Grundskolan del tre - Rasten.

Tillbaka till skolgården. Rasten! Som trogen läsare nu vet var jag ett fan av skolan. Jag gillade att lära mig och tyckte att lektionerna var roliga. Men det är klart, det var också festligt när fröken sa att vi skulle packa ihop och det var dags för rast. Vi lekte alltid så himla mycket på rasten.

Vi spelade vägg och hoppade hopprep, både dubbel och enkel, i ström och spådde. Vi lekte "Bro, bro, breja", hoppade twister och hade hästhoppning över balansgången där det roligaste i själva leken var att kratsa hovarna, det vill säga peta bort lera från varandras skosulor. Vi åkte linbana, spelade "Nigger" (som det fortfarande så politiskt inkorrekt kallades då), hade längdhoppning från gungorna och vintertid startades ett och annat snöbollskrig.

I senare årskurser avancerade lekarna till spöktunnel i rutschkanan och "Saltkråkan". Bara klass 2C läsår 93/94 vet nog vad jag menar när jag säger "Saltkråkan". Större delar av klassen var involverade i den snökojelek där jag var Skrållan och Ida var Malin som alltid bonade golven. Vi lekte även någon slags jaga-lek som jag inte kommer ihåg nu, men som involverade ett fängelse vid björkarna i sandlådan, bredvid klätternätet.

En period tyckte vi att grejen var att byta ytterkläder med varandra. Jag med Ida. Emma med Sofia. En annan period gjorde vi inget annat än att spela "Hjärter" och "Bluffstopp". I mellanstadiet blev vi lite coola och gjorde en grej av att ta över gungbrädan från de små barnen. Målet med gungbrädandet var att få andra sidan att flyga så högt som möjligt.

Ja, vi lekte alltid på rasten. Ända till årskurs sex. Sedan började vi högstadiet. Där lekte man inte på rasten, där hängde man. Det var coolt.


Kommentarer
Postat av: A står för Allra bäst.

Vilket bra minne du har som kommer ihåg så mycket, det kommer tillbaka en del saker för mig när jag läser. MEN jag undrar lite hur du kan missa den lek vi alltid lekte på mellanstadiet varje tiorast hela vintern... HERMAN PÅ TÄPPAN (eller vad heter det egentligen?). Det lekte iaf vi jämt, och snömulade varann..

2010-11-11 @ 23:31:53
Postat av: LINDA ♫

Ja, man gör tydligen det! vad har du för dig?

Postat av: Redaktionen

Namita. GE UPP! A står för Apor. Har alltid gjort, kommer alltid att göra!

2010-11-12 @ 14:20:48
Postat av: Linda

Åh! Saltkråkan. Det var tider det! Jag tror jag oftast var Farbror Melker, av någon anledning... Jag pratade faktiskt med någon på jobbet om våran Saltkråka-lek för bara ett tag sedan :)

2010-11-12 @ 17:59:22
URL: http://lindie86.blogg.se/
Postat av: Anonym

Malin det där vet både du och jag att sådär säger man inte. A Allra bäst, B Bäst och C Sämst.

2010-11-13 @ 09:52:47
Postat av: Emma

Haha! Tänk va kul vi hade.. Namita, A står för apor. Så äre.

2010-11-17 @ 09:01:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback