SkrivPuff: Om svamp.

Jag gillar P4 Extra med Lotta Bromé. Programmet tar ofta upp aktuella händelser och nyheter i världen. Till skillnad från en vanlig nyhetssändning diskuteras världslägen, stora som små, och man har tid att själva reflektera och tycka och tänka lite. Sedan har Lotta en bra radioröst också.

Häromdagen ringde Lotta upp en kvinna från, ja, jag kommer inte riktigt ihåg, men någonstans i de svenska skogarna. Denna kvinna var en flitig svampplockerska. Hon brukar promenera ut från sitt hus och plocka svamp i närliggande skogar tillsammans med hunden. En dag bestämde sig kvinnan för att utforska nya områden, så hon tog bilen en bit bort. Nu är jag ingen svampplockerska själv, men jag kan tänka mig in i situationen där kvinnan blev så ivrig av alla de skatter hon såg så att hon glömde bort både tid och rum. Vips, var hon nästan lite vilse och det började skymma.

Kvinnan tänkte att det var väl dags att hitta tillbaka till bilen, så hon började traska med påsar fulla med svamp. Och vips, satt hon fast i ett kärr. Ända ner till midjan sjönk hon. Dramatiska ögonblick följde och hunden blev nervös och ängslig. Som tur var slutade denna historia lyckligt och några timmar senare kunde kvinnan värma sina fötter hemma vid brasan.

Svampen kom aldrig med hem. Tyvärr. Vem har ork att bära på svampar när man krigar sig ur ett kärr? Det var så klart lite tråkigt, med tanke på ansträngningen, men jag tänker att kvinnan i de svenska skogarna ändå var rätt lycklig att det var ett kärr hon trampade i och inte på en landmina. För då, vips, hade både hon och svampar varit stuvning. Bara sådär.


Kommentarer
Postat av: Feffe

Härlig vardagspuff. Kul återberättad historia, alltid gillat händelser från verkligheten. Som en dokumentär i miniatyrform.

Förslag, ändra en av din vips-meningar, kommer två gånger alldeles för nära varandra. Innan hon visste om det...var hon nästan lite vilse...

Ett förslag bara ;)

Postat av: Kalle Byx

Välskrivet med intressanta reflektioner.

2010-10-20 @ 10:11:38
URL: http://www.ormanas.blogspot.com
Postat av: razaha

Förlåt, men jag älskade din ironi på slutet. Den var bara såååå jäkla träffande.

2010-10-20 @ 10:55:26
URL: http://novellbloggen-razaha.blogspot.com
Postat av: Ettie

Hörde det också (och gillar Lotta skarpt). Bra koppling!

2010-10-20 @ 10:56:51
URL: http://ettiesbikupa.blogspot.com
Postat av: marmoria

Bra men för lång inledning.

2010-10-20 @ 11:48:33
URL: http://marmoria.blogspot.com/
Postat av: Ethel

Kul inlägg från svensk vardag.

2010-10-20 @ 12:47:40
URL: http://tittelina.blogspot.com
Postat av: petri

Vardag händer det saker.

bra och "roligt" slut

2010-10-20 @ 12:58:59
URL: http://kugghjulsprins.blogspot.com/
Postat av: Pia

Gillar som man säger på facebook.

2010-10-20 @ 17:32:44
Postat av: marie

gillar kontrasten i slutet

2010-10-20 @ 21:15:29
URL: http://avtryckisno.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback