Det är fredag idag.

Fredag. Min fredag ser ut som så att jag ska handla, träffa B och Lainen eftersom Lainen tar sitt pick och pack och drar söderut idag och sen lägga allt krut på att äta fajitas med Roomie som en uppladdning inför utgång. Jojo, det blir nog en trevlig dag. Nu måste jag kila iväg på MAXI (jag hänger där en del alltså).

Ha en trevlig fredag!

image85
image84

Helikopter = Action.

Visst är det väl lite häftigt när man hör ljudet av en helikopter som cirkulerar ovanför hustaken? Det känns så mycket action liksom. Jag slår genast upp nättidningen och letar efter "EXTRA - Helikopterpatruller söker något mycket viktigt och spännande och actionigt". Man skulle kunna tro att jag ser för mycket på film. Men jag gör faktiskt inte det. Har bara en lite skev verklighetsbild vissa gånger.
 
I denna spänningens stund, för jag hör en helikopter cirkulera ovanför mig, ska jag vara så spännande och gå och lägga mig.

Godnatt.

Snälla dagen.

Bestämde mig för att åka ut till skärgården och överraska mamma genom att putsa fönster (och även låna skrivaren och skriva ut tusen papper, fast det var bara för mig själv). Ganska snällt gjort tycker jag så jag bjöd mig själv på bullar under kaffepausen. Snart kommer hon nog hem och jag hoppas att hon blir glad.

Jag har faktiskt ett fönster kvar, så jag ska återgå till det.

Åh, vad jag älskar det här huset.

Jag tror jag svalt en kniv.

Hörde jag rätt i min snoozslummer? Har det snöat i Kiruna? Om så är fallet är fallet helt fel. Inte snö, tack. Inte nu.

Det känns som att jag har en böld i halsen och den gör jättejätteont. Kan jag i misstag ha svalt en kniv och helt enkelt varit för ouppmärksam för att plocka ut den i tid? Den har nu i så fall växt fast där och dess jobb är att göra mig illa. Vad är det för stil?

Idag ska jag hyvla regnskog (läs: skriva ut mängder med papper), men även vara en god miljömänniska och föra all källsortering till soprummet (grannen: det är dit det ska, inte stå i trapphuset). Det är ju fantastiskt att ha mycket att göra. På måndag börjar uni. Ja, tack.

Vantväder men bra ändå.

Idag har varit en bra dag. Fick mycket gjort av det som stod på listan, allt utom två saker faktiskt. Och det var trevligt att träffa vännerna som jag inte sett på länge. Mindre trevligt då jag på vägen hem upptäckte att det faktiskt var vantväder idag. Det är inte klokt.

Dagens roligaste telefonsamtal kom från
Soffe.
Ring, ring!
- Hej det är Malin.
- (viskning) Hej det är Sofia. Hur är det?
- Jo det är bra. Hur är det själv?
- (viskning) Bra. Du, jag kan inte prata så mycket.
- Men varför ringer du då?

Det visade sig sen att tjejen var på biblioteket och ville ha boktips. Därav den viskande stämman och kommentaren ovan. Men otroligt roligt var det. Soffe, min vän. Jag känner redan ett sug att semestra i Jönköping.

Så, summan av kardemumman; Bra dag, trots vantdag.

Äntligen en att-göra-lista!

Idag har jag en lista med saker jag måste göra. Det var länge sen jag hade en sån lista. Det är en relativt lång lista till och med. Och allt är en massa gymnastikgrejer. Det ska fixas och planeras och skrivas och mailas. Förhoppningsvis är jag klar med allt innan två.

Klockan två är det träff med B och Barnet, Sellan och Samuel. Det gamla järngänget. Vi kan vår Disney, kan man säga. Det ska bli trevligt. Har inte sett två sistnämnda på ett tag.

Hörde just på radion om folk som fått skrapa frost på sina bilrutor. Jag hoppas innerligt att det var ljug. Här lyser solen, dock med strålar som är tio grader, men den lyser.

image83

En tårta till de stackare som verkligen har fått utstå frost.

Tricket.

Ha-ha! Jag har kommit på tricket. Hur jag slipper telefonförsäljarna. Eller, det finns egentligen två trick. Det första är såklart att inte svara i hemtelefonen alss. Det är ändå ingen vanlig människa som ringer på vår hemtelefon (förutom några få undantag). Men om jag är så nyfiken på om det möjligtvis skulle kunna vara någon av undantagen så är tricket att bara svara "Hallå". När personen som ringer sen frågar efter mig är det bara att säga att jag inte är hemma. Det är ju ingen som vet att det är jag som svarar.

