Ursäkta frånvaron...

...det flyttas in. Från punkt A till punkt B. De flesta kartongerna är uppackade, men alla fina böcker vilar än i en stor låda. Jag har ju ingen bokhylla! Inte heller en bokylla. Det är något jag tänkt lösa i veckan, för mina böcker vill jag se. Trots avsaknad av bokhylla och bokylla trivs jag redan bra i mitt lilla bo. Jippie!

Tekniksupport.

Jag fick just känna mig som ett geni när jag efter mycket sökande och letande och provande lyckades konvertera en PDF-fil till en JPEG-fil. Hög femma till mig själv!

Min Live Messenger säger dock fortfarande bara "Felkod: 8e5e0152" och vägrar logga in. Jag googlade mig till någon påstådd lösning, men då sa min dator att den kanske skulle sluta fungera, så jag vågade inte prova. Så på det området kan jag nog inte ens få en låg femma.

K[valfri vokal]K-VÄDER!

Jag beställde väckning imorse som enligt löfte väckte mig, men sen somnade jag om ändå. Typiskt. När jag sedan vaknade, kvart över åtta i stället, möttes jag av snöstorm och då började jag tvivla på mitt val att sköta mina studier ordentligt. Men vadå, lite snö är väl inget för en norrlänning, så jag klev i alla fall upp och gick till UB. Helt ofrivilligt valde jag att sätta mig i IGLOO-avdelningen. Jag visste inte ens att det fanns en sådan avdelning. Där satt jag och frös i tre timmar och en halv och som en isbit mötte jag upp prego sis för lunch. Efter en lång lunch och ytterligare studier på Stadsbiblioteket gick jag hem. I ÖSREGN!

Blöt in i själen och särskilt om fötterna. Det är inte ens lite kul. Man vill liksom skrika i en kudde. Dagar som denna saknar jag Nice i september. Till och med backen upp till parkeringsplatsen. Kanske särskilt backen upp till parkeringsplatsen. Vi hade alltid så trevligt när vi traskade där.


Grandma undrar.

Appropå det här med att frysa, som jag gjorde hela eftermiddagen. Det är väl ändå inte bara jag som blir stel i lederna när det blir kallt? Ponera att du sitter på en stol i närmare fem timmar och att du fryser ungefär fyra av dessa timmar. När du sen reser dig upp och ska försöka kicka igång din kära kropp, har du inte ont i lederna då?

Men alltså, det här med huvudsatser och bisatser...

Då är vi back in the game, så att säga. Med riktiga unistudier. Jag vet inte jag om sejouren i Nice kan räknas som en skoltermin, nog för att jag lärde mig mer under en termin där än vad jag någonsin har gjort här hemma, men det kändes liksom ändå inte riktigt på riktigt. Nu är det i alla fall på riktigt och i vanlig ordning är jag peppad så här i startgroparna. Trogen bloggläsare (och bara den som är student för den delen) bör veta hur mönstret ser ut under en termin. Det går liksom inte att undvika att slitas mellan hopp och förtvivlan, hur roligt det än är att lära sig saker.

Idag har jag suttit några timmar på Stadsbiblioteket. Först och främst skaffade jag mig ett lånekort, men jag fick det minsann inte förrän jag styrkt att jag är 18 år fyllda. Kära nån. Jag slog mig ner vid ett bord och hade just börjat känna harmoni när en man med fyra ICA-kassar och förmodligen ingen egen dusch slår sig ner framför mig. Njutbart. Han andades högt och stampade nervöst med foten. Fantastiskt. Ibland hostade han som en lungsjuk. Briljant. Sen hörde jag honom föra ett samtal på telefon och då tyckte jag lite synd om honom. Han har säkert ingen egen dusch. På rikt.

Pluggandet gick lite sisådär. Att ta ut svenska huvudsatser och bisatser är fortfarande en gåta för mig och jag blev alldeles snurrig i huvudet av den vilseledande texten. Däremot gick det alldeles utomordentligt bra att pyssla med italienska adjektiv och deras böjningar. Eccelente! Jag hade nog suttit kvar där än i denna stund om det inte var för att det var så kallt så jag hackade tänder och inte kunde röra mina fingrar.

Note to self: Ta Miche till biblioteket nästa gång! He ä int ba i Norrland han behövs.
Veckans bästa på Ettan.

Det är fredag kväll och snart slår klockan åtta. Veckans bästa tv-kväll is about to begin. Ni vet vad jag menar. På spåret och Skavlan! Happy days.

Io parlo italiano.

