Och det ska bara packas ner i väskan, sen!

Ja, jobbveckan avslutades med 300 gäster och en trasig diskmaskin. You do the maths. I tre timmar vandrade vi omkring i ett diskfort inne i köket. Det var lite spännande, nästan. När Börje, vår man, kom och fixade jublade vi och började röja. Som sagt, 300 gäster. Hallelulja!

Men nu, nu bär det av mot nya äventyr och landet vars fotbollslag just tog EM-guld. Efter en noga planerad tvätt och entré i tvättstugan tjugo minuter innan bokad tid tog slut är nu det mesta klappat och klart. Eller, näe. Förresten. Det är det inte riktigt. Men det mesta står i alla fall uppradat och väntar på att packas. Sen, sen är det klart för start.

Hejdå Sweden och Hola Barssselåååna. Det kan inte bli annat än succé. Eller vad tror ni? Ja, vad ska man säga. Livet  l e k e r. På så många olika plan. En blomma bju ja på. Bloggredaktionen åker på semester nu, imorgon. Hejpa!Ett radiotips och tipstack.

Dagens konstaterande; Mimtävling gör sig inte så bra i radio. Tänk på det till nästa reportage.

Dagens tack för tipset går till Sabe. Ska genast meddela min reseledare.

Dagens grattis går till Frida och Namita som får semester idag. Heja, heja! Det ska vi fira med en öl på något trevligt ställe. Personligen ska jag fira livet i allmänhet och så kan vi ju alla fira att Stegeby har återvänt till Sverige. Känns som en lovande afton som nu ska inledas med en tupplur på balkongen, i solen. Skål!


The need has no law. Eller?

Nöden har ingen lag, alltså. Jo, jag har stenkoll på min engelska. Jag ska bli översättare. Hur som, det var inte temat.

Nöden har ingen lag, så säger man ju. Och vill man himla, himla gärna ha pannkaka, ja då är det bara att ta tjuren vid hornen. Det gjorde jag. Efter att den första och andra och tredje pannkakan blivit till något helt annat än något identifierbart som pannkaka, så var jag tvungen att tänka i nya banor. Kanske byta utrustning?

Utrustning. A och O. Där hade vi det. Nöten blev knäckt och pannkakorna blev, efter uppgradering av stekpanna, helt makalöst vackra. Jag är så lycklig. Nu ska jag äta dem med äpple och banan och se fotboll. Sen är det läggdags, för åh, vad skönt det var att vakna upp utvilad imorse.Behöver jag säga det? Bree is back on track! Förhoppningsvis här för att stanna.

Skräcken och pannkakan.

Jahaja, vad har vi att förtälja för världen idag då? Jo, nummer ett; Jag har stekt ungefär sex kilo bacon idag. Det var en av de äckligaste upplevelserna i mitt liv. På alla sätt och vis. Förarbetet med att dela upp de små strimlorna, allt fett som rann och så det värsta av allt; lukten. Jag är inget fan av bacon, sedan tidigare, och blev knappast frälst av dagens skräckupplevelse.

Det andra jag vill berätta idag är mitt enorma problem. Jag är sugen på pannkaka. Jag vill så himla, himla gärna äta pannkaka till middag (nyttigt!), men jag vet hur det kommer att sluta. Det kommer att sluta med att jag står där och svär och är arg och förbannad över att smeten bara fastnar i pannan och vägrar att bli kaka. Det kommer att bli pannkaka av det hela. Så frågan är ju då, ska jag eller ska jag inte? Probleem.Midsommaraftonsefterrätt, goa grejer kan jag lova!

Dagens meddelande.

Idag vill jag meddela bloggen, internet, världen att det är på pricken en vecka kvar till den efterlängtade Barcaresan. Heja, heja. Jag ska ladda upp med att jobba sex dagar i streck, vilket jag dock inte hejar lika mycket för.

Har du tänkt på't?

Har du tänkt på, att på morgonen när du vaknar så vet du egentligen inte hur det kommer att bli? Hur kommer det att vara och vart kommer det att sluta? Det vet man inte. Och det håller jag på att lära mig att leva med. Hittills är det ganska trivsamt. Det fungerar, helt enkelt, även om det egentligen inte är enkelt. Men vad är enkelt? Jag har valt att förenkla. Smart!


För övrigt vill jag veta varför Holland spelar med sorgeband. Hello? Och dessutom påpeka att jag föll pladask första gången jag hörde "Haben si pytt in der pann?". Håhåjaja.


Det var faktiskt tre år sen sist.