Nackdelen är väl att det ibland kanske är någon som inte är telefonförsäljare som vill mig något viktigt på riktigt. Äh, vem försöker jag lura?! Det är ingen som ringer på hemtelefonen dagtid och vill mig något viktigt på riktigt. Jag fortsätter svara "Hallå" och låtsas som att jag inte är hemma.

Jag behöver gummistövlar!

Det regnar fortfarande. Och lika mycket! Helt galet. Men det värsta i sammanhanget är att jag inte har några gummistövlar. Vi stod länge och studerade våra skohyllor igår men hittade inga som helst passande skor för ett sånt här väder. Inget funkar, förutom gummistövlar. Blir jag tillräckligt modig senare idag kanske jag gör en tur och inskaffar mig ett par.

Annars ser det
här ut att bli en inomhusdag. Trevlig dag gott folk i regnoväder. Tänd ett ljus och mys.

image82

Idag är jag ganska glad att jag inte har någa plikter.

Åskväder. Får man se på tv?

Jag tror att det åskar. Och jag är säker på att jag såg en blixt nyss. Hur är det med tv-tittande i åsktider egentligen? Och telefonanvändning? Och datoranvändning? Vilket ruskväder. På något sätt lite mysigt. Men det behöver ju inte bli en vana.

Jag ska ta en dusch (det har varit en hårbandsdag idag), krypa ner i soffan och plöja Vänner.

Jo, det åskar. Det var länge sen jag hörde åska.

Det stör ordningen.

Är det okej att bli irriterad när grannen lämnar grejer i trapphuset, i flera veckor!? Det är inte så att vi måste simma igenom ratade sällskapsspel och abglides(slides?). Men ändå. Det stör ordningen. De ska inte vara där, allt det där. För att inte tala om trädgårdsmöblerna som stått där sen i våras. Ingen ordning X. Ingen ordning.

Började dagen med ett blombud och har sen haft en väldigt mysig dag med
mamma på stan. En bra dag helt enkelt. Trots regn och måndag.

image81

En liten blomma till den som inte börjat dagen med ett blombud.

Underbar födelsedag.

Det är bra härligt att fylla år. Speciellt när man får fira dagen på ett riktigt bra sätt. Med riktigt bra personer. En mamma och en pappa. En bror och en fru. Och två små kottar. Allt som var hemma av familjen. Vissa vill visst bo i Göteborg medan andra promt ska åka på bröllopsresa till Italien. Men vi firade, vi på hemmaplan. Grillning och jordgubbstårta och fina presenter. Helt underbar dag. Såklart bastu och bad.

Det var så mysigt ute på Ålis och pappa och jag undrade varför vi åkte hem ikväll egentligen.

Säga vad man säga vill. Men det här är sommar. Augusti är en sommarmånad. Jag fyller år på sommaren. Det är sommar. Det är så. Åh, snälla, sommar. Stanna ett tag till. Ett liiitet tag till kan du väl? 

image79

image80

Mysigheter.

Efter en mysig frukost med Roomie och en jättefin present drar jag nu vidare mot Ålis. Regnandet har lagt av och jag ser fram emot en mysig dag. Vad det är trevligt att fylla år!

Rik av regn även på födelsedag?

Om det regnar på bröllop sägs det att bröllpsparet ska bli rika. Gäller det för födelsedagar också? Om det regnar på en födelsedag, blir födelsedagsbarnet rik då? Det kan man hoppas, för idag öser det ner, och jag skulle bli glad av en extra slant.

För idag är min födelsedag!
Grattis till mig själv och till Soffe som jag delar min dag med.
Jag hoppas att vi båda får ett paket eller två att riva upp.

image76
image77
image78


Haveri och svyska vykort.

Inget vill idag. Skype ville inte imorse. Webbkameran bråkade. Datorn tog fyra gånger på sig att bli påsatt (ojoj, passopp!). Internet har vägrat mer än en gång. Vad är det med denna dag? It's not a very good day. Computerwise.

Men det kan bara bli bättre. Namme kommer hem med
öl och vi ska laga god middag.

Idag fick jag ett väldigt fint vykort av Paros. Det var skrivet på någon slags svyska (svensktysta) så det var som en klurig gåta att förstå texten. Efter att ha läst det några gånger tror jag att jag har kläm på deras hälsning. Glad blev jag. Väldigt glad. Jag gillar post!

Längtar efter aktivitet.


image72
image73
image74
image75

Igår bakade jag muffins. Men vad ska jag göra idag? En hel dag att fylla med aktivitet. Jag börjar faktiskt, faktiskt, bli less på att vara ledig. Inatt drömde jag att skolan började och det var jättemånga i gruppen. Det var rätt trevligt. Det ska bli trevligt att börja igen.

Jag behöver aktivera min hjärna. Jag kan knappt läsa längre. Inte ett ord blev rätt när jag läste högt häromdagen. Skulle gärna aktivera kroppen också, men då jag vaknar varje morgon med vad som känns som knivar i halsen känns det inte så aktuellt.

Bädda sängen och äta havregrynsgröt känns aktuellt. Det blir inte mer spännande än så.

Hälsan vill inte hälsa.

Godmorgon! Känner mig utvilad trots den tidiga timmen och trots att jag skruvade på mig länge när jag skulle sova igår. Det ser ut att bli ännu en fin dag idag. Termometern står dock endast på 13 grader, men det kan ju stiga. Fast återigen, jag stannar inne med min hälsa som inte alls vill vara med och hälsa på sensommaren.

image70
image71

Jag ska i alla fall träfffa Lainen och B för lunch och det blir trevligt. Nu kallar tvättstugan, den otroligt skitiga och äckliga tvättstugan som senast läckte vatten överallt. Uh.

Jag vill ge dagen en kram.

Jag vill ut och fånga dagen. Det är sol och sommaren kämpar på. Jag vill ut och andas in den ljumma, kanske till och med varma, luften. Jag vill krama om dagen och säga till den hur mycket jag gillar den. Be den stanna. Eller åtminstone lova att komma tillbaka igen och igen och igen. Njuta av det stora blå.
 
image69

Men min hals gör så ont, så det känns bara dumdristigt att lägga sig på en filt på en gräsplätt. Jag stannar inne och dricker nyponsoppa och knaprar strepsils. Inte lika kul som att krama dagen, men på något sätt nödvändigt.

Det är lur.

H&M lurar mig! Det är alltid samma, den här tiden på året. Jag får hem H&Ms höstkatalog, tittar igenom den och tror helt plötsligt att jag är peppad på höst. Men så är det egentligen inte. Vem är peppad på höst? Kanske de som gillar höst, men jag gillar inte höst. Jag älskar sommar. Jag skulle vilja ha sommar jämt. I alla fall halva året.

Vad är mysigt med höst? De fina färgerna. Den friska luften och promenader i mysiga tjocktröjor (som H&M lurat mig att köpa). Låt oss säga att det är höst september, oktober, november (augusti är en sommarmånad, säga vad man säga vill och det var då länge sen november var särskilt vintrig). Så, tre månader höst, det är ungefär 90 dagar. Hur många av dessa dagar ser man egentligen ett sånt här träd och känner att "wow, vad bra det är med höst"?

image68

Nej, H&M lurar mig att jag är peppad på höst. För jag är inte det. Jag älskar sommar!

Äppelmelodi

Om du har ett äpple vill du dela det med mig, i en äppelmelodi?
Om du har ett äpple vill du dela det med mig, i en äppelmelodi?
Dela med sig, eller snåla. En vanlig fråga får man tåla.
Om du har ett äpple vill du dela det med mig?
Eller tar du hela själv, va?!

image66
image67

Utslagen som katten.

Det här är inge roligt längre. Jag känner mig ungefär som katten på bilden nere i vänstra hörnet. Dock tror jag katten njuter av att ligga sådär utslagen och bara vara. Det ser skönt ut. Och det var skönt när vi låg där på våra solstolar och tittade på katten. Jag, nu, känner mig rastlös och som ett mähä med min onda hals. Som både är ond och gör ont. Utslagen som katten. Men på ett mycket ondare sätt.

image65

Sjukt men roligt.

Åh, det har varit en väldigt rolig helg i riktig familjeanda. Jag var ju såklart sjuk hela helgen (och är det fortfarande) men det hindrade inte från att ha roligt på 30-årsfesten. Vilken fest. Ingen hade nog kunnat tro att Rickard Herrey skulle kliva in på scenen och ge ena födelsedagsbarnet en kram. Därefter en massa roliga uppträdanden. Vilken lyx att få bli bjuden på en fest med så många gäster som kan så mycket.

Igår var vi ute på en båttur i den lilla gula och åt sen middag och hade filmkväll. Mys. Paro drog på bröllopsresa ner mot Italien imorse och jag och föräldrarna flög hem. Otroligt lättad att mitt huvud inte sprängdes, vilket jag var helt övertygad om att det skulle göra.

Helgens citat går till kära
mamma: "Gör du hobbel bobbel?"


Over and Out. Jag mår illa och ska se på TV.


Sovandet goes on.

Så kom kvällen på en tråkig sjukdag och jag har just hällt i mig te. Det gjorde mig enbart illamående, men jag inbillar mig att det ska vara bra för halsen-och-allt-sånt-där. Imorgon, 07:45, börjar bilresan mot Göteborg. Jag kan bara hoppas och hålla tummarna för att jag inte vaknar sjuk som en sjukdom. För det, mina damer och herrar, det vore inte roligt.

Jag har ju inte gjort mer än sovit idag, så jag tänkte att det är väl lika bra att köra på den linjen och krypa till kojs nu också. Ska hålla tummarna i sömnen att jag vaknar frisk som en friskis.

Godnatt!

Alltid Vänner.

Rapport från soffan: Nu är det Vänner på TV. Jag är genast på mycket bättre humör.
image64

När jag har en DVD blir det Vänner varje dag.

Det jag vill ha.

Photoshop. Jag vill ha Photoshop.

Jag vill även ha mat. Därför ska jag värma mig en paj. Såna här gånger kan man inte annat än vara glad över att man är inne i matlådetänket. Vad gott det skulle vara med choklad.

Mitt huvud är snurrigt och gör ont. Likaså min hals. Fast den snurrar inte, den sitter där den ska.

Colacolacola.

Trevlig dag. Jag har sovit och sovit. Och ätit riskakor. Kanske onödigt egentligen. Jag känner mig ju redan så risig. Dagens svarta guld är inte kaffe, utan cola. Varför är cola så gott en sjukdag? Det passar liksom helt perfekt. Jag skulle vilja läsa, vilken perfekt dag för läsning. Om jag hade orkat. Nej, jag orkar helt enkelt inte. Jag ska slå mig ner i soffan igen och jobba på tillfrisknandet (hur man nu gör det). Imorgon måste jag vara frisk. Vi ska ju bila till Göteborg och systers 30-årsfest! Med lite vilja ska det nog gå.

image63

Allergisk mot fönsterputs?

Uh. Jag mår dåligt. Otroligt dåligt. Jag har på mig en rosarandig morgonrock i plysch. Mina fötter är klädda i igelkottstofflor. Say no more. Jag tycker synd om mig själv och känner mig varken stor på jorden eller i orden, för att prata gör ont i halsen.

Jag tror att jag är allergisk mot fönsterputs. För någon månad sen skulle jag putsa fönster åt mamma, men vad hände? Jag blev sjuk. Jag lovade mamma att putsa fönster idag, och vad händer? Ja, jag är då inte frisk i alla fall.

Är hungrig som ett djur. Det är inte rätt att man ska måsta laga mat åt sig själv när man är sjuk. Det är inte rätt. Inte lätt heller för den delen, för en sån ynkling som den rosaklädda igelkottstjejen.

Åhnej, inte buss.

Nej, helt hundra är det inte. Fortfarande en hel del värk och ont i kroppen och halsen (min gud). Men träning blir det ändå. Ska försöka vara så passiv som möjligt. Det värsta för dagen är dock inte att jag känner mig risig som ett riskorn, utan att jag inte har någon bil så jag måste åka buss. Buss! Nej, det är inte alls kul.

Nu ska jag äta lite kiwi och dricka lite Carmolis-te så det kanske kan bli lite ordning på saker och ting.

Det var då inte jag som var rätt klädd.

"Folk är så olika klädda en sån här dag" tänkte jag när jag promenerade till stan. Själv i shorts och linne. Jag vet inte riktigt vem av alla jag mötte som var rätt klädd för temperaturen och vädret i allmänhet, men det verkar inte ha varit jag. För här sitter jag och huttrar och har så ont i halsen så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det var ju utgång som var planen. Inte sovgång. Otroligt deppigt.

Och imorn är det första inneträningen. Inte för att jag kommer svika, jag kommer oavsett form, men hur roligt är det att vara sjuk på träning? Depp-igt.

Jag ska sörpla upp mitt te med Carmolis och sen hoppas på bättre form imorgon. Godnatt.

Studsmatteträning.

Kom just hem från ett träningspass på studsmattan med Pärlan. Vi har dansat alla möjliga danser och hoppat och ramlat och snurrat. Hann även med en tur på gungan. Tur att jag har någon som verkligen tvingar mig att behålla barnasinnet. Det måste ju vara det värsta att tappa. Hellre en kroppsdel.