Igår rivstartade denna unitermin. Det blev verkligen en heldag med sex timmar svenska och tre timmar, håll i hatten, italienska. Kära värld. Under svenskan blev det lite nödvändig grammatikrepetition och om det nu är möjligt så kommer jag nog att bli ännu mer språknörd än jag redan är. Jag tror att det kan bli bra. När det sedan var dags för kvällskursen i italienska var jag per definition ett rönnbär (ni som vet vad det innebär!). Entrade salen när lektionen redan hade börjat (men till mitt försvar vill jag säga att det var fler än jag som verkade fått annan information om lektionstiden), hade inte med mig någon textbok, hade inte gjort några uppgifter eftersom jag inte var på den första träffen och så vidare och så vidare. Jag kastades rakt in i en massa ord och dess pluralformer som jag aldrig hört förut, men det var spännande. Och det här lilla projektet känns för en gångs skull väldigt prestigelöst. Jag är mest peppad och nyfiken.

Denna fredag har jag tänkt ägna åt lite italienskaplugg faktiskt. Jag måste försöka komma ikapp och i samma veva införskaffa mig ett litet lexikon. Nästa gång jag besöker stället nedan kanske jag kan säga lite mer än "Non parlo italiano". Jag hoppas även på lite roligare väderförhållanden till nästa besök.


Det är väl som en dag som vilken annan som helst.

Jag klev på ett försenat plan från Umä. Landade 11:20 på Arlanda. Lyfte återigen vid 11:25 från just nämnda flygplats. Blev hämtad av en fortfarande prego syster. Gjorde lite ärenden. Fick lunch av denna fantastiska syster. Följde med samma syster och köpte paket till en nykläckt bäbis. Cyklade till en arbetsintervju. Köpte pärmar och block (skolstart!). Satte in papper i mina nya pärmar och märkte dem med "Svenska" och "Italienska". Fick ett glas rödvin av min fantastiska svåger. Åt en underbar gryta som denne svåger kokat ihop. Såg tillsammans med samme svåger Sverige förlora mot Polen i handboll. Och ja, det är väl ungefär vad jag gjort idag i snabba drag.

Imorgon ska jag till uni. Det är jag faktiskt lite lycklig i själen av. Jag tror att det kan bli bra. Ja, det är en vanlig dag idag helt enkelt. Och jag är on the go, som man faktiskt måste vara ibland i livet. Nästa flygresa går förhoppningsvis ännu längre söderut för ett litet besök i kanske en glassfabrik. Förhoppningsvis om inte en allt för lång evighet.

Nu ska jag bädda ut soffan igen. God natt då.

Mellan gebpack och Skypedejt.

Ja, nu händer det grejer här. Det har packats geb och åter geb och av oförklarlig anledning är min jättejättestora resväska jättejättefull och jättejättetung. Det ska flygas söderut imorgon, likt en flyttfågel om vintern. Det känns lite märkligt att lämna vackra vinternorrland så här på obestämd tid, men det ska nog gå bra. Och hur säger man hejdå till bästavänner? Det är det ingen som vet. Därför säger vi alltid bara hejsålänge, så går det bra det också. Var förbi en sväng i hallen ikväll och där har jag ju redan sagt hejdå, så det gick. För övrigt var just det hejdået det värsta jag någonsin varit med om, för det var verkligen ett avslut. Inte vet jag om de där barnen förstår hur stor plats de har i mitt hjärta, men det ska jag säga dig, kära läsare, att ett mammahjärta glömmer aldrig sina barn och jag önskar dem allt väl i hela stora världen.

Världen känns stor just idag och jag förstår som inte så mycket jag, men det går bra. Norrland sägs få vara kvar på kartan även i framtiden och så länge det är så känner jag mig nöjd. Så att jag kan komma och hälsa på, tänker jag. Och medan jag inte hälsar på här i Norrland eller någon annan stans är de jag tycker om välkomna att hälsa på hos mig. I Göteborg. För dit ska jag och allt mitt geb. 


Att skida.

Det är ju vinter här i Norrland och då är det klart att man ska åka skidor. Jag kastade upp mammas superutrustning på axeln och promenerade gatan ner bort till skidspåret. Tyvärr är det inte så vackert vinterväder just idag, men i alla fall ganska milt. Jag flåsade mig igenom två varv och hoppas att inte fler än mannen jag mötte i spåret såg mig. Jag är verkligen inte briljant på det här med skidåkning. Men ganska skönt var det och nu ska jag ta mig en välförtjänt bastu.


We all need a place to call home.

