Gäsp och burr.

Min dag började 05.55 i fjorton minusgrader. Gäsp. Burr. På jobbet var det lugn stämning och inte ens när hockeylaget gled in (jag gillar töntiga ordvitsar) blev det livat. Sex timmar gick ganska fort, men nu är jag trött som ett djur. Ska ta ett skumbad för att få bort matosen och fortsätta dagen i lugnt tempo. Tvätt. Plugg. Läsning. Städning. Ha en bra dag!
 

Träningen ikväll.

Ikväll var träningen då Johan glömde bort att han skulle hämta upp en av våra gymnaster och därmed gjorde så att hon kom för sent. Ikväll var träningen då en gymnast som kämpat med att ställa halvskruven ställde den, men Coach M ramlade. Ikväll var träningen då det var Coach Hs tur att bli lite slagen. Ikväll var träningen då vi band fast en gymnasts ben med en tröja för att hon skulle hålla ihop dem. Ikväll var träningen då vi använde en systemkasse för att markera handisättningen.

Vissa kvällar är träningen så. Och det är trevligt det med! Här ser ni radarparet in action.

image347

Tidiga. Nära. Följsamma. By the book. Alltid. Förutom när Johan jävlas med oss.
Då drar vi in armarna likt kyckligar och skriker som tjejer.

Dagens musiktips (nr. 2 då).

Ibland blir man tankeläst och det passar bara så bra. Passar bra gör även dagens musiktips!Inget nytt under solen, jag känner som fisken.

Vaknade imorse av radion som sjöng "Come on, come oooon" och insåg att jag var tvungen att komma igång, eftersom jag hade försovit mig en aning. Cyklade, gråtandes som vanligt på grund av den tungcyklade cykeln, till skolan och hade i alla fall en rätt mysig pluggstund. Jag gillar humfiket på morgonen. Idag fick vi även besök av en favoritlärare, det var trevligt.

Mindre trevligt då. Ja, inget nytt under solen vad gäller forskning angående min egen personlighet. Jag avskyr, nej faktiskt hatar, att inte kunna saker. Att vara ny inom ett område, det vill säga vara ett rönnbär, är min mardröm. Oturligt nog hamnar man titt som tätt i situationer där man snurrar omkring som ett frågetecken. Hey! Du som håller i kontrollen, spola fram och gör så att jag kan allt!

Det enda jag kan göra är att trycka på play här nedan och försöka peppa upp. Men, likt fisken skulle jag helst vilja vara någon annan någon annan stans för tillfället.


Det finns en mås som vet.

Det finns en fiskmås i detta avlånga land, som vet att när man bor med en Bree-fiskmås ska man inte bli förvånad om man kommer hem halv elva en onsdag till någon som står och planterar blommor i köket. Det finns en fiskmås som vet detta. Hur fiskmåsen handskas med informationen? Det kan Bree-fiskmåsen inte uttala sig om, hon kan bara meddela att blomplanteringen gick bra och att hon nu spatserar nu omkring nöjt mot bädden.

image346

Något som händer när skymningen faller.

Något konstigt sker mot kvällningen. När solen stänger för dagen och månen stämplar in på sitt pass. När fåglarna slutar kvittra och ugglorna värmer upp stämbanden för att hoa. Då händer något med den allra nattligaste ugglan av de alla. Något kryper upp ur gömmor långt där ingen ser. Något smyger sig på likt en lejoninnan på savannen. Från ingenstans slår något till. Utan förvarning slår något till. Något väller upp, sprider sig likt en löpeld och utvecklar en färg rödare än blod. Det börjar klia! Och något så förbannat mycket.

Ugglan är mållös. Är hon allergisk mot kvällningen? Mot el? Det är ett mysterium.

image345

Snön svänger och bussen krockade.

Jag somnade nästan på bussen hem från staden. Med betoning på nästan. När busschauffören valde att köra in i bilen framför vaknade jag av en duns. Det var ju onödigt att göra så, kan man tycka. Jag tycker det. Det var bara två hållplatser kvar till mitt stopp så jag klev av och promenerade resten. Bussen kom aldrig ikapp mig.

Snön har fallit hela dagen lång och nu ser det faktiskt ut som februari ute. Jag vet inte vad jag ska tycka. Samtidigt som jag blir glad av snö blir jag irriterad när det svänger så mycket. 

image344

"If I was a flower growing wild and free..."

Den här dagen försöker jag pigga upp med en av mina nya favoritlåtar. Tryck på play-knappen nedan, lyssna och njut. Viss musik bara har det. Och gör det. Soundtracket till Juno spikar båda. Ska lyssna igenom mina ny favoriter ett tag och sedan bege mig ner mot biblioteket. Mycket senare än planerat, men vad går egentligen enligt planerna? Vid lunchtid ska jag vara hårmodell och bara sitta och trivas över att få en fin frisyr, om än bara temporärt. Jag gillare.


Så, vad tycker du om sången?


Lyxa mera!

Så blev en annan morgon i livet en dag och en eftermiddag och en kväll och är nu på väg att ta slut. Bra eller dåligt? Det är väl lite relativt. På ett sätt vill jag leva i nuet, men på ett annat sätt vill jag bara resa framåt i tiden, och det snabbt. Efter skola, jobb och gym+träning kändes det helt rätt att avrunda med en kall Corona, en macka med salami och brie och ett avsnitt Grey's. Vardagslyx är på något sätt den lyxigaste lyxen. Och ibland är vardagslyx bara att få kasta sig i full fart på en tjockmatta, så som man gjorde när man var liten. Ja, dagar som denna är just en sådan sak på något sätt vardagslyx.

Att kasta sig på en tjockmatta eller att ta en öl en tråkig tisdag (tänk, jag har faktiskt lyxat med båda idag) är något man inte ska glömma bort. Lyxa mera!

image343

Find a happy place, find a happy place.

image341image342

Jag behöver hitta ett happy place. Ett som är i närheten.

Hjälp, det kliar!

Idag försvann timmarna återigen bort ur tiden genom en dag på stan. Lunch och allmänt tittande. Mysigt och lagom ansträngande för en hjärna som inte vet ut eller in. Somnade för ett par timmar sedan på soffan och vaknade i panik av att det ringde på dörren. Nu fylls hela jag av konstiga röda utslag som kliar. Hjälp! Vad är det för något?

När jag hade folie i munnen.

I fredags när jag satt och skrev min tenta upptäckte jag plötsligt att jag hade något i tanden. Något som inte skulle vara där. Det visade sig vara en bit folie som hade smugit med en chokladbit. Jag försökte så smidigt som möjligt köra in fingret i munnen och peta ut foliebiten. Ja, precis så gjorde jag. Vem vill ha en bit folie i munnen liksom?

image340

Jag gillar förresten när de gör så här. Mixar och matchar till fina nya kombos.

Det är som det är som det blir.

Vissa dagar är man ett mähä. Andra dagar än man beyond mähä. Idag är av det senare slaget. Inget stämmer liksom. Det är allmänt kaos och såklart är mitt blåöga på sin topp av bedrövlighet. Det är både gult och rött numera. Det är en sådan där dag när shopping på Rusta och Jysk fick duga som terapi. Vart är värdigheten då, liksom? Men det är som det är och som det blir.

Heja, heja dagen. It'll be all right.

Passionen.

Det här är perfektion helt enkelt. Så gott. Så perfekt. Så passande i alla lägen. Alltid. Små fyrkanter av himlen som smälter i munnen och ger smaklökarna oändlig njutning. Choklad är utan tvekan min passion.

image338image339

Morning.

Morgonrapport från uni och ett tomt humfik. Sista dag innan tentan. Det kan gå hur som helst. Vi vet ingenting om nånting. Eller vet vi?

Jag och blåögat ska jobba.

Hejåhå! Snart ska jag och blåögat iväg och provjobba. Vad spännande. Jag ser bedrövlig ut och är trött som bara den. Men hey, det ska nog gå bra ändå. Eller hur?

Plötsligt händer det.

Morgonrutinen; http://www.ams.se/, http://www.gmail.com/ och lite annat såklart. Men de här två har varit viktiga de senaste veckorna. "Arbete utan krav på yrkesutbildning" och lite andra kategorier. "Jag är jättebra och jättepositiv. Anställ mig!" har jag skrivit till massor med städjobb och annat som verkar tråkigt. En fredag skickar man iväg en ansökan till något som verkar rätt kul. Och så plötsligt en måndag ringer en trevlig tjej och frågar om man vill komma på arbetsintervju på en tisdag. En tisdag går man dit och en onsdag ska man få provjobba. Det verkar till och med ännu roligare än det såg ut i annonsen. Sweet.

Gamla skills kom väl till pass och det känns fint och det känns bra. Taskig timing dock att det skulle vara just den här veckan, när just han är här. Men han har ändå gått och blivit sjuk, så han har timat lika dåligt han.


image337

Ja, se så duktig jag är på att duka! Det syns knappt, men det är jag.

En Cypern rikare.

Om ett par timmar blir jag en Cypernperson rikare. Woho! Jag är lite sådär fånigt glad. I ett sådant stadie där jag vill skriva "hihi". Men det tänker jag inte göra. Jag håller mig till "woho".

Vi stönar "yum" från soffan.

Den där lördagen som var igår blev kanoners. Vi bjöds på god mat, såg Mello och sjöng Singstar. Sedan skålade vi i Corona ute på krogen. Ingen vet riktigt vad som hände med Bree, men hon sprang och glädjehoppade hela vägen hem. Vilket rus! Baloo var nästan kvällens höjdpunkt och där vid tresnåret satt vi och glufsade burgare vid köksbordet.

Bakisdagen blev ju som den blev. Ingen kinamat och jag glömde köpa gorra när vi var och handlade. Vilket nederlag! Däremot har vi passande nog fått tag på Grey's och idag blev vi av med våra Grey's-oskulder. I soffläge låg vi och stönade "yum" och jag som hatar sjukhus är nu lite peppad på att bli läkare.

En gymnast pratade om glass och maränger på vägen hem och det kändes bara helt rätt. Särskilt med tanke på dagens tidigare flopp. Jag styrde bilen mot MAXI och gick all in, kan man säga. Nu är det fest!


image335

En lördag, en bra dag.

Med lite jag-orkar-inte-känsla somnade jag igår, men vaknade med en ny-dag-nya-tag-känsla. Förmiddagens träningspass blev riktigt bra, bättre än väntat faktiskt. Trots att vi inleddde med att säga att det nog skulle bli tråkigt höll tjejerna huvudet högt och gjorde ett bra jobb. Som vanligt!

För tillfället känns huvudet tungt och jag måste skriva en artikel. Dåligt med huvudvärk om man ska gå ut, vilket vi ska göra ikväll, så jag börjar nog med att vila bort den. Det borde ju funka. Ja, förutom huvudvärken känns denna lördag som en bra dag.

När det var som bäst.

Det blir aldrig så bra som det var när det var bäst, för det var så bra som det kan bli. Ja, bäst.Video? Oklart. Bara blunda och lyssna, det är låten jag vill åt.

Mitt race.

Jag behandlar inte människor efter ålder. Jag öppnar inte dörren åt en tant för att hon är 84. Jag ger inte bort mitt godis till en kille för att han är fem. För mig är ålder bara en siffra. Och hur jag behandlar människor är helt beroende av hur de behandlar mig. Jag öppnar dörren åt en tant för att hon ler mot mig. Jag ger bort mitt godis för att killen är snäll. Om jag inte blir behandlad med respekt så behandlar jag inte tillbaka med respekt. Och blir jag sårad, ledsen eller besviken, då kan du inte räkna med att jag låtsas vara trevlig mot dig. Sådant gör inte jag. Mitt race körs inte så.

Nya skor!

Good morning Friday! Jag kickar igång (lite sent kanske) dagen med en skön dänga som alltid gör mig glad. Om inte jätteglad i alla fall lite sprättig. Med bland annat Paolo i lurarna traskar jag ut en sväng eftersom jag inte gymmade något igår. Have a good one!


Lovely.

image334


Precis vad min dag har varit; lovely. Började med en (ofrivillig) powerwalk till skolan. Vi pluggade effektivt, det fanns Fazer Marianne i godislådan (eftersom kaffet numera kostar sju kronor måste man alltid köpa tre godisar för att jämna ut det till en guldpeng) och vi hann även prata om tidsresor. Sedan blev det en jättetrevlig lunch i goda vänners lag. Man kan lätt konstatera att så fort fiskmåsantalet överstiger två tenderar ljudnivån att bli en smula hög.

Drog på träning och insåg att vi var en trupp kort i hallen. Skönt för oss som var där och vi maxade på med två timmar redskap. Skulle se Råskinnet spela match på TV, men isä och äiti hade inte kanalen. Istället drack vi bara kaffe och åt chokladglass. Tror de blev glada över det lilla blomster jag hade pysslat ihop.

Kort och gott; What a lovely day.

Den där alla hjärtans dag.

Ha en hjärtligt glad dag av hjärtan!

image333image332

Det kallas sängsurfa.

Åh, att sängsurfa är ju bland det bästa. Mysa ner under täcket och undersöka vad det stora world wide web har att erbjuda. Man hittar både det ena och det andra. Men det visste ni väl redan. Jag myser. Ett litet tag till i alla fall. Men snart slocknar nog sänglampan. Godnatt!

image331

Så som man också kan börja ett telefonsamtal.

Min syster ringde mig i helgen igen, och den här gången började samtalet på detta vis:

"Hej. Nej, vet du, jag har faktiskt inte tid att prata nu. Jag måste in på scen!"

Just det samtalet slutade där och sedan ringde hon upp efter några minuter. Jag vet inte hur jag ska gå vidare med detta. Hon måste helt enkelt träna lite på sitt telefonbeteende.

Att gråta eller inte gråta?

Jaha, nu har det hänt, vinterns första fall. Det var med cykel och hela köret. Som tur är så har jag kommit förbi stadiet i livet där man tycker att händelser som denna är pinsamma. Jag muttrade lite lätt för att det drog ner min fart, kollade snabbt så byxorna fortfarande var hela och oroade mig lite över datorn som flög ur cykelkorgen. Annars var jag rätt obrydd.

Som tur var orsakade fallet ingen skada, ingen alls faktiskt, men fick mig ändå att tänka på det här med skador. Hur ofta gråter man egentligen för att man har gjort illa sig? Sist jag grät på grund av fysisk smärta var nog när jag bröt armen när jag var tolv. Någon gång på träning när jag landat på nacken har väl kommit efter, men då har det egentligen inte varit av smärta, mer av rädsla för döden (man har ju hört att landa på nacken ska vara ganska dåligt).

I överlag tycker jag att det är ganska töntigt att gråta över lite fysisk smärta. Ett blåmärke hit, en bula dit, skärpning! Allt man inte dör av härdas man av. Jag gillar de orden. Spara tårarna till något viktigt istället, så som Extreme Home Makeover, till det programmet gråter jag alltid!

image330

Nej, bilden har ingenting med någonting att göra, men jag tycker den är ganska fin.

I'm gonna pop the question.

Jo, det är så här att det är en sak jag har funderat på länge. Jag funderar på det nästan varje dag. Och nu tänker jag ställa frågan och hoppas på ett bra svar.

- Hur noga diskar du egentligen din osthyvel, äggskivare och vitlökspress? Jag menar, dessa köksredskap användas ju bara till sina väldigt specifika ändamål, hur viktigt är det då att diska dem noggrannt? Själv kör jag bara lite vatten och några skrubb.

När vi ändå är inne på temat diska (vilket får mig osökt att tänka på det faktum att
jag är den enda jag känner som kan skriva ett blogginlägg om diskning) så skulle jag vilja hylla diskmedel med trevlig doft. Diskningen blir så mycket trevligare när det doftar äpple istället för myggmedel. Heja doftdiskmedel!

Så, nu har jag fått ställa min fråga. Finally.

Så som fiskmåsen vaknade imorse.

Så här var det imorse när en trött liten fiskmås vaknade till en ny dag;

Mobilalarmet samt klockradion började leva om 06:55, enligt planen. 06:57 började den förfärliga klockan borta på skrivbordet att tjuta. Den lilla fiskmåsen flög upp ur sängen och gjorde slut på oväsendet. I denna stund kunde hon inte minnas att varken mobilalarm eller klockradio hade gjort tappra försök att väcka henne. Hon var dödstrött. Efter ytterligare en minut eller två klev hon upp, och vad som hände sen, ja det vet ni ju redan.

Hur hon vaknar imorgon, det vet bara morgondagen. Men ett som är säkert är att hon argt kommer att göra slut på det fruktansvärda oväsendet på skrivbordet (och förmodligen lägga sig i sängen igen när uppdraget är slutfört).

Godnatt!

/Fiskmåsen

Den moderna kurslitteraturen.

Idag vill jag dela med mig av lite av min väldigt moderna kurslitteratur genom att citera ett stycke ur Olle Josephsons verk Svenskan i IT-samhället (1997). Följande stycke är taget ur artikeln "Klara, färdiga, skriv! Tidsaspekter på skrivande" av Patric Hadenius; 

"I ett populärt program för elektronisk post och elektroniskt konfererande kallat Firstclass får brevskrivaren en varning om man tar för lång paus. Programmet hotar helt enkelt med orden; 'Du kopplas ner inom 60 sekunder på grund av inaktivitet'. Varningen kommer för att man inte ska få höga telefonräkningar om man har kopplat upp sig via telefonnätet" (Josephson 1997:25). 