Hämtade hem Helkama idag. Jojo, ekrarna var tillbaka på plats men hon mår ändå inte bra alltså. Vad händer? Hon rullar trögt och vingligt. Och jag som inte ens använt henne i sommar. Jag blir less alltså. Undrar om jag har någon garanti från stället hon köptes?

Sommarn is still going strong.

Det blir ju ett himla tjat om vädret, men det känns som att det borde poängteras, så; vilket fint väder!

Jag vet inte riktigt vad jag ska fylla den här dagen med. Måste promenera ner på stan och hämta min cykel. Det får vara plan ett. Sen pratade mamma om att kanske hälsa på kottarna. Det kanske blir plan två då.

image62

Än är det minsann sommar!

Hem till Cypern?

Kikar på bilder och längtar till Cypern. Cypern känns lite som hemma. Lägenheten där är ju lite av mitt hem, fast den är ny och vi inte bott där så länge. Men ändå nog för att det ska kännas som att när jag längtar till Cypern så längtar jag hem till Cypern och inte bort. Och ändå är det här hemma också. Självklart det som är mest hemma. Det är lite konstigt att ha två hemma. Men egentligen ganska lyxigt.

Lyxigt är även att se det här från ena sidan av lägenheten;

image60

Och det här, från andra;

image61

Jogg och mopp.

Gav mig själv sovmorgon till tio idag. Efter gårdagens sena natt kändes det rätt okej. Hade tänkt mig ut på en springtur faktiskt. Jag är redan klädd för det och allt. Måste dock vakna till lite grann. Helt nyvaken kan jag inte ge mig ut, då litar jag inte på att mina ben bär mig.

Resten av dagen blir nog hemmafrudag. Det luktar lite skumt i vissa vrår. Känns som att det borde moppas.

185720-53

Så här fint är det inte idag, då kan man lika gärna vara inne.

Bildbevis!

185720-58 185720-59

De tappra dansande själarna på promenad hem i natten/gryningen.
Jaa, vad säger man mer än att det är bra skönt att leva ibland alltså,
och inte att förglömma, att ta av sig skorna efter 4 timmars dansande!

Tema; DANS!

I vilken ände börjar man när man ska beskriva en otroligt lyckad kväll? Kanske kronologiskt med bastun. Vi bastade och badade, om vartannat. Sen ville min kära pappa hemskt gärna grilla köttet åt oss så det skulle bli bra gjort. Ett par timmar mat och prat senare blev vi skjutsade till hamnen och sen till festen och jag säger bara; vilken fest!

Helt på riktigt så har jag inte dansat så där mycket på kanske ett år. Stämningen på dansgolvet var på topp. Minst sagt. Jag menar, hur ofta blir man helt lyrisk över att höra Bailando? Jag och Soffe var de sista tappra krigarna som dansade omkring helt galet till diverse 90-talshits och förstod vinken ganska fort när volymen drogs ner där strax före fyra. Barfota traskade vi hemåt och njöt av energin vi fått från att dansa. Hemma åt vi hårdbröd och stekt ägg, hällde i oss vatten och pratade om livet.

Jag blev så glad av hela kvällen och var helt upprymd av allt skuttande och hoppande och svängandes med armar och hej-kom-och-hjälp-mig-dansstilar. Visst måste det gillas som ett träningspass? Vi var både svettiga och flåsade. Hur roligt som helst.

Vissa saker kommer man aldrig bli klok på, men det är väl lika bra att bli klok på att det inte kommer göra en klok. Det bara är. Och det är jävligt konstigt. Men en i mängden är väl ändå lite onödigt.

Flytbebisar, finns de?

Alltså. Trött som ett djur är jag. Vi har glufsat rester och försökt lösa mindre världsproblem. Nu är det sovdags. Sa jag att jag var trött?! Kvällens citat måste dock präntas ner, det kom från en icke berusad individ (under ett samtal angående barnet på sjön - har han någon flytväst?) och löd: "Men vadå, bebisar flyter väl?" Haha. Jag skrattar fortfarande och hoppas att Anna inte blir mamma på ett tag. Ikväll blev jag även raggad på. På riktigt. Med en riktig line och det var nog första gången för mig. Sådär uppenbart. Det skrattar jag också åt och undrar vem som sa åt honom att hans bakåtslick med fjong var en okej frisyr att gå ut i?

GODNATT!! Imorn är det faktiskt dop och fotboll och bastu och grillning och rejäl fest!

Hörde jag en skål?