Det blev sådana där väldigt välbekanta söndagsrutiner. Åt middag med mor och far, sen tog jag på mig träningskläder för att åka till hallen och coacha med Puff. Precis som back in the days. Åh, det var helt underbart roligt. Och småttingarna har gjort jättestora framsteg. Efter småttingträningen gick jag över till stora hallen. Det känns verkligen som hemma. Jag saknar det. Jag saknar Familjen. Och jag kände när jag stod där att det är så mycket som jag skulle vilja göra. Jag fick tusen tankar och idéer och hur mycket energi som helst. Om det vore fysiskt möjligt skulle jag ha delat mig själv i två och låtit en del stanna kvar här och bosätta mig i hallen. Så himla trevligt den delen hade haft det. Synd att det inte är fysiskt möjligt att göra så. Det enda jag kan glädja mig åt är att jag i alla fall hinner med en träning till. Jag peppar redan!

Piff och Puff. Verkligen back in the days med den gamla svarta trampen och bordet.


Det finns inga problem, bara lösningar.

Storebror, fem och ett halvt, försöker sätta dit Lillebror, dryga tre. De båda bröderna sitter och gräver i snön med varsin spade.

Lillebror: Den här tunneln går ända ner till Kina! Men det är så långt bort och där är det ingen snö, så där ska jag sola och bada.
Storebror: Jaha.. Men tänk om du inte hittar din tunnel sen då. Hur ska du komma hem då?

Och Lillebror funderar lite grann, innan han bekymmerslöst förklarar för Storebror: Jamen då gräver jag ju bara en ny tunnel hem!

Passopp! Räddningspatrull!

Se upp, världen, för ikväll är Räddningspatrullen i farten. Det ska bli trevligt.

Heja NORRLAND!


Kvalitetstid.

Igår hade vi en Day of Fun med shopping, lunch, fika, skvaller, världsproblemlösning, ofrivillig biltur och bio. Idag tog vi en promenad i världens vackraste skärgård. I love Norrland när det är så här vintrigt och fint.

E: Ska vi gå en sväng och sedan gå och fika?
M: Jag har inga pengar.
E: Men jag har.
M: Okej då.

En stunds tystnad.

M: Men.. Jag har en ful och stor fleece på mig.
E: HAHA! Är den färgglad?


Bree slarvar bort saker på ett kontrollerat sätt.

Redaktionen har fått klagomål från ett troget fan (ja, förmodligen även bloggredaktionens enda fan) om dålig uppdatering. Shame on redaktionen, kan man tycka. Det har ju faktiskt hänt grejer som världen bör få veta. Ja, nu ska ni minsann få höra. Kalendern är återfunnen! Ja, alltså kalendern som jag var så sur över att jag slarvat bort.

Jag trodde mig vara säker på vart jag skulle kunna ha lämnat den. Jag hade ett minne av vart jag hade bläddrat i den sist, så jag skickade en spion för att ta reda på om det stämde. Och det stämde. En tidig måndagmorgon fick jag ett samtal.

- Är det ett rött band på din kalender?
- Ja.
- Står det ditt namn på den här kalendern?
- Stämmer.
- Jamen då har jag den här. Tänk, till och med när du slarvar bort grejer vet du vart du har dem.

Ja, jag antar att det är så Bree slarvar bort grejer. Med kontroll. Det känns bra i själen att veta att jag inte är helt tappad ändå. Trots att jag för tillfället är allt annat än klar i huvudet och helst bara skulle vilja skrika i en kudde.

Dagens inlägg: En liten mms-hälsning.

Jag fick ett mms från Domherrarna tidigare idag. Det var så fint, så jag tänkte att det kan jag ju dela med mig av till resten av världen. För er som inte känner Domherrarna kan jag berätta att det är två kära vänner som varje år bor i vår jultall. I år hade Fru Domherre rymt och vi trodde att den andra stackaren blivit änkling. Lyckan var total när hon sedan dök upp i sista stund. Men nu har de tydligen gjort sitt för den här gången."Hejdå tallen nu får vi inte sitta i toppen längre. Längtar till nästa jul då ni plockar upp oss igen. Kram herr o fru domherre."

Se och höra med ditt öra.

Man kan ju se i syne. Ni vet, se något som man inte riktigt är säker på att man sett. Men hur är det när man hör något som man inte riktigt vet om man hörde? Hör man i höre då? 

"To see something in the corner of one's eye" är väl ungefär att se något i ögonvrån. Jag skulle säga att det är lite mer säkert än att se i syne, men vad man sett och om man sett kan ändå vara lite oklart. Om man hört något som är lite oklart är det då "to hear something in the corner of one's ear"? Alltså att höra något i öronvrån, för den som har det lite svårt med engelskan. Jag vet inte jag om man har någon öronvrå, men tycker ändå att det låter ganska rimligt att det skulle kunna vara så.

Det är inte så lätt att veta allt alla gånger. Men jag tror att det är bra att fundera.