Vemod.

Sitter och pysslar lite. Funderar och tänker och minns. Som jag sa till T häromdagen så går jag egentligen på minst ett års övertid. Men bara för det betyder det inte att jag inte kommer att sakna vilddjuren när det nu blivit dags för att sätta punkt. Ojoj. Det gör lite ont i hjärtat måste jag säga. Och så är det trist att sista tiden bara är trötta gymnaster och dålig närvaro. Som tur är får vi i alla fall en hel kväll för oss själva nästa vecka att ha lite familjemiddag.


Så som jag var imorse.

Jag var all of the above, se föregående inlägg. Nästan i alla fall. Om jag var king är liksom ändå lite oklart. Det får min lärare avgöra. Men jag lyckades i alla fall hålla mig lugn och fokuserad. Jobbar mycket med inställningen när jag känner att kunskaperna sviktar. Ibland funkar det, ibland funkar det inte. Man kan säga att det är lite av ett lotteri.

Vad jag ska göra resten av dagen känns ganska självklart. Jag ska ta med mig min bok (The Godfather, oh my god vad den är bra) ut till Holmis och lägga mig på föräldrarnas veranda och bara vara. Och läsa så klart. Kanske dricka en och annan kopp kaffe. Njut-bart.

Snart är det sommar på rikt! Då ska jag hänga massor på Ål.
 

Så som jag ska vara imorgon.

Nu går jag och lägger mig. Ändå ganska tidigt för att vara kväll före tenta. Gjorde just ett sista pluggryck med en övningstenta och det blev ett OK resultat. Imorgon ska jag vara king. Så himla bra ska jag vara. Jarå. Grym. Laddad. Taggad. Fast lugn och sansad i själen. Fokuserad. Och jag ska ha med mig en termos med kaffe för att göra det lite trevligt för mig själv. Så himla mysigt det ska bli då. Åååå... TENTA! Några tummar behöver ju knappast hållas, jag klarar mig på egen hand. Som alltid dårå. Ensam är king.

Jag säger nu god natt till Internet med en trio happy faces på väg till Täby. (Åååå... flyget!)

 

Fram med stege och målarfärg!

Det är dags att klättra upp i taket och rita ett kors. Idag har jag duschat TVÅ GÅNGER. Inklusive hårtvätt. Det är helt sjukt. Det har nog aldrig hänt i världshistorien förut. Oh my.

Det är fest överallt här.

När bibliotekshögtalarna ropade ut att det var femton minuter kvar till stängningsdags kände jag att det var dags att packa ihop och åka hem. Cyklade förbi Linn på hemvägen. Vi beklagade oss först lite grann över morgondagens tenta men gick sedan över mot betydligt trevligare samtalsämnen och livsåskådningar. Drack varsin folköl för att få känna på lite feststämning, men mycket mer än så blir det inte. Inte för oss i alla fall. För alla andra i staden verkar det vara fest som gäller. Det grillas, samkvämas och dricks diverse rusdrycker. Trevligt. Kul för dem. Solen skiner också. Själv ska jag dra på mig springskorna (ja, sammasamma) och ta en svängom innan jag gör sista rycket med verbkonstruktioner och objektspronomen. Grattis till mig.

Ha en trevlig fredag, världen. Gör inget som jag skulle ha gjort!

(Här skulle det kunna vara en mycket, till texten, passande bild, men den är alldeles för opassande ändå...)

Nöjd kund.

Jippie yey! Nu funkar min favoritsida, nordstedtsord.se, igen. Den franska ordboken la ner igår kväll och det gjorde mig lite ledsen. Jag skickade iväg ett mail till info@nordstedts, men fick inget svar. Det gjorde mig också ledsen. Men nu funkar sidan igen. Fantastiskt. Undrar om det var på grund av mitt mail? Jag vill gärna tro det. Briljant idé för övrigt.

/Nöjd kund. Flitig användare.

Dagens fråga. La question d'aujourd'hui.

Alla vet ju att det heter svengelska. Svenska + Engelska. Ord som [bajstick], kommer från svenskans 'bestick', hör hit eller varför inte nämna [skäfföri] från svenskans 'skafferi'. Ett mycket användbart uttryck. Och detta för oss då till dagens fråga. Vad heter det  egentligen när man blandar svenska med franska? Alternativen blir ju så klart svanska eller frenska och frågan blir följaktligen vilken kombo som är bäst. Jag har tagit båda orden i min mun och smakat länge och väl på dem, men ändå inte lyckats utse en vinnare. Min vapendragare i alla lägen, BFG, ger mig inte heller något svar. Vem gör?

Vilket huvudbry. Quel bry de la tête (svanska? frenska?). Oh defouf.


Vägskylt, stock och krigshjälm. Där snackar vi fest!

Finally friday! Eller jag vet inte. Dagarna har bara gått den här veckan och jag har inte blivit något klokare på denna grammatik. Imorgon gäller det. Igen. Jag vet inte riktigt vad jag har att vänta eller förvänta. Äh.

Något som inte är okej är att denna tenta ligger mitt i Umes härliga Yran-helg, som dessutom förväntas mäta upp till trettiotalet grader i solen. Vart är rättvisan i världen när man gör så? Det blir varken öl eller sol eller brännboll för mig. Jag känner mig tråkig och väljer att vara det fullt ut. Lika bra. För att väga upp mot denna tråkighet tänker jag dock publicera en av tidevarvens bästa bilder som fotades under brännbollsfesten år tvåtusensex. Vi ser en vän, vi ser en stock, vi ser en vägskylt, vi ser en krigshjälm. Så gick det till när Mamman var ung!

Yra på, ni Umebor som får göra det. Själv ska jag låsa in mig på UB med en termos kaffe.


Studiebesök på BingBings gamla jobb.

Man har hört rykten om ett gäng drama queens som ställde till med diverse scener föregående helg i huvustadstrakten. Exakt vilka dessa var eller vad som var deras budskap vet man inte så noga. Men nog kan man säga att de på många plan kom, sågs och segrade. Inte alla plan kanske, men ett som är säkert är att det alltid blir guldmedalj när de checkar in på Finlandsfärjan. Åååå... FINLAND! Och med det säger vi god natt.


Livet har sina goda stunder.


Intelligens eller bara en vanlig hederlig fågelholk?

Jag har varit vaken i flera, flera timmar. Ända sedan gryningen. Om det nu är någon sådan numera. Det är ju ljust natten lång. Jag vet. För övrigt något jag gillar med Norrland. Herregud vad jag börjar bli Norrlandskär nu på senaste. Typiskt mig. Jättetypiskt mig att vara så himla oförberedd inför tenta. Nästan alltid samma. Sist var jag king. Pluggade som en galning. Oklart om det var till någon nytta, men det kändes i alla fall bra att ha läst så mycket.

Lite så här känns det nu. Liksom lite så där: Hallå? Vadå? Va? Har jag tenta på lördag? Måste jag plugga? Har jag kuggat förra tentan? Kan jag något eller kan jag inget? Är jag dum i huvudet eller finns det någon slags intelligens kvar på hjärnkontoret? Det är det man inte riktigt vet. Särskilt svårt blir det att avgöra när det finns bildbevis på något slags fågelholkigt uttryck.


Lirre styr upp.

Ett av TT-helgens roliga moments är när Lirre ringer till ett uteställe för att kolla läget inför kvällen. Detta fantastiska moment finns till vår stora lycka även på film, men ni får nöja er med en kort transkribering. Tänk er någon slags låtsasstockholmska och lite mild whiskeyröst:

"Åldersgräns? Men om vi är ett gäng på 13 stycken och vi har en medelålder på 25 är det okej att vi kommer då? Vi har några som är under 23 kan man säga. Vi har också några som är nära 30. Vi är ett gäng från Umeå du vet, det är långt bortifrån."

Ja. Vad säger man? Åååå... LIRRE!


Skönare finns inte.

Sådärja. Lite bättre efter trettiofem minuter löpning. Bättre terapi än träning finns inte. Det är till och med bättre än en utekväll. Träningsvärk är skönt. Att vara bakis är inte skönt. Anyway. Nu gäller det bara att peppa upp för träning med kidsen ute i Hörne. Kanske ska satsa på att kötta lite airtrack jag med. För adrenalinets skull. Vi ser väl. Springskorna på bilden är för övrigt fortfarande de som används, trots bannor från syster om att kassera dem. Sorry.


Je n'aime pas.

Ojojoj. Jag håller verkligen på att sprängas i bitar. Det går bara inte. Jag måste härifrån. Ut och springa. Träna!

Man får spela lite fult ibland.

Jag gjorde en fuling och har nyss värmt min matlåda i min egen micro i stället för unis. Lever nog fortfarande i TT-bubblan och efter mottot att man får göra som man vill. Men det får man väl på uni också? Är orolig i kroppen och lyckas inte hitta fokus. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Kanske den stundande sommaren?

För ett år sedan kändes det helt och fullt överkomligt att se sommaren som ett enda stor oros. Just då var det ju faktiskt ingenting som stämde. Kanske var det just det som gjorde förra sommaren till den bästa i världshistorien. Och det var nog då någon gång som jag slutade leva i varken det förflutna eller i framtiden. Men nu så här när det börjar närma sig sommar igen känner jag att jag svävar lite mellan olika tidevarv i hjärnan. Det blir lite rörigt och jag känner att jag måste bevisa saker för mig själv hela tiden. Vilket kanske kan förklara visst beteende.

Jag tvivlar verkligen inte på den svenska sommaren i år, den kan bevisligen leverera i toppklass. Men min egen levereringsförmåga känns inte alltid helt stabil. Jag måste verkligen tända till nu för att det ska hända något. Och ja, jag har väl mina knep för det. Somliga acceptabla, andra lite småfula. Tanken på jordgubbspaj på Ål hör nog till kategori ett.


Vadå stupa på mållinjen?

Terminens sista föreläsningar om tjugo min och jag kunde inte känna mer vånda över att ta mig dit. Nu när det är så himla nära slutet på allt har jag bara helt, totalt tappat suget. Vill inte plugga, vill inte gymnastikträna. Jag är alldeles för less. Nu vill jag gå på sommarlov! Men det ska jag inte. Inte än. Jag ska genomlida dagen först. Och sen tenta på lördag. Och sen tenta nästa onsdag. Och sen tenta påföljande fredag. Och sen gymnastikavslutning. Och sen är jag friii! Ungefär så.

Min själ är rastlös och obekväm. Håll ut, håll ut!

Här kommer Piff och Puff!

Det finns en, och bara en, Räddningspatrull som klarar av allt och tar sig igenom alla tänkbara oros. En gymnastcomeback till exempel. Puffs handvolt-frivolt under helgens Riksmästerskap var så klockren så jag fick rysningar. Vilken stjärna! Åh, det är så bra att ha en Puff vid sin sida när läget är lite ostabilt. Jag kommer sakna Puff när jag drar söderut i höst.


Stockholmarna får inte högt partybetyg.

TT undrar: Vad hände med party people i huvudstaden? Mr DJ var sur, bartendern uppskattade inte vår inövade beställningsteknik och "in your face" gick inte alls hem. Vilka tööra människor! Ska det va, så ska det va Norrland, verkar det som. Vi vet minsann hur man gör det ordentligt. Hjåå.

I TT får man göra som man vill.

Om det är någon som inte förstått, så är TT en förkortning för Tränartruppen (ett ord som, enligt FannyF, innehåller fyra P:n). Truppen består helt enkelt av tränare. Vuxna människor som kan ta hand om sig själva (för det mesta). Beslut har fattats tillsammans, uttagningar har skett via diskussioner, friståendeprogram har komponerats genom samarbete. Man har fått hålla koll på sig själv och bara sig själv. Något som jag och Bettan hade lite svårt för i början av helgen. Inte det att vi inte kunde hålla koll på oss själva, utan mer att vi inte kunde släppa att hålla koll på alla andra. Det kom som en reflex att ställa sig och räkna in alla när vi skulle gå till frukosten. Detta lärde vi oss dock att släppa och det var ju en underbar känsla. Denna "frihet under ansvar"-filosofin kan dock kanske vara lite svår att förstå för utomstående. Eller så är det någon annan typ av filosofi som skiljer sig från allmänhetens uppfattning.

Lirre: Bara så ni vet så kommer vi inte att sova här i natt.
Funktionär: Jaha. Okej? Men, vet era lagledare om det?
Lirre: Ja, alltså, vi är ju som alla lagledare.
Funktionär: Jaha. Okej. Men, hur många är ni som inte ska sova här då?
Lirre: Ja, alltså, det är ingen av oss som kommer att sova här.
Funktionär: Nähä? Man kan ju inte annat än bli lite nyfiken och undra vart ni ska sova då?
Lirre: Ja, det är lite oklart.

För i TT får man göra som man vill. Ordet Tränartruppen innehåller för övrigt tretton bokstäver (och bara två P:n), vilket råkar vara detsamma som antalet truppmedlemmar. Fantastiskt. Kan även tilläggas att det är ett jättesvårt ord att bokstavera. T-R-Ä-N-A-R-T-R-U-P-P-E-N!


Det var så roligt, jag måste skratta.

Det är så underbart att skratta. Att bara skratta okontrollerat och högt och länge. Mer skratt åt folket. Som jag sa så har jag skrattat helt galet mycket i helgen. Från början till slut. Från planet ner då Bettis bekräftade ett rykte om en lång, svart slips och vi jämförde underarmar med lillfingrar till planet hem då Hannis berättade att hon hade ett problem.

Det är njutbart. Det är så njutbart. Och det krävs ändå ett sällskap av elitklass för att lyckas.

Åååå... TT!

Bara lite kort så där så måste jag meddela världen att jag har haft en av de bästa helgerna i livet. Typ. Jag kan inte komma på senast jag skrattade så mycket som jag har gjort i helgen. Från början till slut så har vi nu och då bara skrattat hysteriskt och okontrollerat. Givetvis även väldigt högt. All tråkig vardag med diverse världsproblem har bara försvunnit och vi har liksom varit i en liten TT-bubbla. Så himla trevlig bubbla ju! Och så himla mycket citat och händelser. Bettis väska kom bort, Björken hade bokat hemresan till Göteborg, Fanny fick en potatis med 10 kilo skagenröra. För att bara nämna några händelser från fredagen.

Åh, harre. I TT får man göra som man vill. Jarå. Och sista tävlingen? Njae. Tveksamt.

"Värt att notera är att det här laget består av ledare och är troligen ett av de äldsta lagen på tävlingen med en medelålder på cirka 25 år."

Nedräkning Täby: Noll.

Idag åker vi! Det är dags för TT att göra entré på Riksmästerskapen 3. Så himla kul ju! Jag valde att ta en ordentlig sovmorgon imorse eftersom jag vaknade mitt i natten av att jag hade huvudvärk. Va? Hur går det till? Kan man få det under tiden man sover? I dunno. Tydligen. Ont i ryggen har jag också, den där spikmattesejouren till trots. Men vem bryr sig om sånt när det är dagen D? Inte jag! Ska ta en prom, försöka hinna slänga ihop en pizza och sen borde klockan inte vara så långt ifrån att planet lyfter.

Känn peppen, alltså. Samling 16:00 i Täby. Ikväll förtränar vi frist. Imorgon tävlar vi. Och sen ska vi bara ha så himla kuuul ju! Skål till TT, nu köttar vi!
 

Jag är ett geni!

Slängde ut mattorna på balkongen nyss. Jag blev så ivrig och ignorerade det faktum att de var smutsiga och fulla av barr och diverse skräp. Lite för lat för att orka bära ner dem och piska dem. Det blåser kanske bort, tänkte jag. Men den där Bree bor ändå inom mig, fastän hon kan verka lite frånvarande ibland. Skräpet störde mig. Ordentligt. Fortfarande lat och att ta bort alla mattor och möbler kändes inte som ett alternativ. Tur då för mig att jag är ett geni. Jag tog kort och gott och dammsög balkongen och mattorna i stället för att riva upp allt. Fyndigt. Jag tror grannarna tänkte något annat dock. Kanske något i stil med konstigt.

Nu tänkte jag slå mig ner på min nystädade balkong med ett glas vin och lite grammatik. Ännu ett genialiskt drag av mig själv, skulle jag vilja säga.

Nedräkning Täby: Ett.

Aah. Jag har en härlig känsla i kroppen. Skickade in uppsatsen igår. Inte särskilt (inte alls) nöjd över innehållet, men det är jag ju aldrig. Däremot väldigt nöjd över att bara ha skickat in den. En sten mindre i skon. Sen mötte jag upp andra halvan i Räddningspatrullen och vi åt mycket god och riktigt skräpig skräpmat. Och kall cola med is. Helt rätt så där mitt i veckan. Hann även med sjukt mycket skvaller. Sånt gillar vi. Och de var mer trevligheter efter det för jag åkte ut till Ål för första gången denna sommarsäsong. Underbart. Lek med Pärlorna, bastu, öl och stugpyrren. Sen somnade jag på mottis spikmatta och vaknade av att jag inte kunde känna mitt ass. Eller egentligen precis tvärtom, jag kände spikar i mitt ass. Men annars var det väldigt avslappnande. Ja, jag somnade ju.

Idag har jag klippt bort ännu mer hår och det var banne mig en härlig känsla. Jag gillare. Har läst lite i den fantastiska boken jag gett mig på och även somnat på balkongen. Nästa vecka ska jag förresten plantera blommor där har jag tänkt. Tills dess får ni nöja er med blommorna på stugpyrren.Wah. This is life

När är det för sent?! ALDRIG!

Jag och Bettan kör stenhårt på Stockholmstränarnas motto, att det aldrig är för sent. Något som fick mig osökt att tänka på det här med bäst-före-datum på matförpackningar. Själv är jag ganska kräsen med sådant. Jag sätter ogärna tänderna i något som passerat det datumet som står på förpackningen. Bara för att det står så, liksom. Men varför egentligen? Det står ju inte går-absolut-inte-att-äta-utan-att-dö-efter-detta-datum utan bara bäst före. I veckan trotsade jag mina vanliga principer och drack mjölk som var tre dagar gammal. Det gick bra. Jag lever. Det kanske aldrig är för sent ändå. Och för att knyta an till TT-anspelningen där i början, titta och njut av detta konstverk. Och så tänker du en månads finslip och samträning på detta. TT loves Psycho. I love to dance.


Note to self:

  • Kaffe och dextrosol är inte en sån jättebra frukost.

Nedräkning Täby: Två.

God morgon, för idag känns som en sådan. En god morgon. Pigg, trots lite sömn, och med en kaffekopp och lite idéer till uppsatsen som ska skrivas klart nununu. Solen skiner och det gör också att morgonen lättare känns god. Igår, däremot, var inte en god morgon. Nej. Så här är det, något utav det tråkigaste jag vet är egentligen när folk ska berätta vad de drömt. Särskilt om det är invecklat och långt. Som om det skulle spela någon roll för någon eller någonting? Jag tycker att drömmar är rätt ointressanta. Men igår morse slog det mig hur mycket en dålig dröm faktiskt kan påverka humöret. Jag drömde nämligen att jag besökte ön i Medelhavet och mitt gamla jobb och där var så klart han och hela hans familj. Drömmen gjorde mig på så otroligt dåligt humör och jag var förbannad och arg som ett bi när jag vaknade. Jag helt enkelt vägrade kliva upp och somnade om och sov en halvtimme drömlös sömn till. Det var bättre. Men kan kanske ändå förklara mitt konstiga humör igår. Man ser ju hur arg man blir av att ta morgonpromenaderna längs Medelhavet. Eller va?Ett migränbarns signum.

Jag upptäckte just att jag har diverse värktabletter i, i princip, alla mina mest använda väskor och plånböcker. Har alla det, eller är det bara vi migränmänniskor som försöker vara förberedda när det elaka slår till? Dunno. Men det verkar i alla fall fungera som nångon slags fågelskrämma eftersom jag numera är rätt skonad mot detta monster. Tack för det.

När vi ändå är inne på ämnet så kan jag ta upp något som hände härom kvällen. I förbifarten så läser motti på baksidan av ett paket värktabletter och konstaterar högt för sig själv och för mig "Nej du ser, man ska undvika dessa om man försöker bli gravid". Jag blev med ens en fågelholk och försäkrade mig om att hon fortsatte en konversation som hon hade haft med någon annan, vid något annat tillfälle, för senast jag kollade var jag verkligen inte intresserad av någon sådan aktivitet. Eller ja, ni förstår. Se upp för Voltaren, ni som vill ha tillökning!

Nedräkning Täby: Tre.

Det drar verkligen ihop sig inför TT-medlemmarnas stora comeback. Så himla spännande. Ikväll är det den stora generalrepetitionen. Med dräkt och allt. Det ska bli intressant att se hur landet ligger. Jag är laddad och har massor med spring i benen som bara måste ut. Lovande.

Mindre lovande känns min framtid som fransman. I stället för att sitta på UB och skriva uppsats satt jag i fiket och drack kaffe med Erik. Bra gjort av mig. Sen cyklade jag hem, men har inte hunnit med något annat än att äta en olagligt god sallad och en olagligt god glass. Nu mår jag illa för att jag åt så mycket och funderar på hur jag på bästa sätt ska få uppsatsen att skriva sig själv. Det måste finnas ett sätt!

Jag är obotligt avundsjuk på de som är ute i Europa och tågluffar och de som super in allt vad Amerikat har att ge. Det går inte att undvika att ställa sig frågan varför inte jag gör detsamma. Är det månne dags att tänka om? "För tiden rinner ut, den kanske snart tar slut", som Carre vår vän sjöng en gång i tiden. Vilket som. Jag bär i alla fall med mig detta budskap som jag hittade på en lyktstolpe härom veckan. Det tror jag är en bra grund att stå på.


Dagens puss...

...till motti!

Annars är min status ungefär densamma som imorse. Men jag väljer att bara skratta åt mig själv. Vad göra, liksom? Que faire? Nu ska jag läsa den sista pjäsen till 1900-talslitteraturen. Och självklart har botten av varje sida fallit bort i kopieringen så det blir lite gissningslek samtidigt. Ett faktum som jag inte riktigt orkar bry mig om. Vad har hänt med Bree och perfektionisten? Det vet man inte riktigt.

Nedräkning Täby: Fyra.

Jag vaknar med lite lätt ont i halsen och förbannat ont i ryggen. Hej Grandma. Tänker: måndag. Tittar på klockan: oj, redan halv nio. Loggar in på kurswebben och ser att oh my god, det är ju sjukt mycket som ska göras till eftermiddagens lektion. Sen tänker jag litteratur och uppsatsskrivning på det och det är ungefär vid den här tidpunkten som den sköljer över mig likt en tsunami: Pluggångesten. Det är inte okej. Solen skiner och livet borde ju bara vara allmänt king så här års, så här dags. Inte riktigt sanningen. Pluggångesten har lite övertag för tillfället. Damn it.

Nedräkning Täby: Fem.

Det börjar dra ihop sig för TT. Om fem är vi nere i hufvudstadstrakterna och njuter av det vi gillar mest. Gymnastik och fest! Ikväll sattes diverse tävlingsnerver på prov då vi var med på en liten uppvisning. Min egen insats var usel. Tävlingsdräkt, tossisar och massor med hårspray till trots. Men det kommer. På tisdag, när det riktiga genrepet är sitter det som en smäck. Oh yes.


Undantaget som bekräftar regeln.

Okej, det ska erkännas. Jag upptäckte en sak nu i rensningen. Det finns EN pryl i mina ägor som aldrig någonsin kommer att kastas eller säljas eller ens lånas ut. En pryl som aldrig kommer att användas igen, men som är alldeles för dyrbar och bär på alldeles för mycket minnen och har alldeles för mycket av min identitet i sig för att försvinna.Det går liksom inte att beskriva. Men den skulle jag kunna tänka mig att begravas i. Fattaru?

Goodbye my lover, goodby my friend!

Wooosh! Jag fick ett il och nu rensas det grejer i rasande fart. Här kastas till och med sådant som har ett stort sentimentalt värde! WOW! Det är vad vi i min kultur kallar framsteg. Tjejen som brukar spara på saker bara för att de påminner så mycket om det eller det. Näpp. Används det inte så ska det inte få ligga och skräpa. Ut med det gamla, in med det nya (eller hur säger man egentligen, Stege?).

Underbar känsla! Goodbye my lover, goodbye my friend. I hope I'll never, ever see you again. Jiiha!

Hon borde prenumererar på Trisslotter.

Jag har en vän, vi kan kalla henne Rakita, som har en slags tur hängande över sig som ingen annan har. När den här tjejen tappar bort saker, stora eller små, lyckas de alltid dyka upp "bara så där från ingenstans". En ipod försvinner och vips så hittar hon den i en jackficka. En plånbok är borta och helt plötsligt dyker den upp i en väska. En cykel stjäls och flera månader senare råkar någon hitta den i ett dike.

Senast igår visade denna människa upp sin tur igen. När hon skulle hämta jackan i garderoben hade hon tappat bort sin nummerlapp, men så klart så bara råkar Mamman komma ihåg att hon sett en lapp på bardisken, hämtar den och visst är det Rakitas.

"Du och din jävla tur!"
Som svar flinar hon alltid bara väldigt förnöjsamt.

Je voudrais beaucoup de glace!

Idag var det försök nummer tre med venir de faire quelque chose, avant que + subjonctif, elle est tombée och andra, för normala människor och i viss mån även undertecknad, obegripliga saker. Till skillnad från förra gången så var jag idag helt och fullt fokuserad och vid gott mod. Jag var noggrann och försökte från hjärtat, men gick ändå från skrivsalen med en känsla av total uppgivenhet. Jag har ingen aning om det räckte till. Krona eller klave. Typ så. Jag försökte i alla fall, men börjar fundera på om jag måste tänka om i min livsplan.

Nu känner jag att det skulle vara på sin plats att slå sig ner på balkongen med en bok och glass.


Vart är de där Heelz? En fredagskväll.

Efter ett svettigt danspass med TT kom jag igår kväll hem till en lägenhet med fredagskänsla. Jag och Roomie skålade i varsin öl för denna känsla och tillagade sedan den ultimata fredagsmaten. Inte bara en vanlig hamburgertallrik, utan en cheeseburgertallrik. Fredagslyx! Fick sedan skjuts ner på stan i ett vrålåk och kände oss redo att releasefesta. Namme hade lite frågor om de där Heelz, men nej, det var hårdrock på schemat. Inte dansband. Fyra fiskmåsar av sju hade ganska mycket att skräna om och gjorde det som vanligt väldigt högt. We like noice.

Jag gillade kvällen. Jag hade så himla roligt. Hela Bjurholms kommun var där (ja, de ryms faktiskt allihop i en och samma lokal) och vi konstaterade att Mamman numera verkligen ÄR Bjurholm. Något hon av okänd anledning verkade ta som en komplimang. Mamman, vi gillar dig trots det, inte för det (puss!). Det välkända förbandet bjöd lite otippat på Lasse Berghagen och helt plötsligt stod även Carolina Miskovsky på scenen. Vi imponerades så klart av själva huvudattraktionen och konstaterade att det är helt klart attraktivt att vara grym på något.

Men roligast av allt och alla var, låt oss kalla honom, Mr Rooster. En man med koordination som en pubertal pojke som växt ifrån sin egen kropp och med ett rörelsemönster som inte var av denna värld. Det var en fröjd för ögat och själen och ja, alla sinnen, att se denna man in action. Vilken glädjespridare. Mer dans åt världen!

Go ahead and JUMP!

Imorse klev jag upp tidigt och tvättade två stora tvättar. Att tvätta är väl egentligen inte en favoritsysselsättning, men jag tycker ändå att det är befriande på något sätt. På samma sätt som att diska och städa och skrubba riktigt rent i handfatet. Det känns bra helt enkelt. När det är rent runtomkring mig känner jag mig ren också. Ren infinitiv efter rörelseverb och förnimmelseverb. Dunk, dunk. In i huvudet. Ja, just det. Efter tvätt och diverse städ och plock cyklade jag till uni för att plugga. Skrev en tenta på nästan riktigaste rikt och var verkligen noggrann. Jag säger bara suck. Det känns inte så stabilt. Förvisso klarade jag tentan, men med endast ett fåtal poängs marginal. Skulle jag klara den riktiga tentan imorgon så är det minsann med nöd och näppe.

Lite lätt uppgiven. Mina övningstentor tog slut redan efter tre och en halv timme så jag valde att cykla hem. Pluggar vidare lite och snart tänker jag lägga mig på balkongen och bara vänta på TT-träning. Ikväll har vi tre timmar på oss att dansa för livet och få allt att sitta. Ja jäklar, vad det ska sitta. Sen ska jag iväg och releasefesta lite med diverse fiskmåsar. Ta en öl eller två och varva ner inför morgondagen.

Det sägs att hoppet är det sista som lämnar kroppen, men jag vet inte jag. Det känns lite som att det inte spelar någon roll hur mycket jag hoppas eller hur högt jag hoppar. Men, med den optimistiska sidan som dominerande hoppas jag ändå att jag ska lyckas hoppa över morgondagens alla hinder. Hopp, hopp, HOPP! 


Änglar i Ängelholm.

Innan läggdags måste jag bara få visa mina underbart vackra flickor. Har ni sett så vackra de är!


Vous-voulez m'aider, s'il vous plaît?

Jag pendlar lite mellan hopp och förtvivlan för tillfället. Ska jag säga varför? Jo, för att jag är helt värde på franska. På alla sätt och vis. Nästan i alla fall. Objektspronomen och placering av en eller y gör jag nästan aldrig fel på. Igår gick det ganska bra och då var pendeln mot hopphållet. Idag däremot. Inte bra. Fastän jag försöker och försöker och försöker. Det pendlade över åt det mer förtvivlade tillståndet och jag blev less redan efter sex timmar på UB. Suck. Då drog jag hem, planerade träning och åt middag på balkongen. Det var nog ett bra drag. Träningen blev bra och svettig och jag har svingats över till glädje i alla fall. Det var glädjande att se gymnasterna springa skiten ur sig själva och släppa loss rejält, precis som jag bad dem. Finfint.

Nu ska jag snylta lite blåbärspaj av min ömma moder och sedan rulla hem till grammatikboken igen. I guess. Je pense. Mon Dieu, je suis une pomme. À bientôt!

Head explosion near!

Jag har suttit på mitt ass på en stol på UB sedan klockan nio denna morgon. En morgon som började med att vara solig, varpå jag tog på mig min nya favoritklänning, men som nu övergått till att vara en grå eftermiddag. Det ser ut att vara kallt. Tur jag ska iväg på TT-träning och dansa upp värmen. Sen finns det två alternativ. Alternativ ett: cykla tillbaka hit till UB. Alternativ två: cykla hem. Åh, jag vet inte jag. Väljer jag alternativ ett finns det risk att mitt huvud faktiskt exploderar. Och då finns det i sin tur risk att allt jag lärt mig idag exploderar ut ur hjärnan och så är alla dessa timmar förgäves. Det vore ju dumt.

Det är inte så många soldater kvar här denna timme. Rätt så öde. Jag vill nog också hem. Efter att ha tränat så klart. Idag tänker jag komma med mitt A-Game. Och idag har jag tjugo centimeter mindre hår att få i ansiktet när jag svänger runt. Det känns skönt.

So long. Bara en sista: När är det för sent? ALDRIG! Heja TT!

Kontaktannons.

Hej. Jag är en ensamstående mamma på 22 år som söker en plastpappa att hålla i handen när ungarna gör mig galen. Du bör gilla kids. Ja just det, sa jag att det var 19 stycken? Men se så snälla de är (i alla fall ser ut att vara)! 

Sista Familjeresan, vilken fullträff!

Jag börjar komma tillbaka till livet. Helgens resa till Ängelholm blev riktigt lyckad. På alla plan. Det var blod, det var svett, det var tårar. Precis som det ska vara när man köttar. Tjejerna presterade riktigt bra på tävlingen och placerade sig mycket högre än förväntat bland den stenhårda konkurrensen. Det kändes magiskt. Och för en gångs skull fick vi cred för vårt galna fristående. Det var nog för att laget tog sig samman och köttade för stackars Marran som låg i Mammas famn med ett skadat knä. Kidsen fick se Mamma fälla några tårar under pepptalket och sedan dansade de med hela hjärtat. Det var fint. Jag blir rörd när jag tänker på det.

Som sagt hade vi oturen att dra på oss en skada, men besöket på sjukhuset gick ganska fort och röntgen kunde inte visa något allvarligt. Marran är en kämpe utan dess like och vägrade kryckor stenhårt, så läkaren kunde bara backa och säga okej. Men annars var vi skonade från misär. Kidsen i alla fall. Jag fick ju så klart migrän på lördagen och lyckades inte återhämta mig förrän söndag natt. Herregud, jag trodde ett tag på tåget till Stockholm att jag skulle dö där jag satt under fyra jackor och frös. Men det gjorde jag inte. Tur för mig.

Även tur för mig att jag kom hem med alla barn som jag åkte ner med. Det kändes skönt. Jag är kort och gott sjukt nöjd över Ängelholmsresan både som reseledare, mamma och coach. Bästa Familjen, vilken underbara sista resa jag fick göra med er!Riksmästerskapen 2009.

Om en timme går tåget mot Ängelholm. Det känns bra efter en väldigt trevlig dag. Nästintill perfekt uppladdning faktiskt. Vaknade innan klockan, inhandlade ett rejält fruktförråd inför helgen (mina barn gillar frukt), drack lite kaffe, tog en skön promenad i solen till uni, pluggade lite, lunchade med vänner, drack kaffe med motti, tränade afro och core och sen har jag packat och prickat av listan. Jag tror att allt är med och att jag är redo. Ja, det återstår väl att se. Jag är i alla fall riktigt peppad. Mot ÄNGEL! Motto: KÖTTA!


Håll gärna en tumme.
Särskilt för att jag inte ska tappa bort någon eller få ett nervöst sammanbrott.

Angenämt.

Klockan är bara tio och jag har redan hunnit känna att livet leker. Är inte det fint så säg? Nu ska jag komma ner på jorden och gräva ner mig i lite grammatik med Linn. So long.

Den sjunde maj åker vi på Riksmästerskap.

Det är officiellt den sjunde maj. Japp. Dagen för avresa till Ängelholm och Riksmästerskapen. Om tjugofyra timmar ligger jag i en tågkupé med mina älskade barn i diverse kupéer runtomkring mig. Det ska bli sjukt spännande. På alla sätt och vis. Så långt har vi aldrig åkt tillsammans.

Dagen den sjätte maj blev en ganska trevlig dag faktiskt. Gjorde en värdelös presentation, men ändå, jag gjorde den och det känns skönt att ha det ur världen. Sen satt vi kvar på uni ett tag och jag och Jonas lade pussel. Det gick ganska bra faktiskt och vi hittade på lite egna regler som vi tror stämmer. Stressade ner på stan för en trevlig kaffestund. Jag var nog dock inget trevligt kaffesällskap. Stressad och i någon slags nervös bubbla. Sista träningen innan avresa var godkänd. Lite knackig och inte lika bra som i söndags, men det ska inte vara perfekt sista gången. Så sägs det i alla fall.

Så här mitt i natten har jag dragit igång någon slags packningsverksamhet, men undrar om det kanske inte är bäst att gå och lägga sig. Motti brukar säga att det är bra med sömn. Jag tror jag ska lita på henne. Så, sov gott!

Status: nervös och illamående.

Jag sitter i en bubbla av jagvillintejagvillintejagvillinte och försöker omvandla min underbara uppsats till en muntlig presentation. Och jag vill verkligen inte. Alltså, verkligen inte. Inte en så jättesvår uppgift egentligen, men ändå. Det är inte direkt så att jag ser fram emot att stå och prata franska i tjugo min om belgiska varianter av detta underliga språk. Inte direkt. Som om inte det vore nog bara det i sig så är min konstanta status denna vecka: nervös och illamående. Förvisso känner jag mycket pepp över helgens resa till Ängelholm, men det finns ändå så många oros. Jag kan inte riktigt tänka klart. Det snurrar bara i min skalle. Saltos och frivolter, bland annat. Och så känns det tomt i hjärtat att inte Puff kommer vara vid min sida. Räddningspatrullen är alltid som bäst i tvåpack. Men jag har ju i alla fall lyckats få med mig det näst bästa, antar jag. Och tacka gud för det i alla fall.


Tränartruppen goes Russia.

TT, Tränartruppen, går i den hårda skolan.

HannaE konstaterar:
- Det spelar liksom ingen roll om en sak är bra för då är det ändå alltid något nytt fel!

HannaV konstaterar:
- Jomen du vet, det går ju bra några hopp, men sen blir jag så jävla trött. Men då ger jag gärnet när jag kör i stället.

Verre funderar över straff för den som missar träning:
- Man får helt enkelt ta av sig ett klädesplagg för varje missad träning! (En metod som givetvis för in tankarna på den eviga kroppsmålningsdiskussionen...)

HannaV har piercat naveln och har lite ont, varpå MallanB konstaterar:
- Jamen du, då är det bara att kötta på utan pass.

MallanR laddar för salto och musiken tar slut:
- Åhnej, jag kan inte köra nu. Det blev så pinsamt.
- Jo, kör nu. Det blir bara lite mer Ryssland när det är så här tyst. KÖR!

MallanB har ännu inte satt någon handvolt-frivolt och HannaV börjar bli less så när MallanB börjar ta fart skriker hon för full hals:
- Kör, kör, KÖÖÖR!!!
- Sluutaaa, skriker MallanB i anloppet men vågar ändå inte trotsa uppmaningen och sätter serien.

MallanR har tvekat lite för många varv i rad och MallanB står för hotet:
- Kör nu! Annars kommer du få springa tillbaka hit och jag kommer att piska dig med mitt hår.
MallanR sätter sin serie och tur var väl det.

Bettan har en halvbruten tå och sätter första bra salton:
- Bra, nu kan du det, då går vi på sträckten!
Aww, you gotta love TT.

Some people are just better than others.

I morse träffade jag hyresvärden nere i tvättstugan. Han frågade om det hade varit lugnt uppe på kvarteret under Valborg. Det sa jag att det hade varit, för det var det. Jag sa inte att det hade brunnit i vår hall. Jag vet inte om han skulle ha uppskattat det.

Hmm. Appropå ingenting så har jag noterat ett konstigt beteende hos min kära familj. För det första så började något slags alkoholistrykte förra sommaren och familjen verkade tro att jag levde på Minttu och inget annat. Absolut inte sant, men om det var helt obefogat lämnar vi osagt. Nu så här de senaste dagarna har de alla verkat angelägna att jag ska leva i framtiden. De har påmint mig om att jag faktiskt ska flytta till hösten. Bara så där så jag inte ska glömma bort det. Jag vet inte riktigt varför familjen oroar sig att jag inte ska kunna ta hand om mig själv, men en gång lillasyster alltid lillasyster, antar jag. Vad jag kanske kan lugna familjen med är att jag har ett hjärta av sten och en väl fungerande lever, så allt är helt och fullt under kontroll. Det finns ingen anledning till oro, men de är ju ändå lite söta som bryr sig.


Nedräkning på riktigaste rikt.

Massor med volter senare är jag helt trött i hjärnan. Men det är ändå efter dagar som denna som jag förstår varför jag håller på. Jag gillar mina barn. De har presterat sitt bästa och lugnat mina nerver. I alla fall på ett plan. Det ska bli roligt att åka iväg med dem. Sista resan går av stapeln om fyra. Ja, harre. Nu är det nedräkning på riktigaste rikt!


Hallen 12:00-20:00.

Idag är det ett monsterpass i gymnastikhallen som står på schemat. 12-17 med RM-gänget. 17-18 med småttingarna. 18-20 med andra halvan av Team 1. Oh my. Det är en hel arbetsdag det. Som tur är finner jag mer pepp idag. Särskilt inför RM-träningen. Det mesta pappersarbetet är klart. Packlistan är skriven, gymnasterna är bedömda, Familjekampen är planerad och bedömningsunderlagen är utskrivna. Det enda som saknas då är att peppen är på topp och att varven sitter. Upp till bevis, Familjen. Åh, jisses. Det snurrar i min skalle!


Verandan, that's where I'll be.

Grattis till storebror som fyller många år idag. Vi har haft kalas. Det är alltid trevligt med familjesammankomster. Kidsen har sprungit omkring och lillasyster har grillats mellan varven av den goda maten som mamman har lagat. Underbart. Till pappans stora förtjusning har vi hängt på den inglasade verandan och där skulle jag faktiskt kunna bo. Ja, som det känns nu skulle jag gärna lägga mig i en stol där och bara blunda tills allt är över. Hela gymnastikterminen. Hela franskaterminen. Bara blunda och lämna över till någon annan. Kan man göra så? Får man göra så? Nu får jag lite så där ont i magen igen. Helt plötsligt känns maj bara jobbig. Bit ihop eller bryt ihop?

Alltid bit ihop. Snart så, snart är det nya tider. Sommartider.

Funderar och reseplanerar.

Ibland undrar jag faktiskt helt ärligt vart världen är på väg. Jag undrar lite lätt vems fel allt är, om det ens är någons fel. Vi vill ju lätt göra så, hitta syndabocken. Men det kanske inte finns någon. Allt kanske bara är en utveckling som inte går att stoppa. Det kanske bara är ett läge vi måste köpa. Jag vet inte, jag. Jag känner inte riktigt att jag vill köpa läget alla gånger och undrar vad jag kan spela för roll i det hela. Förhoppningsvis någon, men kanske ändå ingen. Jag tror och litar på folk. In i det sista. Det är så jag funkar. Med risk att bli besviken och då rejält. Det kanske är en naiv taktik? Jag vet inte, jag.

Hur som. Förutom att tänka och fundera spenderar jag denna fredagskväll med diverse reseledarbestyr. Listor ska fyllas i, sovplatser ska delas ut, papper ska sorteras, tågbiljetter ska räknas. Och det svåraste av allt är att gymnaster ska bedömas. Vem gör vad bäst? Om sex dagar åker vi. Jag och kidsen och Tompa The Man. Det knyter sig lite av diverse anledningar, men det är väl å andra sidan bara något som hör till. Mmm. På återseende.


Majbrasan i hallen.

Åh jisses. Jag är fortfarande i något av ett chocktillstånd efter gårdagens majbrasa. Det var nämligen så att vi grillade på två små engångsgrillar ute på gården. Vi valde att ställa dem på gården i stället för på balkongen eftersom vi inte ville att det skulle ryka in så förfärligt i lägenheten. Mmm. Vänta bara. Flera timmar efter grillningen kände jag, Bree som jag är, att det var lite ofint att bara låta grillarna stå kvar ute på gården så jag plockade in dem. I en påse. Ståendes i hallen. Det var ju kanske det minst smarta jag gjort på hela året. En stund senare märker min kära Roomie nämligen en viss rök i hallen och får sedan något av en chock när hon ser den lilla majbrasan intill våra jackor. Efter ett snabbt och effektivt släckningsarbete av alla, utom en viss mamma som bara står och skrattar, så kommer chocken. Herregudihimmelen. Det där hade kunnat sluta illa. Riktigt illa. Jag var tvungen att ringa min vän brandmannen på en gång och erkänna händelsen.

Så ja, den enda majbrasa jag såg igår var den som ägde rum i min egen hall. Jag får lite ont i magen när jag tänker "tänk om". Note to self: Vatten på engångsgrillen. Vatten! Ibland tänker man ju inte riktig med hjärnan.