Det blev faktiskt en springtur! Joggingtur. Lufstur. Ja, jag hade ju inte vunnit någon tävling med den farten, om jag säger så. Det började motigt och efter tre minuter ville jag gå hem. Men jag sparkade till mig själv i bakre delen och bet ihop. En liten runda på 25 minuter och det tycker jag är helt klart godkänt. Flåsade i astmastil när jag kom innanför dörren, men nu mår jag prima.

Dags för dusch och sen ska jag påbörja ost- och baconskruvar. Spännande. Kvällen börjar med buffe och valfri dryck för att sluta i utgång. Jag är peppad!

image57

Ta ett glas och säg; SKÅL!

Skostället som inte ville vara rakt.

Lite Expo och ÖB och MAXI och Systemet och Vero Moda senare. Har blivit ett skoställ och lite ljus rikare. Dumma skoställ som var vint och böjt. Jag blev lite sådär onödigt arg som jag kan bli ibland och kastade skruvnyckeln i golvet en och kanske tre gånger. Men så kostade det bara 79 kronor och låg i en kartong som var trasig och halvöppnad. Orakheter är då sånt man får räkna med. Nu har vi i alla fall plats för alla våra skor.

Nu ska jag baka paj till ikväll och sen funderar jag på en springtur. Med betoning på funderar.

En hårbandsdag.

Idag är en hårbandsdag. Det var egentligen igår också, så idag är verkligen en hårbandsdag. Sån där härligt blå himmel är det också. Jippie! Dags att göra sig redo för Expo-rundan. Vi hade liksom tänkt hänga på låset.

Ha en trevlig fredag!

image56


Usla MAXI-handlare.

Det blev en fin och trevlig kväll. Blev bjuden på middag hos Lainen och vi pratade om vad som hänt de senaste månaderna. Sen drog jag och Namme till MAXI. Vi är verkligen sämst på att handla. "Har vi bomullen?" "Nej, just det, vi måste gå tillbaka hela vägen". Och sådär håller det på. Fram och tillbaka och hit och dit. Och när vi kommer hem kommer vi på att vi måste ändå tillbaka imorgon för det behövs visst mer saker. Typiskt.

Efter MAXI-insatsen slängde vi ihop pannkakor med blåbär och grädde, gjorde tolv portioner pastasås (matlådetänket!) och spikade upp lite tavlor. Fint blev det!

Imorgon ska jag och Gabriella ta en sväng(om?) på Expo. Jungfrufärd med en nykläckt bilförare! Jag är spänd. Sedan blir det en massa matlagning och mental förberedelse för kvällen som enligt schemat ska vara av typen knytkalas-förfest-utgång.

Så nu säger jag godnatt; Godnatt.

image55


Effektivt stadsbesök.

Ojoj, nu har jag jobbat hårt. Med att ändra färger i bloggen. Ibland har man lite att göra. Fast jag har egentligen saker att göra, av mer värde. Men när något väl påbörjas...

Det blev en trevlig och effektiv dag på stan. Lämnade in Helkama till doktorn för operation. Hoppas den går bra. På måndag får jag se henne igen. Sen hann jag med både det ena och det andra som jag hade tänkt. Bland annat satte jag in pengar med hjälp av en insättningsautomat. Hur häftigt var inte det då?! Och så skönt att slippa gå in på banken. Banken gör mig obekväm. Hur ska man bete sig där egentligen?

Nu ska jag irra iväg till Jossa.

Vilken fin kväll det ser ut att bli!

Dags att rulla ner.

Jag vill på IKEA!

För övrigt har jag beslutsångest gällande färg och form. Även funderingar. Jag är inget datasnille precis. Har just druckit en kopp kaffe och nu ska jag nog försöka rulla ner cykeln till cykelhandlaren.


Ha en trevlig dag!


Träningsverkstan.

Det är verkligen dags att komma igång med träningen nu. Jag är så svag så det är pinsamt. Det håller verkligen inte. Det här med träning är ju ett projekt. Jag älskar att träna, men ack, så svårt det är att pallra sig iväg till gymmet ensam! Så mycket bättre det var när jag tränade med ett lag. Har jag sagt att jag saknar det?

Någon träning blir det inte den här förmiddagen i alla fall. Jag ska ner på stan och kolla runt efter diverse onödigheter. Måste lämna in den stackars cykeln på lagning. Och så ska jag träffa Gabriella för en smoothie.

image54

I blåbärsskogen.