Jag upprepar, detta är min kurslitteratur. Året vi lever i är 2008. Förstår ni nu varför jag inte tänker infinna mig på mötestillfällena? Jag jobbar på i min lilla hörna istället. Artikelskrivande för fulla muggar! 

image329
image328

Det som inte får hända, någonsin!

Tisdag. Det är morgon. Man har tagit sig igenom måndagen och förlikat sig med tanken att det är vardag. Och så händer det. Det som inte får hända. Aldrig någonsin! En liten jävel har klättrat så långt upp som till en handduk i köket. Nu är det krig. De har lagt ribban och de har lagt den alldeles för högt för att det ska vara okej.

Detta får inte hända. Aldrig någonsin!

En hunger.

Hej, hallå. Jag är hungrig och det luktar fortfarande äckligt. Snart måste jag cykla hem. Cykla är lika med livsfara idag, men promenad skulle betyda axelvärk för min väska är jättejättetung.


image327

Veckans mission i illaluktande miljö.

En ny vecka. Veckans mission är att skriva en artikel. Därför sitter jag nu på UB. Min favorithörna var full, och efter att ha varvat lokalen hittade jag ett bord. Det är vingligt och det luktar illa här, vad man skulle kunna kalla gemenskap. Det är i alla fall värt att ge det ett försök och det är ju knappast första gången jag andas enbart genom munnen.

Dagens irritation var definitivt det luddiga svaret på den väldigt klara frågan. Vad vill den här kursen oss? Hur som, vi knegar på och ser vad som händer. Snart, snart kommer vi in i det.

Vi tränade som värsta cheerleaders!

Sjukt rolig träning ikväll! Efter lite hinderbana körde vi akrobatik och kastade sedan varandra upp i luften. Till och med Coaches fick äta upp sina egna ord; "alla ska göra ett provkast i alla fall" och blev kastade och även skruvade. Grymt roligt. Tack för det. Och på gymmet hann jag en sväng också. Hade kunnat springa (lufsa) i all evighet på löppbandet, men på grund av tidsbrist blev det bara tjugo minuter. Hejdå ledvärk i alla fall.

Dricker te ute i skärgården och ska skriva lite på årets första inlämningsuppgift. Hejpa.


Det är O:et i boomet som gör'et!

Igår, igår var en trevlig kväll. Vi började med att lära oss bokstaven O, om och om igen. Ska man ha kul måste man jobba lite först. Sedan åt vi tacos och kollade Mello. Heja Chrille! Jag hoppas han vinner hela tävlingen. Kvällen avslutades med Guitar Hero, och jag blir inte förvånad om jag vinner pris som Årets Rookie, om jag säger så.

"Boom, boom, boom, boom, boom, boom, boom. Ooh, vad det låter bra. Det är O:et i boomet som gör'et!"


Kombinationen som gör mig arg.

En väg med massa gropar, hål och vattenpölar. Fruktansvärd värk i leder (och delvis käke). Ett skattemärke som inte fastnade på grund av vatten och sedan fastnade i papperet. Regn i februari. Det är en sådan kombination som gör att jag blir på dåligt humör, rent utav arg, och på riktigt avväger att införskaffa mig en boxningssäck.

Till råga på allt så går mina naglar sönder och skivar sig. Det är fult och skabbigt så jag ska nog klippa bort dem allihop.

Innebandy och Jag.

Andra innebandymatchen för säsongen. Det tar sig! Det var trevligt, Roomie var duktig och såklart kul med vinst.

Varje gång, det vill säga de två eller tre gånger per år, jag ser innebandy kommer jag osökt att tänka på min egna innebandykarriär. Frågan jag alltid ställer mig själv är "Varför..." och då alltid med fortsättningen "...började jag spela" (och inte "...slutade jag"). Sedan kan jag undra lite lätt hur det egentligen såg ut där jag sprang omkring med min gymnastlöpning i mina jazzbyxor och försökte hålla koll på en boll. Vem försökte jag lura?!

Själva tanken är i alla fall underhållande. Och jag minns orden från min coach när jag ville spela back (vilket jag inte fick så ofta, vet inte exakt vilka kvalitéer man ska inneha för det och vilka jag prickade av); "Passa inte framför eget mål!". Vet dock inte om detta är något allmängiltigt eller om det bara gällde mig, på grund av mina passningar.

Om jag skulle spela innebandy än idag skulle jag förmodligen se ut ungefär som på bilden nedan. Ja, med Svettbandet med stort S, eftersom jag förmodligen skulle vara med i landslaget. Eller?

image326


Så som man kan börja ett telefonsamtal.

Min syster ringde mig härom dagen och det första hon sa var något i stil med:

"Oj! Från att jag slagit numret, satt telefonen till mitt öra och du svarat hade jag glömt att jag hade ringt någon, så jag blev ganska förvånad när du svarade. HEJ!"

Mest troligt lider hon av någon slags åldersdemens.

Gillar du överraskningar?

Varför jag inte gillar överraskningar och annan sorts mystik:

1. Ovisshet stör mig. Jag vill ha min tid planerad.
2. Man slösar energi på att gå omkring och tänka "ska det ska det inte?".
3. När den där överraskningen kommer betyder det med stor säkerhet att någon plan spricker.

Vidare vill jag även påpeka att jag fått en spark i käken och känner på mig att den enda kant jag kan ligga på i natt är vänster. Känns helt och fullt försvarbart att vara aningen bitter när man fått en spark i käken. Faktiskt.

Dagens akvarium.

Eftersom jag inte har så mycket att berätta idag, förutom att jag läst, ätit stans godaste kladdkaka och skvallrat med B, så kommer här en hälsning från två brittiska fiskar. Dagens akvarievänner säger "Hello there mate" och hälsar alla en trevlig torsdagskväll. Varför? Ingen aning. Men det är det som är det fina med en blogg av denna karaktär. Ordbajs och konstiga bilder är i allra högsta grad tillåtet och redaktionen får publicera precis vad som helst. 

image325
image324

blubb blubb

Vad gör världen just nu?

Jag tjejsurfar på hemsidor som denna och denna och denna i brist på annat att göra. Har läst och brainstormat till artikeln som ska skrivas och känner inte för att plugga mer ikväll. Förutom att resa iväg så känner jag för att lägga mig och sova. Kanske blir en tidig, tidig kväll ikväll?

Vad gör alla andra i världen? I Paris vad gör de där?

image323

Dagens upptäckt.

Men ser man på! Jag behöver inte alls sopsortera idag. Det har N redan gjort. Det är fördelen med att bo två fiskmåsar under samma tak. Man slipper göra alla vardagssysslor själv. Två fiskmåsar flyger bättre än en, kort och gott!

Då fortsätter jag väl med Dahl då.

Som farbror Melker säger.

"Denna dagen, ett liv" säger farbror Melker som en tankeställare att man ska leva varje dag som om den vore ett helt liv. Jag hoppas att just den här dagen inte måste spegla mitt liv, för den här dagen är ganska tråkig. Söker jobb, läser Dahl och måstemåste sopsortera. Så vill man ju inte att hela livet ska vara. Idag har jag lite bort-känsla. Jag vill åka till Cypern!

image322

Det som toppar listan.

Semlorna kom fram hela till hallen ute i skärgården och tjejerna fick hugga in efter en väl genomförd träning. Det är de så värda. Det går så bra nu. Det är sånt tempo och sån frammarsch. Jag har vetat sedan de var små åttaåringar utan kroppskontroll att det är bra virke i dem, men ändå slutar de aldrig förvåna mig. Det är galet! Träningen toppar alla listor för tillfället. Åh, jag vill så mycket, men ibland finns det så lite tid och plats. Det stör mig och jag vet inte vad jag kan göra åt det. Men vi kämpar på så gott vi kan, jag och Puff. Förhoppningsvis räcker det hela vägen. Jag vill ju så gärna.


Oh, well, så här blev semlorna i alla fall. Om du nu är intresserad. Om inte - blunda! Blunda ska jag för övrigt göra snart. Jag har tappat bort nattugglan. Den har flygit iväg och här har en early bird landat istället. Visst är livet bra konstigt ibland?


image321

Temadagar som denna.

Semlorna är bakade och står redo för avfärd. Jag är lite nervös över hur de ska klara den långa transportsträckan. Förhoppningsvis kommer de fram hela. Håhåjaja. Det är trevligt med temadagar som denna. Och snart är det allahjärtansdag också. En kort, kort vila hinner jag med innan jag drar på träning. So long!

Fat Tuesday.

Denna Fat Tuesday har jag och min mor varit hurtiga och promenerat jättelångt. Sen åt vi Nisses omtalade semlor. Det var väl ett år sedan sist. Och nu ska jag minsann baka ut mina egna semlor som jag tänkt göra i storlek mini och med vaniljkräm. Är man Bree så är man Bree.

image320

Därför ska du inte ringa vår hemtelefon.

En måndag eftermiddag hos fiskmåsarna.

En fiskmås ligger och vilar i sin säng, utslagen efter en helg med landslaget. Den andra ligger på soffan och försöker bekämpa diverse ryggkrämpor med en vetevärmare. Hemtelefonen ringer. En gång. Ingen reaktion. En gång till och ett "ååhh" hörs från fiskmåsarna i kör. "Jag orkar inte". "Är det min pappa så ringer han upp på mobilen". Det ringer många signaler. Fiskmåsarna ligger kvar i sina respektive bon. Telefonen slutar ringa och ännu ett samtal har gått förlorat.

Summa summarum, ring inte till fiskmåsarnas hemtelefon. Det är ingen som svarar.

image319

En extra sovhalvtimme

Jag drömde en mardröm. Sedan drömde jag att jag vaknade och berättade för N om denna mardröm. Efter ett tag insåg jag dock att jag faktiskt låg kvar i min säng och drömde även detta. Men det gör inget. Den där extra halvtimmen sömn, slummer, var rätt skön faktiskt.

Idag är det fettisdag, glad fettisdag, vilket ju givetvis betyder baka semlor!


När more is less är det enda rätta.

När jag låg i badet slog en liten tanke mig. Det finns vissa situationer och tillfällen här i livet där temat alltid ska vara more is less. Låt mig förklara:

1. Skumbad, vilket fick mig på tanken, görs alltid bäst med mycket skum. Vem gillar att bada och ligga och kika på sin nakna kropp? Heja bubblor!

2. Julgranspyntning. Överrös med kulor och glitter och ljus och tomtar och änglar och sparvar... you get it. En pyntad gran är en glad gran (i mitt hus tall).

3. Massor med hårspray på gymnastiktävling är ett måste. Frippan måste ju givetvis sitta där den ska när det ska snurras frivolter och saltos och skruvas hit och dit.

4. Alla sorters chokladbakverk gör sig bäst med rågade skedar kakao, lite mer än grundreceptet, och helst lite smält blockhoklad också.

5. Och till sist skulle jag vilja säga att ett digestivekex är som bäst och godast med ett lika tjockt lager ost som själva kexet. Yes indeed.

image318

Bilden ovan visar exempel på nr. 4. You get me?

Bad och piller.

Mamma sa att ett bad nog är en bra idé för den lilla låsningen. Sen gav hon mig en massa piller. Nu ska vi inte gå lös på pillerna (pillrerna?), då jag vanligtivs är en antipillermänniska, men ett litet ett för en god natts sömn känns helt okej. Men först, ett bad!

image317

Från harmoni till oharmoni.

Måndag och ny vecka. Jag trodde för en sekund alldeles precis nu att det var morgon, men kom på rätt fort att jag faktiskt varit igång i nästan åtta timmar. Började väldigt harmoniskt med frukost till ett avsnitt Vänner. Traskade sedan iväg till skolan iklädd täckbyxor och Miche och med en ryggsäck på ryggen. Kände mig som ett litet barn på grund av ryggsäcken och gick lite konstigt på grund av skoskav.

Efter tre timmar läsning följde två timmar gemensamt plugg med min enda klasskamrat. Både trevligt och lite inspirationsingivande. Vi är redan på G med inlämningsuppgift nummer ett.

Traskade hem och nu är jag så långt ifrån en harmonisk stämning som man kan vara. Mina handleder värker av kylan och i ryggen har jag en låsning som gör att jag knappt kan andas eller sitta eller ligga eller stå. Det är nästan så jag får lite panik.

Men som min kära tränare präntat in i mitt huvud sedan barnsben: "Smärta är bara feghet som lämnar kroppen". Kanske ett bra tillfälle att inviga mitt nya badskum i ett varmt bad? Hjälper det måntro?


image316
image315

Ibland händer det.

"Vill du komma hem och äta middag här?" Ja, tack! Ibland händer det, helt enkelt.

Förmiddagen har varit utav myskaraktär med lång frukost och sen ett par timmar ute med Herr Vinter och Fröken Kamera. Jag skulle egentligen plugga, men av oförklarlig anledning blev det inte riktigt av. Det börjar bra. En middagsinbjudan kan man kort och gott inte säga nej till, så böckerna får vänta.
 

image314

Mysdagen fortsätter...

Idag är en trevlig dag. Har varit en trevlig dag.  Och nu ska jag krypa ner i soffan och se Förnuft och känsla. Oplanerad som jag är, dagar som denna, glömde jag helt bort tiden och har inte hunnit köpa någon grädde till min kladdkaka. Men jag ska nog överleva ändå. Skulle jag tro. Mysdagen fortsätter. Hejpa.

You've met your match, mummy!

Om det delades ut ett pris till världens godaste köttfärslimpa skulle det definitivt gå till min mamma. Hur, när och var hon än gör köttfärslimpa så blir den så god så man kan knappt tro att det är sant. Men nu är det fler limpor med i kampen! Den jag nyss gjorde och glufsade i mig till middag var i mammaklass. Mamma, jag utmanar dig att komma och provsmaka!

Dagens fråga.

Dagens fråga lyder;

Vet inte folk att Gångtrafik = Vänstertrafik? De som har hund i koppel verkar inte veta och de som håller handen ska vi inte ens tala om. Det är sådana här gånger man vill ringa in till Reporterjouren och bara göra sin röst hörd.

image313

Myslördagen.

Mornin! Fast jag har varit vaken ett bra tag, liks. Ringde just och väckte Cypern med ett lagom högt vrål. Så, nu kan dagen börja på riktigt. Och idag har jag lite plugg, småpyssel samt pensionärs- och hemmafrugöra planerat. En myslördag med andra ord. Alternativet utgång finns, men jag känner inte riktigt peppen.

Kvällen igår blev för övrigt riktigt bra. Det började dock med att vi inte hittade. Stod utanför huset men valde att gå en runda till lite andra kvarter eftersom det var så härlig snöslask. Lokalsinne, frågetecken. Med hälp av en vänlig man och hitta.se i mobilen kom vi i alla fall fram till slut och hade en trevlig kväll.

Sådärja, dags att göra en dag av den här dagen också. Have a nice one!


image312

Det otvättade håret.

Jag somnade på soffan. Lagade inte köttfärslimpa. Var nyss på Systemet och MAXI. Köpte några öl och en färdigrätt. Jag ser ut som ett mähä. Behöver egentligen tvätta håret. Ska vara på Å Centrum om trettiofem. Spännande kväll att vänta. Nåja, otvättat hår är väl lite av mitt signum. Hejpa!

Läsa, läsa, läsa.

Jag har insett att hela våren kommer bli läsa, läsa, läsa. Och läsa lite till och läsa lite mer. Det kommer att bli massor med läsning. Och då menar jag verkligen läsa, bokstavligt talat. Sitta på en stol och läsa vad som står i en bok. Massor med sådant kommer det att bli i vår. Jag har tragglat mig igenom första kapitlet och känt igen allt jag läst. Jag har ju faktiskt läst om språk de senaste 18 månaderna, så lite kan jag väl redan. I hope.

Har tagit en paus i läsandet nu och ska göra en köttfärslimpa. Ikväll vankas lite spontanfest, spontant för min del i alla fall. Har ingen aning om vad det är för slags tillställning och folk, men jag och Jonas går dit på chans. Det ska bli trevligt!

Fiskmåsarna efterlyser!

Fiskmåsarna efterlyser något som kallas Grey's Anatomy. Det sägs vara något av allra största världsklass med en hunk och en massa andra i läkarrockar. I vanlig fiskmåsanda är fiskmåsarna såklart lite efter och har inte sett ett enda avsnitt, men skränar nu desperata i hopp om att någon ska kunna hjälpa.

Har du en Grey's Anatomy-box att låna till ett par fiskmåsar?

Tre frågor.

Det är många frågor som poppar upp i huvudet när man ögnar igenom denna sida. Bland alla dessa frågor så är det tre stycken som ger mig lite extra huvudbry:

1. Danny i Let's Dance, vad vill han!? Jag får rysningar och mår illa. 
2. Håkan Hellström, va?! Han måste vara det sämsta musik-Sverige har att skylta med.
3. Varför ska det göras en tredje Göta Kanal? Jag bara undrar.

Ett sovmarathon senare.

Efter ett långt sovmarathon (jag somnade tidigt och vaknade sent) är det nu fredag och en ganska grå sådan. Det blåser och snön ser ut att vara allmänt irriterande, så jag tror att jag läser vid mitt köksbord istället för vid ett bord på UB. Det går rykten om att B och hennes lilla familj (hon har en egen sådan) ska komma förbi senare idag. Trevligt!

Jag är lite besviken på Herr Vinter. Han verkar inte ha lyssnat på mig. Eller så har brevet inte kommit fram än. Det postades ju, vid närmare eftertanke, efter klockan 19. Vi håller tummarna ett tag till då.

image311