning.

Återigen, du är dödlig.

Tack och lov fick jag nyss livstecken från Soffe. Usch, jag mår dåligt av att ens tänka på att det är någon som inte får livstecken från sin vän/dotter/klasskamrat. En tanke till alla dem.

Återigen, glöm inte bort att du är dödlig.

Inte ens ett fint kollegieblock har studenten.

Imorgon börjar skolan. Uni. Jag är inte alls förberedd. Jag har inte laddat upp med nya pennor. Jag har ingen pärm. Jag har inga plastfickor (åh, jag älskar plastfickor). Och jag har inte något fint kollegieblock. Däremot har jag läst en och en halv bok. Vilket ju känns...i alla fall ganska bra.

Oförberedd själ går mot C-kurs i Engelska vilket ju innebär C-uppsats. Pust. Jag vet knappt vad det betyder. Hur ska jag skriva en sådan när jag inte ens har nya pennor? Jag får sova på saken.

image87

Fast pennor har jag i och för sig ganska många.
Jag kan nog vara ganska lugn på den fronten.

Knäckebrödet.

Nästan så att jag gillar rågrut med ost mer än godis. Jag tror till och med att jag gör det.

Jag är en trött individ. Punkt. Får man göra kväll halv tio en lördag? Knapert.

image86

Inte helt fel. Inte helt fel.

Hon slet av håret!

En trevlig kväll började med fajitas, allmänt häng, liten frågesport och en jättestor taxi. Vi gick ut, hade trevligt ute. Satt och snackade och dansade lite lätt till den sköna musiken (sittandes). Kände att nattmat var det enda rätta när lyset tändes och vi var de enda kvar så vi tog sats - mot maten.

Och då, helt plötsligt, som en blixt från klarblå bara slog det till och helt plötsligt låg det en stor hårtuss på marken och alla var i chock. Vad hände? Vart kom kvinnan ifrån? Varför slet hon av så mycket hår från min väns huvud? Hur hade hon styrkan att göra det? Va?

Vi var tvugna att sitta uppe och ventilera över lite mackor (för matlusten var long gone just efter dramat) till klockan fem imorse. Väldigt, väldigt konstigt.