185720-52


Livet idag var inte så jättejobbigt. Det hela gick ut på att måla naglar, plocka blåbär (i den ordningen också, det var ju intelligent) för att sen ligga på en solstol och lyssna på "Sommar". Allt i ovan visade miljö. Som utlovat jobbade jag även på badstatistiken och badade två gånger. Inte jättevarmt, men charmigt. Jag gillar faktiskt att bada. Det hela avrundades med jättegod mat.

Sen drog jag iväg på terminens första träning och det var väldigt roligt. Tjejerna var inte alls ringrostiga och alla drog på med både
flickis och salto på gräset. Det bådar gott inför framtiden!


Vad ska jag förresten göra med mina blåbär?


Jobba på badstatistiken.

Vad lyxigt med sol tre dagar i rad. Det här blir en dag på Ålis.

Jag badade förresten igår, sa jag det? Inte för att det var sådär jättevarmt och härligt, mest för att få upp statistiken. Kanske fortsätter jobba på den idag med. Man är väl ingen kruka.

Dagens
grattis till Namme!

En varningsskylt med tydligt budskap.

Det var mycket som var konstigt med Allsång på Skansen ikväll, det lilla jag hann se. Någon annan än Helen Sjöholm som sjöng "Du är min man", Tommy K i vit kostym, någon slags konstig hatt och svarta bågar och en minimänniska med skägg, fast han var inte en dvärg. Underligt.

Ikväll var verkligen en du-borde-sitta-på-en-uteservering-och-dricka-en-kall-öl-kväll. Så var dock inte min plan, så alternativ b fick bli folköl och mackor med salami och brie. Inte fy skam det heller.

Innan läggdags vill jag bara bjuda på en instressant skylt vi hittade i London, Richmond, närmare bestämt. Den talar sitt tydliga språk, om man säger så. Ser ni en sån här, spring för livet! Sov gott.

image51


Nostalgibilden.

En liten nostalgibild. Bara för att den är så rolig så jag ramlar av stolen. Titta och njut av fullast i stan och fulast i stan, efterfesten där på morgonkvisten på studenten. Njut-bart.

185720-50

Utomhusaktivitet.

Another sunny day. Mums. Jag och Gabriella har bestämt att styra upp något och det känns som att det blir en utomhusaktivitet. Jag har ett enormt begär efter glass!

Mot B och Barnet.

Det är precis så här man vill vakna en morgon. Till något slags sommarlovsprogram på radion med Christina Schollin som berättare och en klarblå himmel bakom rullgardinen. Jag tog en morgonpromenad till MAXI. Det var inte rusningstrafik där kvart över nio på morgonen, om jag säger så. Har nyss bakat muffins och laddat upp med mat för dagen och inväntar Soffe. Det blir roadtrip till B och Barnet.

Det här blir utan tvekan en dag i solen. Glöm inte solglasögonen!


image49

En flugas öde.

Vad gott det skulle vara med en cappucino...

image48


Idag dog en fluga mot min bilruta. Det sa bara "pick" och så var allt som återstod lite klet. Vilket öde. Tur man har mer trafikvett än en fluga. Hur som. Vi firade storebror ute på stugan med grillad kyckling och en jättejättejättegod tårta (bra jobbat, mamma!) med blåbär. Sen var det Coachmöte. Vi planerade den kommande terminen och konstaterade att vi är grymt laddade. Hoppas
tjejerna också är det.

Nu måste jag duscha, eller mer skrubba. Handskarna har vilat länge nu och jag är torrare än fnöske.

En sista...

En sista bara innan läggdags.

Gissa om jag blev nöjd när jag såg den
här rubriken!

Tolv timmar = Skavsår!

Jorå, idag blev det en tolv timmars arbetsdag. Men kul hade vi och dagen gick oförskämt fort faktiskt. Bortsett från det mindre kaos som uppstod när the food guy kom (en halvtimme sent, även) och vi alla insåg att det inte fanns något att servera maten på, så flöt det på fint. Efter tio timmar, när gästerna dragit vidare, var det lite tungt. Men vi laddade om med en termos kaffe, ett glas cider i ena handen, en sked i den andra och slog oss ner vid tårtbordet. Sockerchocken gav oss energi och det har knappast skådats mer effektiva diskare! Tolv timmar, men tolv ganska snabba timmar och definitivt tolv roliga timmar.

Och gårdagen, så här i okronologisk ordning. Jag, mamma och pappa tog båten in till stan, lite spontant sådär. Det var tydligen något slags
ståhej. Vi tog oss igenom folkmassan för att äta lite mat. Mamma var helt lyrisk över sin havskatt och jag själv var inte så lite nöjd jag heller. Grannarna i tegelhuset bredvid råkade gå förbi och höll oss sällskap. Jag kände mig verkligen som "en av de stora". Jag var inte nere på kajen och myglade folköl i buskarna. Jag satt på uteservering och delade en flaska vin med mina föräldrar. Åh, gud. Jag börjar bli gammal. Nu måste jag läsa en Bamsetidning för att kompensera.

Tolv timmar = Skavsår. Jorrå. Och ja, jag såg E-type igår. Yes!

Godnatt, säger jag med en bild från förra sommaren.

image47

Återigen dessa blommor.

Det blev regn ändå. Jag traskade hemåt från stan med cykelkorgen full av blommor, blomjord, krukor och diverse annat. Traskade eftersom två ekrar valt att sprätta loss från cykelhjulet. Svor åt dropparna som visst valt att falla trots en lovande morgon och konstaterade att mina nya röda skor inte är världens bästa gå-på-stan-och-köpa-blomjord-skor. Sen mötte jag min bror och han sa åt mig att det går faktiskt att cykla fast ekrarna jävlades. Eftersom han är äldre än mig har jag alltid trott att allt han säger är sant, tills den dagen jag började utveckla min egen hjärna, men idag valde jag att tro honom och vi följdes åt.

När jag kom hem hade jag glömt skoskavet, cykelproblemet och regnet och var bara supernöjd över mina nya, egengjorda(!), tavlor. De kommer göra vårt badrum väldigt fint tror jag.

Nu ska jag plantera om kaktusarna och sen dra ut till skärgården. Hejpa!

En sista bara: Två telefonförsäljare inom loppet av tjugo minuter. Oj, oj.

Tecken och dagenefterkladdis.

Yes. Det regnar inte. Varje dag här på svensk mark har varit en kamp mot regnet. Snälla regna inte, snälla regna inte. Vädermässigt längtar jag till Cyprus. Svensk sommar är jättebra, men otroligt väderberoende. Hej, här kommer jag hem och förstår helt plötsligt vad alla bloggar/tidningar faktiskt har menat när de suckat över vädret i sommar.

Punkt. Komma. Semikolon. Utropstecken. Alla såna där tecken som används för att understrycka eller underlätta en text är ju faschinerande. Min favorit är nog komma. Göra långa och konstiga meningar. Eller punkt. Jag gillar de korta också. Punkt. Ibland har man helt enkelt mycket tänktid.

För övrigt var det så länge sen jag åt
kladdkaka så jag hade nästan glömt bort hur god den är dagen efter själva bakdagen, det vill säga idag i mitt fall. Jag mumsar kladdkaka i väntan på lunch med Gabriella.


Syskonmästerskap i Gokart.

Wroom, wrooom! Ungefär så lät det igår när det var syskonmästerskap i Gokart som vanns av min syster och med mig själv som tvåa. Jag är stolt! Det var så roligt. Jag var helt övertygad om att jag skulle komma sist (vilket jag gjorde i ett race, samt även näst sist i ett annat). Jag är lite mesig. Men i finalen blev det till sist en hedrande andraplats efter en hård kamp mot min bror. 

Efter två väldigt roliga timmar på banan drog vi hem till det roliga huset med både hängmattor och studsmatta och grillade och åt svamplasagne. En trevlig dag i mysig syskonanda. Sånt gillas.


Idag har jag fått besök av B och Barnet och Soffe som inte längre var en morot, utan blond. Det bakades kladdkaka, kelades med Barnet och pratades om livet. En trevlig eftermiddag helt enkelt. Sen har jag och Namme smidit ljuva planer som jag ser fram emot.

Nu måste jag läsa de sista sidorna i Jane Eyre innan läggdags. Jag kommer inte kunna kolla Gabriella i ögonen imorgon annars, hon som läste ut den på en dag!

Godnatt!

Liten hjärnaktivitet men grym i kort!

Vilken morgon. Kortspelningsvis alltså. Av fyra kortspel vann jag fyra. Ja, det är ungefär vad man gör en regning dag. Min hjärna går på lågvarv. Igår sov jag en timme samt lyssnade på Ingmar Bergman som sommarpratade, läs: lät lyssnarna lyssna på opera. Det är knappt så jag kan stava mitt namn. Så lite hjärnaktivitet har det varit.

Men snart ska det bli fart på det hela. Syskonskaran ska fira den 30-åriga systern. Det ska bli roligt!

Dagens
länk med de vackraste vackra!