Sist jag firade Midsommar var tre år sedan. Tre hela år! Då såg jag ut så här;


Den där fezen florerade runt på festen, vi byggde en midsommarstång och 90 kilo ramlade ner för en slänt tillsammans med ett tvättställ och det var en av de roligaste synerna i mitt liv. Anyway, det var då. Idag har jag jobbat lite, hälsat på öfolket och ska snart ut till den riktiga ön och bara ta det lugnt. Just nu ser jag mest fram emot att öppna en kall. Kanske basta? Kanske lösa lite korsord. Det är sådant man gör på min ö. Man bara är.

Ha en trevlig midsommarafton, gott folk. Och om du har en fez, sätt den på huvudet, det är kul!

Sådan aktivitet står inte jag bakom.

Jag och min kära mamma är och handlar. Vi ser ett sexpack tandborstar, i olika kulörer, för ynka guldpengen och anser oss ha hittat ett kap. För det är ju billigt! Varsitt sexpack handlar vi. Sedan kläcker mamma kommentaren;

- Mmm...alltså, tror du jag kan byta ut några med dig? Jag och pappa vill ju helst bara ha gröna och blå tandborstar, för det är samma initialer som våra namn och det är enda sättet pappa vet vilken tandborste han ska använda.

Jag tittar på min mamma och meddelar att sådan aktivitet kan inte jag stödja. Någon måtta får det väl ändå vara.

Dagens tråkigaste nyhet.

Dagens i särklass tråkigaste nyhet lyder; "SOK: inget OS 2008 för Veronica Wagner". Det är bedrövligt. Det finns ju ingen annan som kan sätta Sverige på en gymnastikkarta som hon kan. Och stackars tjej. Jag sörjer.

Ära vare gud i höjden denna har jag gjort på slöjden.

På träslöjden, i mellanstadiet, gjorde jag en gång ett ägg. Hela terminen jobbade jag hårt för att få den perfekta äggformen. Jag putsade och putsade. Först med grova sandpappret, sedan med mellanpappret och sist med det allra finaste. Jag putsade, kände mot kinden, blötte ägget och putsade lite till. Det tog tid. Det var ett helhjärtat jobb.

En gång åkte ägget upp i en av de stora dammsugarna i taket. Träslöjdsläraren med öppen flanellskjorta och hårigt bröst blev lite irriterad, men räddade mitt livsverk. Jag putsade lite extra, för hans skull. Sedan målade jag det blått.

Det är sådant jag tänker på ibland när jag måste.

Maten är klar!

Hej bloggen, hej internet, hej världen. Idag vill jag bara berätta att min absoluta favoritreklam på tv just nu är den för Familjen Dafgårds färdiga rätter. Jag bara älskar den. Pappan, barnet, dialekten, gesterna, glasögonen, mustaschen, de oskyldiga frågorna. Det är rakt igenom klockrent. Heja den reklamen!

- Varför är hon naken, tanten?
- Du förstår att hon blev sjuker. Hon fick feber, så bry dig inte om det du.


Har du inte sett den? Kolla här då! Har du sett den? Kolla ändå för den är bara så rätt!


Då jorden är stor och Milon liten.

Ibland är man inte stor på jorden.

Ett exempel; Du ligger och spyr upp hela din magsäck och mamma ringer och frågar om du vill bli hämtad hem till huset. Hur stor är du då? Pytteliten faktiskt och tackar ja mellan hulkningarna. Det gjorde i alla fall jag. Sedan var vi tvungna att stanna efter vägkanten också.

Min lördagskväll var kort och gott sagt otroligt dålig. Och söndagen sov jag bort. Idag är det måndag och jag tror att ordningen är hyfsat återställd. Jag hoppas det i alla fall.Ibland är jorden för stor.

Jag undrar jag.

Varför mår jag så otroligt illa? Ja, jag mår illa liksom. Kanske så illa så jag inte kan dricka en öl till kvällens fotboll. Och då är det ju faktiskt illa.


Anledning att baka en kaka.

Jag vet, jag säger stup i kvarten att jag är mig själv och sen "poff" så är jag någon annan. Men idag har jag faktiskt varit mig själv. Jag har städat, diskat, sopsorterat, tvättat, handlat, strykit tvätt och bakat. Är inte det mig själv, så säg. Har även ägnat en tanke åt om man alltid måste ha en anledning att baka en kladdkaka. Om så är fallet så var min anledning ikväll att vi har mjölk som går ut idag och mjölk gör sig ju alldeles förträffligt till kladdkaka. Tata!

Update: Tvätten.

Tvätten kom inte ut som en regnbåge. Både bra och tråkigt, kan man tycka. För regnbågar är ju fina. Men den rosa tröjan gör sig nog bäst i rosa ändå.

En färghistoria. En färgad historia.

Frågan är ju vad som händer när man kastar in blått och rosa och vitt och svart och grönt och lila tillsammans i tvättmaskinen. Kommer det ut en regnbåge, månne?

Appropå färger så jobbar jag och Minipärlan väldigt intensivt med att lära oss färgerna. Mest han.

Faster: Vilken färg är det? (pekar på ett gult hus)
Minipärlan: Blått?
Faster: Nej, gult.
Minipärlan: Uult!
Faster: Vilken färg är det? (pekar på ett rosa hus)
Minipärlan: Blått?
Faster: Nej, rosa.
Minipärlan: Ååsha!Färgträningen går sådär. Men vissa saker har han stenkoll på;

Faster: Vad är det där? (pekar på ett visst bilmärke)
Minipärlan: BMW!!!
Faster: Du har koll på det viktiga i livet, du.

Pärlan undrar.

En Faster nattar sin lilla Pärla och har just läst klart två böcker.

Pärlan: Vad är det där? (pekar på en batong i boken)
Faster: En batong.
Pärlan: Men vad heter det på riktigt?
Faster: Det heter batong. Det är sant.

Sedan borstar Fastern bort lite skräp från Pärlans mage.

Pärlan: Var skräpet trekantigt?
Faster: Nej, det var runt tror jag.
Pärlan: Hur ser en femkant ut?
Faster: Fundera på det tills du somnar.

Och så vände Pärlan på sig och jag är ganska säker på att han somnade på en gång, för han verkade redan ha klurat ut hur en femkant ser ut. Pärlan undrar så mycket, och har så många bra svar.

Pärlan: Har den fem kanter?
Faster: Ja, precis!

Grandma och Mini kryssar.

Jag är singel och kan göra precis vad jag vill, det är sommar och Sverige vann första matchen i fotbolls-EM. Tre mycket positivt laddade ting. Inte så svårt. Däremot glömmer jag lätt bort. Men allt som behövdes var att bli påmind. En fin vän påminde mig tidigare idag. Tack för det och tack vare det kan jag nu berätta om Grandma och Minis kryssning;

Måndag eftermiddag mötte vi upp våra medresenärer, hundratals gråhåriga, och gick i snigelfart ombord på Birka Paradise. Och vilket paradis! Började vårt äventyr med att kolla in hytten och fick första slängen av nostalgi över oss. Den andra kom när en finlandssvensk röst hördes i högtalarna. Åh, ljuva dialekt! Soldäck var första stopp och där trivdes vi bra med varsin Ragnar och sedan lite kalja i bastun med magisk utsikt.Nostalgitripp nummer tre kom i Tax Freen. Hej barndom, vi minns hur du smakade! Efter lite förfest i hytten åt vi buffé och stängde själva restaurangen. Vi hann prova på kvällens drink och bli underhållna av självaste Babsan. De gråhåriga skrattade så de kiknade åt skämten som var långt nere vid fotknölarna. Vi fnissade i smyg. På dansgolvet såg vi årets sötaste par och täkte att "kan de så kan vi", så vi skakade loss rejält. Innan läggdags hann vi med nostalgitripp nummer fyra; spelmaskinerna.


Ingen rast, ingen ro. Dagen efter kvällen före bjöd på både bingo och musikfrågesport. Vi vann inget. Vi var lite deppade över det. Men ändå så väldigt nöjda över en fantastisk kryssning. Ja, familjen skrattar åt oss, men vi är ju som vi är. Tack Bästa!


Att vilja men inte orka.

Satansjävlakukhelvete. Det är sådant man inte får skriva på internet. Men jag gör det ändå. För jag bryr mig inte. Jag vill, men jag orkar inte. Det går inte. Och snart kräks jag upp allt så det inte finns något alls kvar. Eller så att jag kvävs. Punkt. Jag måste lära mig andas. Satansjävlakukhelvete. Hejdå.

Ur spår!

Passopp! Jag tror visst tåget körde ur spår någon gång igår kväll. Vilken pangkväll! Oväntat mycket kul folk och Räddningspatrullen styrde upp både det ena och det andra buset. Mer behöver vi inte säga. Kvällens enda tumme ner var att någon genomond själ stal Helkama! Jag är utom mig av sorg och vrede. Fy för dig, fy! Resten av tummarna pekar i alla fall spikrakt uppåt och det tackar vi för. This is what it's all about!En Fiskmås till en annan, tidigare idag;

- Får jag göra så? Är det okej?
- Men nej, gör inte det. Eller, okej, klart du får. Gör det! Vem är jag att säga vad man får och inte får göra egentligen?! Jag har ju inga gränser längre.
- Näe, du har faktiskt inget att säga till om!

Gammal och fri.

Du gamla du fria. Flaggan vajar på sin stång. Ha en bra Nationaldag, för det är vad det är idag.


Den nya kärleken.

Tidigare i veckan införskaffade jag mig livets kanske viktigaste klädesplagg; En byxdress. En svart liten godbit som får tiden att stanna och livet att kännas fjäderlätt. För att inte tala om hur mjukt och fint den smeker min kropp. Jag kan inte förklara min kärlek, men du vet, ibland klickar det bara! Vi är så rätt för varandra. Jag hade spanat lite i smyg och nu hände det äntligen. Helt underbart. Jag är lycklig med min nya kärlek. Men frågan är ju nu då; Kan jag bära byxdressen imorgon när jag ska ut och lyssna på Bandet (läs: jaga lammkött)?I am a pound head.

Ja, som rubriken talar om så är jag ett pundhuvud. Ledig och lat dag i solen blev en flax- och fix- och flängdag istället. Det är ju helgdag imorgon! Typiskt då. Projekt ett blev i alla fall ganska bra så nu hoppas vi att det går vägen fortsättningsvis också.

Varför är förresten pundhuvud något dåligt att vara? Syftar det på valutan pund? Borde det inte i så fall vara något positivt? Att vara guld värd, liksom?!

Sluta sväva, nu måste det börja flängas!


Kommittén sammanträder.

Onsdag. Sommarlov. Öl och öl. Kvällssol. Brabättrebäst sällskap. Och så lite nötmix. Tack!


Trasdockan.

Hemma från terminens sista dag på uni. Uppgifterna är så gott som klara, det vill säga; sommarlov. Men aldrig har det varit jobbigare att gå mot ledighet och tomma dagar utan tankeverksamhet och planering (jobb = robot = räknas inte). Jag är trasig. Jag behöver lim och tejp och hammare och spik. Magkänslan säger att det finns risk för total katastrof.

Men jaa. Annars då? Bilen går bra?

If gymnastics were easy it would be called football.

Du kan kalla mig Kräftan. För så blev det med favoritbikinin och tillbakablickar i skolböckerna. I en solstol. Bonnbrännan ligger i lä jämfört med solstolsbrännan. Den är med andra ord förfärligt ful och jag är således förfärligt ful.

Men glad var jag när jag kom till träning och blev bara gladare och gladare ju längre träningen gick. Det där folket alltså, stört vad bra de är allihop. Vi är som en familj. Jag kan aldrig sluta tycka om dem. Idag blev jag så peppad så jag körde flickis-salto för första gången på två år. Jag dog av lycka. Även Puff gjorde comeback med handvolt-frivolt. En gång gymnast, alltid gymnast. Och det finns inget bättre i hela stora världen.


Och så såg Patrullen ut under söndagens uppvisning. Enligt löfte utförde vi en väldigt fin serie dubbelkullerbyttor i de härliga droppdräkterna. Konstigt nog hade dräkterna blivit för små över rumpa och mage men för stora kring biceps. Jättekonstigt faktiskt.

Jobbigt liv.

Idag, precis idag vill jag stanna tiden. Låt den inte gå längre. Låt den här dagen bara gå på repeat istället. Färdigpluggat klockan elva. Det är sol. Glass till lunch. I bikini i solstol. Träning ikväll. Så vill jag ha det. Så stopp nu. Det behöver inte gå längre. Jag vill inte.

Jobbigt liv idag? Ungefär så jobbigt som det behöver vara.

Fram med block och penna.

Vi noterar;

Årets första mygga i ögat under cykelfärd. Check!

Har du sovit gott?

"Hej, har du försovit dig?" Och det hade jag. Det var inte särskilt otippat, men så klart onödigt. Särskilt eftersom en försovningsdag ofta blir en klantig dag. Och mycket riktigt spillde jag kaffe det första jag gjorde väl på uni.

På uni sitter jag än, men funderar på att börja dra mig härifrån snart. Diverse fix och möten står på schemat och med tanke på dagens försovning bör jag ha marginaler vad gäller tid. Man vet ju aldrig!

Vi tog det piano.

I fredags flyttade vi möbler och annat geb. Hit och dit. Dit och hit. Vi flyttade till och med ett piano. Och du som någon gång har flyttat ett piano vet att det inte är lätta grejer. Snacka om att vi var värda burgare på Jonte's där på kvällskvisten. Och ja, du som är uppmärksam kan nu räkna ihop att det här är tredje gången på väldigt kort tid som jag varit i Bjuris. Det verkar finnas en dragningskraft. Eller?

Drag var det i alla fall igår och det var bara så bra. Cyklade till Frida i alldeles för kort kjol och med alldeles för mycket smink och så jag blev alldeles för svettig. Men det var det värt. Vi hade en strålande uppvärmning inför vad som blev en pangkväll. Så mycket bra folk och bara så bra i allmänhet. Sådant gillar vi.

Efterfesten blev sen och uppstigningen idag var ganska tidig. Härlig kombo som hade kunnat vara värre, absolut. Avslutningen gick finfint och slutade, inte helt oväntat, i lite tårar efter att ha fått världens finaste present av världens finaste gymnaster. Älskade barn!