Dagens idol.

Veronica Wagner. Vilken grym tjej. Jag gillar hennes stil, hennes attityd och psyke. Helt enkelt, grym tjej. Bäst i Sverige. Och det genom alla tider. Hon får bli dagens idol. Hoppas innerligt att få se henne i OS i Peking.

Hundra minuter dåligt.

Trött, på dåligt humör och med tunga projekt framför mig. Kan en måndag börja mycket sämre? Förhoppningsvis blir den lite trevligare mot kvällen med grill, lite vin och sällskapsspel.

Till på onsdag ska vi analysera en film på kulturen. Kul, bra, tänkte jag att vår grupp valt en film som alla sa var så himla bra! Igår natt tog jag mig i kragen och såg detta mästerverk. En timme och fyrtiofem minuter lång. De första hundra minuterna var inte alls bra. Segt, skott, blod och höga smällar. Sista fem var riktigt bra. Men det känns inte riktigt som att det räcker för mig. Fem bra minuter och hundra dåliga. Räkna ut det själv.

Trevlig Valborg!


Jag hjärta P.

♥ Jag hjärta P ♥

P som i Pascal, givetvis. Men även P som i
physalis. Är det inte underbart gott, så säg? Första gången denna gula skönhet nådde mina smaklökar var när smaklökarna var ynka åtta år gamla. Den gula bollen fick genast namnet spykula. Men alla är värda en andra chans och tolv år senare blev physalis min vän. Ica MAXI har nästan alltid 2 för 20. Jag faller alltid.

Physalis. Mums!

Bebis - kläckt!

Nu är han här, nu är han är! Bebisen är kläckt! Barnet har kommit. Nu längtar jag efter att få se honom. Tydligen har han varken räkögon, katthår eller annan hudfärg än den påstådda pappan. Välkommen till världen, bebis. Och som jag lovat; I will buy you a bagel and I will take you to the Zoo!

Närmaste planen är att duscha, se EM i Artistisk Gymnastik och göra köttfärspaj.

Partytjejen.

Grannarna har fest och jag pluggar och bytte just ut godiset mot physalis. Det blev för sött. Uhh. Vilken partytjej jag är ibland. En nöjd sådan (eller icke-sådan). Funderar på ett bad. Craaazy! Någon måste stoppa mig snart.

Förlossning!

Två b:n i följd och jag håller på att svimma! Preg är på väg till förlossning. Det är kläckningsdags! Vad gör man? Jag håller på att spricka av, ja jag vet inte vad, och även börja gråta. Detta är galet. Håller alla tummar jag har för att det ska gå bra. Nu är det bara vänta, vänta, vänta på samtal. Spänning!


Tenta - check!

Så var det gjort, tentan i språkhistoria avklarad. Ännu ett kryss på att-göra-listan. Det kändes ganska så bra och jag måste då i alla fall ha klarat den. Nu ska här firas med daimglass. Ja, för så är det. Glassäsong är igång!

Idag ska det planeras inför modevisning och träningsläger. Och så skulle jag verkligen behöva komma på vad jag ska skriva nästa uppsats om.

Men innan några som helst ryck görs ska jag äta min glass och se på tv.

Går för övrigt på helspänn dagarna i ända och väntar på bebisen! 

Nervous.

Nervous. Jag börjar bli lite nervous. Har tenta imorgon. Jag har inte alls pluggat så mycket som jag hade planerat. Och jag är inte säker på att jag minns så mycket som jag hade planerat att minnas. Oh well, jag har hela natten på mig. Jag är pigg, som vanligt, så här på småtimmarna. Det är bra att det i alla fall är intressant, det som läses.

Dagen började argt med punktering på min kära Helkama. Hon måste vårdas. Saaben fick rycka in eftersom tiden var knapp, och även det fordonet har mindre krämpor såsom knarrande bromsar och en fågel någonstans i motorn.

Det fortsatte bättre med en översättning som inte var såå fasansfullt tråkig faktiskt. Och med världens godaste köttfärssås i magen slutade sedan dagen med en jättebra och rolig träning.

Vad säger jag? Slutade? Knappast slut än. Jag ska ha stenkoll på allt innan det är slut. Måtte jag bara orka mig upp imorgon. Håll en tumme!

Plastsmältartips.

Vilken härlig dag! Solen gör mig så glad. Den är min vän, än mer än månen tror jag faktiskt. Somnade på balkongen och det var otroligt njutbart Sen kom mamma och hälsade på och det var trevligt. Hon är så snäll min lilla mamma.

Appropå liten. Imorse mötte jag fyra barn, som inte kan ha haft en meddelläng ens över en-å-tio, vandrandes på en cykelväg. Frågan är ju om de rymt från dagis eller om det är en daglig rutt de tar?

Appropå inget. Om du någon gång skulle vilja smälta en plastburk lite så går det utmärkt att ställa den lite för nära våffeljärnet. Tro mig, jag har provat idag.

Dags att stoppa in pajen i ugnen. Jag börjar bli hungrig.

Mannen på marken.

Kanske världens sötaste och grymmaste killar!

Ikväll hittade vi en man på marken med en hund bredvid sig. Stackars lilla man. Och lilla hund som skakade. Jag hoppas att det gick bra för mannen i ambulanspersonalens händer. Jag undrar även hur människor bara kan köra förbi någon som ligger i fosterställning på trottoaren? Eller är det ett så vanligt viloställe att man inte reagerar?

Nej, jag vet inte vad jag gör uppe nu mer än att kolla in grymma gymnaster.

Sovdags.


Hundar eller inte hundar?

Idag såg jag tre jättekonstiga hundar. Jag vet inte ens om det var hundar, men jag tror de. De var så smala, så smala så det såg ut som att de skulle gå av på mitten och överallt. En stackare hoppade omkring på tre ben. Det fjärde var försett med en plastpåse. Konstiga saker får man minsann vara med om ibland.

Glada besked om Göteborgsresan. Den blir mest troligt av. Hoppas, hoppas. Och appropå resa så bokade jag nyss en till Cypern. Tredje för det här året. Som det ska vara, med andra ord. Längtar efter att få vakna upp med Medelhavet som utsikt och äta fisk meze. Det är något visst med fisk meze och sommar. Det går så bra ihop.

Fääärdig!

Jag är färdig och klar och redo. Det har jag varit sen länge. Faktiskt. Det är nog första gången i mitt liv som jag har blivit klar innan midnatt. Härliga tider. Vi bestämde att fira med glass. Det ser jag fram emot. Den frivilliga texten har jag också översatt. Ambitionsnivå - hög!

Nu kallar sängen. Den riktigt ropar efter mig. MItt golv ropar efter en dammsugare och kläderna i tvättpåsen efter ett strykjärn. Jag verkar ha mitt att göra imorn.

Godnatt!


Hårvolym och 192 ord.

Ny dag. Samma student som sitter och knåpar framför samma skärm med samma uppsats. Bara 192 ord kvar och jag undrar lite över hur orden ska räcka till. Blir det till och med att radera ord som skapats för utfyllnad? Det är ett privilegium man får som professionell ordbajsare. Istället för att måsta trycka ut nya ord som man egentligen inte har tänkt ha med, så kan man bara ta bort. Det här ska vi nog fixa.

Jag kände inte kudden igår när jag skulle sova, för alla spolar i håret. När de hade tagits ut imorse hade jag en hårvolym fyra gånger större än normalt för detta platta svall. Spännande.

Nu ska de där 192 orden skrivas ner! So long!


Jag vill och vill och vill!

Jag vill åka till Göteborg och RM nästnästa helg. Jag vill, vill, vill. Jag vill så gärna att jag nästan spricker. Min ekonomi vill dock inte lika mycket. Den vill spricka, den med, men av helt andra anledningar. Det hade varit roligt om den hade velat ta mig till Göteborg. Nåja, än är inte sista versen sjungen.

Om jag inte åker, blir det här den första våren på flera, flera år som jag inte har en tävling med i planeringen. Hur konstigt är inte det? Jättekonstigt. Jag ska helt klart jobba vidare på fallet.

Jobba vidare är vad jag bör göra med min uppsats. Well, well... Snart!

Jag har för övrigt hela håret fullt av spolar och ser jättekonstig ut. Så går det när man har en frisörvän!

Blommor, å blommor!

Jag vet inte vilket stadie i livet man passerat när man tycker det är okej att sätta sig ner vid huskanten och plocka blommor (som jag tror egentligen är ogräs, men fina!) och är helt obrydd att folk går förbi och sneglar. Antingen är man väl ett litet barn eller så är man något av det äldre slaget. Nåja. Blommorna står i alla fall väldigt fint på vårt köksbord nu. Jag är nöjd. Jag gillar blommor. Jag faktiskt älskar blommor!

Blommor, å blommor!


Ugglan.

Otippat nog kom jag igång med uppsatsskrivandet igår. En halvtimme efter midnatt. Jag är nog en uggla, en sån där nattuggla. Natten är min vän. På något sätt är den det. Det är trivsamt med månen och sådär. 03.50 stängde sedan butiken och då hade jag i alla fall plitat ihop inledning och den historiska delen. Nu är det bara huvuddelen kvar.

Nästa gång jag åker till London ska jag se RENT. Så är det bara. Hoppas det inte dröjer allt för länge.

Länge, länge har jag suttit här nu och inte fått ner ens 100 ord. Dags för en inspirationspromenad kanske? 

Världens sämsta student.

På uppsatssfronten intet nytt. Inga ord, inga efterforskningar, inte den minsta ansträngning. Jag fastnade i RENT. Så blev det med det. Hej Ångest. Är det enda jag kan säga. Å N G E S T.

Jag vill verkligen inte. Jag ska nog inte bli journalist. Jag gillar inte att skriva sånt som är påtvingat. Jag är ingen bra student. Inte för fem öre.

Stevie är däremot en grym sångare. Johorå. För många mer än fem ören.

Bamse, Bamse starkast är vår Bamse!

Är det inte kassörskan som ska säga hej till mig först när jag handlar hos henne? Jag ska väl inte hälsa henne välkommen till kassan? Dumma människa.

Annars så har Pärlan lärt mig hela Bamsesången, det känns bra att kunna den nu som den är, och så har vi läst om djur som bajsar och kommer ihåg att spola på toaletten. Minipärlan var söt som socker, dreglade en hel del och gjorde ifrån sig helt underbart söta ljud. Det var en trevlig dag.

Resten känns otrevligt med uppsatsskrivning och hej kom och hjälp mig. Ja, kom och hjälp mig.

Barnet, när kommer du?!

Oj. Helt galet. Nästa gång jag träffar B har hon kanske gått från tjockis till mamma! Milda makter. Det är ju helt galet. Inte ens nu vet jag om jag har förstått att det faktiskt kommer att kläckas ett litet barn. Ett riktigt barn. Kanske med anknäbb. Kanske med räköga. Vi håller tummarna. Det är helspännande nu!

Har inte det minsta kommit igång med uppsatsen som ska in på tisdag. Drömmer om att köpa skor. Äter M&M. Längtar efter solsken och värme. Är nöjd över plastlådorna som fått ordning på mina smycken. Har jag berättat att ordning och reda gör mig exalterad?

Vad ska det bli av en sån som jag? Det kan man aldrig så noga veta.

Truppgymnastik.

Sitter och tittar på NM i Truppgymnastik. Jag vet, inte det som borde göras, men jag blev fast. Saknar att träna själv så otroligt mycket. Det känns helt galet att Larret snart åker på RM, men jag stannar hemma. Fel, fel, fel. Saknar Larret, saknar stämningen på träning, saknar nervositeten på tävling. Det gick en rysning genom kroppen och jag fick en tår i ögat när jag hörde att ett av lagen hade Rocky Training Montage på Tumbling. Den är så mycket tävling för mig så jag dör. Jag dör!

Usch, vad jag saknar det. Usch. Inget kan någonsin vara så roligt som att träna gymnastik. Inget.

Räkna morötter?

Jag vill inte sova. Eller jo, lite grann, för jag är lite trött. Men jag har ingen lust att somna och sen vakna upp till allt ospännande. Det känns så trist.

Jag behöver något. En plan of action. Ja, något i den stilen. Något som får mig att vilja sova så att det ska bli en ny och spännande dag. En morot av något slag. A carrot.

Om jag ändå visste där på morgonkvisten att "idag kommer Soffe att dra fingrarna genom en annan kvinnas hår" eller "idag kommer mannen med de röda tighta byxorna gå förbi mig" så kanske jag inte skulle slå av mina tre klockor och somna om trots att jag även dragit upp rullgardinen. Nu är det inte ens sport att se om vi får gratistidningen längre, den bara kommer och kommer och verkar ha blivit ett med vårt brevinkast.

Jag ska nog fundera lite på morötter. Och jag antar att jag måste somna snart. Jag kanske ska räkna morötter...

Kallt.

Det är ju kallt ute. På Cypern är det mycket varmare, mycket varmare. Jag längtar dit. Det är så trevligt där.

Nåja, det är i alla fall trevligt i den här lilla lyan och ikväll är det träning igen.

Händelseorik.

Morgonpromenad och havregrynsgröt och sen har jag inte annat än dragit ut på tiden och slösat den på sånt som inte kommer betyda något alls om hundra år (fast vad gör det egentligen? betyder om hundra år alltså).

Har ingen lust att traska in på uni idag. Och översättning, till råga på allt. Det är så tråkigt. Jag måste göra klart den nu. Ska iväg om trettio.

Vardagen känns så händelseorik.

Ur handduken, ner med orden, iväg till uni. Väldigt spännande.

För vi har vårat glada barnasinne kvar!

Jag borde inte släppas lös med pengar i handen där det finns affärer. En dag på stan och jag kommer hem med påsar fulla med en massa otippade och konstiga saker. Livsfarligt.

Har haft en trevlig dag med Soffe och vi har hunnit både det ena och det andra, som i att äta både lunch och middag, färga hennes hår och ta fel på ett gäng personer. Sen toppade vi med en tur i en lekpark och konstaterade att vi aldrig får tappa barnasinnet.

Nu ska jag inviga min nya tesil och mitt Londonte.

Lunkar in i vardagen.

Aprilvädret, det omtalade, är verkligen spännande. Nyss var det nästan snöstorm och nu ser det ut som att vi kommer att få en ganska trevlig lunch på båten ändå. Ja, vad säger man annat än att det är spännande.

Det var verkligen roligt att komma på träning igår. Först möttes jag av glada miner och kramar och sen var träningen verkligen en köttarträning. Oj, så de kämpade och oj, så coaches fick svettas också. Skönt! I love it.

Är nu helt uppackad sen resan och vankar sakta men alldeles för säkert in i vardagslunken igen. Tvätta, laga mat, diska, plugga, vakna trött, inte ha lust, åååh. Men det är i alla fall trevligt att vara tillbaka i lägenheten. Den är mysig. Och nu har vi även uteservering, ett bord för två. Skynda, skynda om du vill ha plats!

Middag i solen.

Jag vill gifta mig och få ha brudkrona på riktigt. Känner mig alltid så fin när jag sitter där i stolen hos Marre. Har varit där idag igen och sen hann jag en runda på stan. Köpte en ny vaniljkräm eftersom den elaka vakten på Heathrow snodde min (f***ing w***er). Jag hoppas kunna lägga incidenten bakom mig när jag nu har en ny bland mina ägor.

Nu ska jag sätta mig i solen och äta en snabb middag (tur att vi är inne i matlådetänket i den här lägenheten). Sen dags för träning. Ska bli kul, känns som att det var alldeles för länge sen!

En liten utflykt.

Och så landar man ännu en gång på Alvik och drar en djup suck. Inte av lättnad, mer av depp över att vara tillbaka i vardagen. Jag är expert på att fly. Och oj, så härligt det är. Denna lilla flykt kunde inte avslutats bättre än så här; en helg i London.

London, baby! Det är inte dumt alltså. Vi har vandrat, vi har skrattat, vi har sjungit, vi har shoppat, vi har solat, vi har njutit, vi har turistat, vi har ätit gott, vi har levt gott och sugit in varenda liten del av allt denna stora stad erbjöd oss. Jag lovar, verkligen sugit in, det var alldeles svart i näsduken när man snöt sig på kvällen.

En helt underbar helg med så underbart sällskap. Det enda vi alla undrar är; Vart är Lovisas kyckling?

Godnatt, eller, good night, som de säger i England.

Forsening.

Snart (i natt, imorgon, hur man nu ser det) drar jag till London, baby! Planet ar en och en halv timme forsenat och ganska glad ar jag for det. Mer tid pa paradison med min trevliga speciella van. Ikvall blir det fotboll. Jag har bakat kanelbullar idag och masta bara saga att; Damn, I'm good!

Well, som sagt, nasta stopp: Huvudstaden av Det Stora Brittanien. Bye!

Ett helt lamm.

Pasken firades, som utlovat, med massor med mat. Ett helt (och da menar jag helt!) lamm som grillats i sex timmar, bland annat. Fyrverkerier och bomber, en galen man som ringde i kyrkklockor, samt en annan galen man som sjong (fragetecken) om Jesus Kristus. Det ar spannande med andra kulturer. I must say.

Dagens fraga: Ar det bara jag som kanner mig aningen otrygg nar jag gar langs vagen och det kommer en bil i full fart mot mig och foraren tittar bakat istallet for framat?

Och for att fortsatta pa trafiktemat, haromdagen holl jag pa att bli pakord av en buss. Den bara dok upp och susade forbi dar jag gick i andra tankar. Hoppsan!


Pa bloggfronten intet nytt (pa lange).

Long time no see.

Har inte haft nagon dator = Inget bloggande. Ocksa = Inget skolarbete gjort som borde ha gjorts. Naja, holiday ar holiday och arbetet far val bli ett senare projekt.

Cypern ar ganska soligt, fast idag ar det moln, och min nasa ar nagot av ett stoppljus samt samtalsamne. Ja, jattekul. Resan borjade battre an vantat, da jag traffade sjalvaste Bolla pa flygplatsen. Forseningen av vart plan gjorde att hon missade sitt anslutande och fick en gratis hotellnatt. Dar fick aven jag slinka in och slapp tristessen pa Arlanda. Vi fnissade oss till somns i det enorma rummet den natten.

Well, well. Indian food upp till oronen och en och annan solstrale, som sagt, ar ungefar vad som pagar har. Pasken ar pa G och tydligen ats det mycket mat da (ja, mer an vanligt).

GLAD PASK!