Nio miljoner cyklar.


"There are nine million bicycles in Bejing
It's a fact
It's a thing we can't deny
Like the fact that I will love you till the day I die"


Ett hyllningsinlägg.

Det här är ett hyllningsinlägg och en minnesanteckning så här innan läggdags. I helgen är det nämligen Yran och så här såg vi ut för två år sedan. Kollektivmedlemmarna, inklusive katten. Typiskt då att ni båda har stuckit från kommunen. Ja, katten också för den delen. Hej vänner! Det där var grejer det.

 

Blev resan inte som du tänkt dig?

Tidigare idag hörde jag på radion om ett par som skulle reklamera sin Thailandsresa för att de mötts av monsunregn istället för strålande sol. Det här var inget skämt och de skulle alltså kunna få sina pengar tillbaka. Helt ologiskt enligt mig. Puckat, rent ut sagt. Det kan väl aldrig någonsin vara resebolagets ansvar om vädret lever eller inte lever upp till förväntningarna?

Nyhetsnotisen fick mig i alla fall osökt att tänka på att om en månad så är vi nog i packartagen. Och jag känner mig hyfsat säker på att resan vi kommer att packa inför inte kommer att behöva reklameras. Det är ett krav, rent ut sagt. Pass, pesetas, p-piller och prit! Förmodligen kommer det bli stört kul. Bara inte Medelhavet blir ett ångestmoment, i så fall ska jag avsky honom för resten av mitt liv (om jag ändå kunde!).

Om livets resa inte blir som man tänkt sig, vem reklamerar man till då? Gud? Jesus? Fredrik R (aka Alfons pappa)? Krister på Statoil? Tell me, jag har en del synpunkter!


Nåsåjäävulskt.

Varför luktade det souvla utanför mitt hem igår och varför spelar radion grekisk musik idag? Nå så jäävulskt. Tycker världen inte om mig? Verkar inte så. Då tänker ju jag knappast tycka om världen heller.

En Coach på bal.

Jag och brudarna hoppade över träning ikväll och drog tillsammans och spanade in Coach H gå på röda mattan. Så fin hon var. Och en sådan rolig kväll hon har framför sig (ja, det är ju bal för fan, natten är ung!).

Det är nästan på pricken tre år sedan jag gick på bal. Tre år. Om jag fick spola tillbaka tiden. Göra allt igen. Balen och studenten och allt som kom därefter. Det finns en sak jag skulle göra annorlunda. Jag ångrar absolut inte att jag åkte iväg, däremot skulle jag inte ha åkt hem. Det är så lätt att fråga sig själv i efterhand varför man inte tog chansen. Varför?

Och nu sitter jag här. Tre år senare och kommer aldrig mer tillbaka. Fy fan för det. Idag orkar jag knappt andas. Och så är det. Skeppet är kvar, men jag seglar bortbortbort. Mot? Och varför?


Det som hände på morgonen.

Jag somnade sent igår och vaknade sent imorse. Senare än planerat alltså. Fast jag kom inte sent till morgonkaffet på Humfiket. Inget nytt, inget annorlunda. Jag vaknar ofta sent och måste flyga upp som ett yrväder. Men det är när jag är sen som jag blir som snabbast. Det konstiga som hände på morgonen var att handtaget till balkongdörren var kvar i min hand när jag dragit igen dörren. Det var ju otippat. Det brukar sitta fast i dörren.

Vad gör vi åt det då?

Massgråt och känslostorm.

Räddningspatrullen, om några, vet hur känslosamma och känsloladdade tonårstjejer kan vara. 18 uppsättningar hormoner och viljor är inte att leka med. Men idag var känslostormarna något utöver det vanliga. Förändring är på gång och det är inte alltid lätt att ta. Inte ens känslokalla och hårda Piff kunde hålla inne med tårarna. Så vi grät och grät tillsammans. Kramades och strök över håret. För det är så man gör, man tar hand om varandra.

Jag är förvirrad och vet inte alls hur det kommer att bli, eller vart jag kommer att hamna. Men jag lovar mina små älskade att göra allt i min makt för att det ska lösa sig till det bästa, för de förtjänar bara det bästa. Och jag hoppas att jag ändå hamnar i hallen. För det är ju där jag hör hemma. Med eller utan Puff.

Bästa Puff! Det finns ingen annan Räddningspatrull och kommer inte att finnas. Jag är alltid på din sida. Och särskilt sådana här gånger, när det går lite i uppförsbacke. Och du, vilka var det som tog dessa stjärnor till RM?! Inget är för stort eller svårt för Räddningspatrullen!Krysskryss.

Boan ska med. Klackarna ska på. Och, sist men absolut inte minst, bingobrickan ska fram! Jag och Bästa ska på kryssning. Men inte än på ett par dagar.

Kopp och fat och lilla tanten.

Ibland så är det vad som behövs och så känns livet aningen bättre.


Och så kom jag på, när jag plockade ner kopp och fat, jag drömde om min farmor i natt. Jättejätteverkligt var det. Hon gav mig en kram och en massa farmorkrut. Sådant krut som bara hon hade. Humöret har jag fått från farmor. Den raka näsan också säger mamma. Krutet hade inte varit fel. Eller hennes magiska känsla för sömnad. Farmor för alltid och alltid hade inte heller varit fel. Jag funderar över hennes visdomsord om Medelhavsmän; "De må vara trevliga och så, men de är ju inte särskilt snygga!" Lilla tanten!

I Sverige?

Vad är det ni ser fram emot? Solblekt hår, brunbrända ben, fräknar på näsan. I Sverige? Stackars lurade människor. Jag är ledsen, men i år är året då jag kommer klanka ner på svensk sommar för att den är löjlig, kall och myggig.

Jag kommer ihåg en gång när jag var en liten flicka och skulle försöka skaffa mig verklighetsuppfattning. Skulle gissa att det var en morgon i juni. I nattlinne traskade jag omkring barfota på gräsmattan och tittade mot solen och sedan på termometern. "18 grader. Okej, då är det alltså sommar." Aderton grader? Hell no. Trettio, tack.

Du förstår inte ångesten.

Äckligt ärligt.

I huvudet på redaktören, alldeles för personligt egentligen, men redaktören är en person.

Hej blogg. Just nu känns det så här; Jag kvävs. Jag kräks. Jag exploderar. Mou aresis para poli. Men allt är bara kastat i någon jävla soptunna. Och jag vill sända en kram till min mamma som hela tiden frågar samma fråga och hela tiden får samma svar; "Nej, det är som vanligt." Så länge hon fortsätter fråga finns det hopp om ett annat svar. För helt ärligt så är det ingen jävla skillnad än så länge (gud, vad jag svär!). Egentligen skulle det börja dra ihop sig nu. Men här blir jag kvar. Alla ser fram emot sommaren. Inte jag. Inte alls. Bara en jävla skitsommar kommer det att bli. Jag är oresonlig som ett barn. Stopp. Äh, det här är vad vi kallar ett mindre lyckat moment. En annan dag är det helt annorlunda. Så är det. Acceptera. Men det är fan inte kul. Både bit och bryt, men det faktum att sommaren är på intåg gör bara att jag vill sova i tre månader i sträck. Hejdå blogg.

Dagens, i särklass viktigaste, tips.

Du kanske känner att du redan har fått dagens alla viktiga tips för hur man bör leva, vara, göra. Icket! Det viktigaste av dem alla kommer alldeles precis nu och handlar om njutning av hög klass. Magnum Mayan Mystica. Spikrakt upp till toppen som årets favoritglass med ett chokladöverdrag med smak av kanel och en insida som bubblar likt chokladmousse i munnen. Att den är vackert inlindad i ett guldigt papper gör ju knappast saken sämre. Heja Magnum!


Räddningspatrullen på tjänsteresa.

Ungefär en dag kunde man leva på det.

Men som vanligt så blev dagen så mycket bättre när jag kom till hallen (hallen, hallen, hallen, allt hon tjatar om är ju den där jävla hallen - that's right!). Räddningspatrullen var halv, men det gick strålande ändå. Snurrade runt mina brudar i vad som snart kommer vara grymma dubblar och har redan stört mycket träningsvärk i passningsarmen. Sådant gillar vi.

Och bara för att jag gillar Puff så mycket så bjuder jag här på en härlig bild på Räddningspatrullen på tjänsteresa till Finland. Vad hände? Varför är vi så fula? Nåväl. Alltid fint att ge andra en anledning att skratta. Se och njut;


Puff, du är en pärla!

Bree, where are thee?

I've lost the Bree in me! Jag börjar nästan tro det i alla fall. De senaste dagarna har jag varit väldigt OBreeig. Därför kände jag ikväll ett starkt behov av att diska, städa och laga mat i ett svep. Och denna bild publicerar jag som en påminnelse till mig själv.Vakna då!

Jag är så trött!

Jag undrar hur länge jag kan leva på minnet av en stört rolig helg. Så länge det funkar så kanske vardagen kan bli okej också. Idag går det i alla fall ganska bra. Förutom att jag är trött. Så himla trött. Påverkas man månne av jetlag när man åker fram och tillbaka till Finland så där? Mycket möjligt, för det var många tunga huvuden i hallen igår. Flinande, men något tunga.

"Hur är formen?"
"Lite skev."

Sa jag att jag badade i havet i lördags? Det gjorde jag. Minst sagt uppfriskande. Ett sådant dopp skulle vara på sin plats nu och kanske väcka hjärncellerna till liv. Behövligt.

Här är för övrigt ett gäng storfavoriter;


Vi åkte till Finland igen.

Kommentarer överflödiga. Man kan väl säga som så att vi åkte långt bort till norra Finland och där trivdes vi utmärkt. Jajjemen. Badtunna, bastu, årets första dopp i havet. En kväll som inleds så kan ju inte bli annat än toppklass. Och med hallfolket! Räddningspatrullen var inte i tjänst, om vi säger så. Och mer än så säger vi inte. Utan jag tackar bara berörda parter för en riktig kanonkväll. Frågan är ju dock om det är något man ska göra om eller inte?!

Kvällningen med kraschen.

Hej blogg. Hej fans.

Klockan är sent på natten. Under kvällen har vi fått utmärkt service av nachotallrik och sedan dragit runt lite här och var. Utmärkt kväll som även bjöd på dans och Fridas omänskliga armbågar. Hemfärden blev en ride of death och i uppåtkurva stupade vi rätt ner i marken. Två blåslagna knän och ett hål i jeansen. Fan, vem bryr sig om ett slaget knä när byxorna gått sönder? Jag deppar, men skrattar så jag får kramp. Tur, tur, tur att vi hade partyjackan (läs: walkman på högsta volym i bröstfickan!) för att hålla stämningen på topp.

Vilken kväll! Vi tog ett enigt beslut att morgondagen kommer att starta med Grey's. Lika bra så. Knäna måste få vila och hjärnan behöver samla sig. Sömn, ja tack. Jag har vandrat likt ett vrak idag. Ända fram till kvällningen, vill säga.

Nu säger bloggredaktionen god natt. Sov gott.

Hallfolket.

Hallen. Jag flyter upp till ytan likt en frigolitbit varje gång jag är där. Det är helt sanslöst. Jag vill ha mer, mer, mer. Hallfolket är bra folk. Där vet jag vad jag gör. Där finns det inte plats för något annat. Så jävla skönt. Det ser för övrigt ut att bli en angenäm helg. Lite krogrunda, lite badtunna, lite grill och kanske en och annan rusdryck. Snyggt.

Jag har simmat idag.

Det har snöat idag. Kändes malplacerat.

I 40 minuter sprattlade jag omkring i vattnet till en och samma instrumentala låt. Det gick fort, tidsmässigt inte simmässigt, och min hjärna blev liksom tom. Det enda jag tänkte, längd efter längd, var "fel pool, fel pool". Jag tror inte på någon. Alla bara ljuger. Hittar på och säger osanningar. Det är svårt att simma med strömmen när strömmen inte talar sanning.

Plask, plask.


Varmt och kallt.

Idag fick jag ett sms som värmde mig i den niogradiga majdagen och annars iskalla vardagen. Inget långt och invecklat. Utan varmt och kortfattat. Det var fint från en fin person.

Känslan.

Det är så jag skulle vilja känna hela tiden. Där står Piff och Puff. Nervösa, men helt lugna eftersom de vet att de kan lita på sina tjejer. Vad de än gör så kommer de göra det bra. Tillit och glädje. Lite pirr i magen och samtidigt en känsla av lugn. Den känslan får jag bara i hallen.

Bilden är tagen av en fotograf från VK.

FINLAND.

RM-helgen fick bästa möjliga avslut. Mixen fick hela hallen att gunga och krigade till sig ett så välförtjänt brons. Galet roligt. Sedan bar det av på kryssning till Finland. Piff och Puff var inbjudna och det värmde våra hjärtan att veta att vi alltid är en del av Larret. Till Finland kom vi allihop och det var så sjukt kul. Hur många gånger i ditt liv har du dansat i bikini till Silverland? Två tappra själar stod för en grym Singstarshow ända tills taxin hämtade upp oss (och släppte av undertecknad mitt  i en rondell).

Tack bästabästa gymnastikvänner, mina älskade tjejer och underbara Larret, för den bästa helgen på hela det här jävliga året. Jag njuter, men fasar samtidigt inför den tomhet som smyger sig på. Vad händer nu då?


Magi.

För någon som inte är insatt går det inte att förklara. Men för mig är det magi. En dröm gick i uppfyllelse idag och det kunde inte blivit på bättre sätt. Genuin glädje, grym fokus och en jävla massa laganda och krut! Jag är helt mållös och bara njuter av fantastiska bilder på näthinnan.

M a g i


Och så kör vi.

Ja, gott folk, nu drar spektaklet igång. Förträning om en timme. Sedan väntar en fullspäckad helg. Det här är ju lite av en dröm som går i uppfyllelse. Helt magiskt. Det går knappt att förstå, men ska bli så himla kul. Nu kör vi, brudar!

RM: EN kvar!

Tur jag har dem!

Jag kommer till träning och är helt sjukt speedad. Vimsig, stissig och kan inte sitta still. "Gaah! Jag är så sjukt nervös. Är inte ni!?" Får bara ett kollektivt "njae" till svar. Då blev jag lite lugn (-are). Det är tur jag har dem. När Coach får frispel håller de sig lugna och levererar sedan i toppklass. Ja, då blev jag verkligen lugn. Det kändes bra. Däremot litar jag helt och fullt på Puffs cool down-droppar (läs: knark) för på lördag kommer det ju inte finnas någon hejd på fjärilarna i magen.

Vi ska ha så roligt och bara kötta. Och till tonerna av Baywatch. Som Coach har man makt. Yääh.

White Wine Spritzer.

Igår hände det. Igår kom vi ut från MAXI med en back fylld med läskeblask. Så länge som vi har pratat om det och planerat och önskat. Och glömt bort. Men igår var N på bettet och på balkongen står nu en röd och fin back. Det firade vi igår med riktigt poppade popcorn och varsin white wine spritzer.


RM: Två kvar.


Lyckan ler inte mot alla.

I brist på motivation till, jaa... läget i allmänhet, hamnade blomvård på schemat. På något sätt är det en befrielse. Trots att mina fingrar snarare är svarta än gröna. Låt mig säga så här, idag begravdes den tredje kaktusen. Jag försöker och försöker. Men skam den som ger sig; idag var det blomvård på schemat. Vissa hade det bra. Medan andra inte gick att rädda. Det är väl så, helt enkelt.

image385RM: Tre kvar.

Sköna böna.

Sådant som man blir glad av. Indeed. Du är söt du. Jag blev glad jag.

image384RM: Fyra kvar. 

Det är så man måste göra.

ANDAS!


För fan.

My friend, my pal, my fear!

Natten är min vän. Det kanske jag har berättat? Jag gillar natten. Pula på och tassa omkring i mörkret när alla andra sover är lite min grej. Natten och jag. Ibland en måne och ibland ett gäng stjärnor. Annars bara jag och natten. Allt blir på ett helt annat sätt när solen har gått ner. Det enda konstiga med min och nattens vänskap är att jag är så otroligt mörkrädd. Fast bara ibland. Och särskilt när jag är själv. Jag har alltid gillat att vara själv. Men det känns inte längre som att jag är byggd för det. Jag blir lite ängslig och helt plötsligt är min vän min skräck. Tur då att Roomie är hemma igen, så jag och natten kan vara vänner. För det är vi. Egentligen. God natt.

RM: Fem kvar.

När det inte riktigt stämmer.

Solen skiner. Det är verkligen en sommardag idag, den tredje dagen av maj. Alla ser ut att trivas i Sverige en dag som denna. Jag längtar bara till paradisön. Nästan ännu mer än någonsin. Alla krattar sina gårdar och gör dem fina. Själv mår jag som en kratta och blir knappast fin av det. Typiskt.

Extremt osugen.

Det är helt omöjligt att gå in med en positiv inställning till dagen när man tvingas upp vid en så okristlig timme som denna (varför sov jag förresten inte en halvtimme längre?!), har helt stört ont i halsen och ska cykla iväg för att jobba hela dagen. Fy fan vad jag är osugen.

Har sovit som en kratta också. Av och till, till och från. Somnade alldeles för sent och livrädd efter att radion startat av sig själv och min syster skrämt upp mig med den äckligaste historien jag någonsin hört. Tack för den passningen.

Fröken Positiv ska masa sig ur sängen och förbereda sig för att ta sig igenom denna pina till dag.

Go away!

Host. Harkel. Aj. Och ont i halsen. Plus lite illamående. NEJ! En sjukdom är verkligen inte vad jag behöver nu. Det behöver man väl aldrig egentligen, men nu är ungefär sämsta möjliga tiden. Så försvinn!


Det är det som är grejen.

Grejen med vänner när livet känns åt helvete är inte att de säger en massa tröstande ord, klappar en på huvudet när man gråter eller lyssnar när man tjatar. Nej, det är något helt annat. Grejen med vänner när livet känns åt helvete är att de inspirerar och avleder. Deras liv kretsar kring något helt annat än ens eget. De har sina glädjekällor, hjärtesorger, bekymmer, lyckostunder. Och det tycker jag är skönt. Att fokusera på någon annan. Något annat. För annars går det bara inte.

Det är det som är grejen. Med vänner. De inspirerar och avleder.